љуБчо с’штија като БЦ, илити кој се’ има проблем со “АНТИКВИЗАЦИЈАТА“?

• Креатор на темата Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување Време на започнување
Jas bi prasal sto se slucilo so makedoncite koga dosle (i ako dosle ) slovenite ? Dali tie togas go izedoa domorodnoto naselenie i koga tocno bese " izeden" posledniot.
Ucevme dosle 5-6-7 vek, znaci doagale celi dva a ne se znae ni tocno koga ni od kade.Izgleda vo prvite 200 godini nemale potreba od hrana koga se hranele samo so makedonci.
Za kraj veke koga se drzime do slovenite procitajte podobro i ke videte deka tie ne zastanale Gevgelija ili Bitola, nito do Solun.Tie se naselile dlaboko vo denesna Grcija
so isklucok na ostrovot Krit, sto znaci i pederive se sloveni.

:pos2: овој првиот болд навистина има логика!

Само мала поправка, и Крит е населен од “словените“ исто така, во 623 година.

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=crete+623+slav&lr=&aq=f&oq=

Голубовски во интервјуто за Нова Македонија за изборите 1998, Љубчо го дефинираше како грчки платеник.
Никој не му веруваше, ама неговото владеење го покажа тоа.

Ѓубре си е ѓубре, како и да го пакуваш тоа смрди.
Точно..И јас ова сум го слушнал повеќе пати, ама како што гледам Владимир Голубовски не бил далеку од вистината..

Љубчо е само гласот на Гвујо од притаја.
Љубчо го лае тоа што би сакал Гвујо да го каже, ама кога не би бил позиција.
Љубчо го кажува тоа што му го токмат од штабот на Гвухо.

А, јас лично сметам дека се е една хистерија, на која не треба да се потклекне бидејќи ништо не е конечно освен смртта, а таа гибел можеме само самите да си ја нанесеме.

П.С. КОга говориме за инфилтрирани и секакви, да не заборавиме дека министерот за надворешни (стипендист од страна на ДПМНЕ под Љубчо) во владава на Гвујо, е МИлошов, кој во своите тези застапува дека ние мора да ги вратиме мекиот звук, темниот звук, имено јор и јер, во азбуката, кои се бугарски и биле та поминале.
Истиот тој кој напиша книжуле поезија наречена "Oсакатена азбука" при што следствено, во интервју, објаснуваше дека е потреба бугаризација на јазикот, за да бидеме поблиски до браќата чуваши.

А тој е прв до газда Гвујо. Министер за надворешни, при вакви констелации и полирички играрии не смее да биде очебиен бугарофил и дете на Д.Д.!

Љубчо е само гласот на Гвујо од притаја.
Љубчо го лае тоа што би сакал Гвујо да го каже, ама кога не би бил позиција.
Љубчо го кажува тоа што му го токмат од штабот на Гвухо.

А, јас лично сметам дека се е една хистерија, на која не треба да се потклекне бидејќи ништо не е конечно освен смртта, а таа гибел можеме само самите да си ја нанесеме.
Онда значи дека ова што ЉуБчо го дрви, треба да пројде онака, молкум?
Можда и да го оправдаме треба?
Пошо еве Грујо, пази, ПОТСВЕСНО, го мислел истото.

И не треба да се запрашаме како одеднаш "воскресна" ЉуБчо, па и на насловни го ставаат. И тоа за кое "достигнување"
%7B089E1000-27FA-401A-A010-A9DAF266B913%7D_naslovna-2.jpg

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
ЕКСПРЕМИЕРОТ СО СОПРУГАТА - СТИЛСКИ SВЕЗДИ НА МАКЕДОНСКИОТ "ЕВРОСОНГ"
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Снешка и Љубчо го вратија гламурот[/FONT]

:vozbud::drk:

Мажот на Бонева не е министер за надворешни.

Јас само посочив на еден човек од врхушката во сегашната влада на Гвујо.

Онда значи дека ова што ЉуБчо го дрви, треба да пројде онака, молкум?
Можда и да го оправдаме треба?
Пошо еве Грујо, пази, ПОТСВЕСНО, го мислел истото.

И не треба да се запрашаме како одеднаш "воскресна" ЉуБчо, па и на насловни го ставаат. И тоа за кое "достигнување"
%7B089E1000-27FA-401A-A010-A9DAF266B913%7D_naslovna-2.jpg

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
ЕКСПРЕМИЕРОТ СО СОПРУГАТА - СТИЛСКИ SВЕЗДИ НА МАКЕДОНСКИОТ "ЕВРОСОНГ"
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Снешка и Љубчо го вратија гламурот[/FONT]

:vozbud::drk:

Ај не ме цитирај делумно, туку целосно, може.

Јас не реков дека треба да се оправда, туку само дека не треба да се заенамри фактот што и Гвујо го мисли истото, ама за негоа несреќа не смее јавно да го каже бидејќи евласт, па така би се напаѓал сам себе и затоа го користи Љубчо.

Не ми ги извртувај зборовите.

Jас сум најпротивен за bugarizacija и за антимакедонзиација.

Ама да се разбереме, зошто ли зошто постана бугарофил за министер за надворешни, ако не е и сегашниот велможа со таквија ставови?

Овој дел ми го заборави од посто, а?

^ И истото на никаков начин не го оправдува тресењето зелени на ЉуБчо.

Груевски можда, иако не знам како тоа би се поткрепило, потсвесно сака да го прави она што ЉуБчо го збори (која конструкција :icon_lol:) ама не видов јавно да има проблем со "антиквизација" и слично.

Да не се правиме наудрени и да бараме смешни оправдувања...Бранко-ЉуБчо-Љубе...сите тројца се апла мобилизирани сега, и тоа не за македонски интереси.

П.С
Не ти извртувам зборови...Само ти кажувам што јас разбрав од твојот претходен пост и надоврзувам мој став.
Среќа, има опција цитат и одговори на тема, па може и да ме поправиш/ да се дообразложиш.

Само мала поправка, и Крит е населен од “словените“ исто така, во 623 година.
Брату дај не заебавај какви Словени на Крит.Познато е дека Словените запреле на денешната македонско-гејска граница таму некаде кај Гевгелија.:vozbud:

Ем, де, ондак грешно ме имаше разбрано.

Сега, да не цртам.

Реков милион пати дека нема еден политичар во МК со муда овнујска да каже јасно и гласно НЕ за преговори, НЕ за дискусија, НЕ за се она што негира макеоднска самобитност.

Вклучително и сегашниов војвода.

Republic of Maсedonia (Skopje) чинам беше предлог на Гвујо упатен до Куроманлијата во Букурешт.

Јасно нека ни е на сите дека ова е политичка игра за премоќ...bellum omia contra omnes!

Но, се додека има барем еден македонец, Македонија ќе опстане и опстои, прашање е зошто само да осптијуваме и опстануваме кога можеме ласно да бидеме, како што сме биле и да ја тераме напред.
Без букефализации и слични манипулациина свест.

Не ни е убаво вака, ама никако нема да ни биде убаво ни онака, како што се заговара.

Пилците едно пеат во опозиција, друго на позиција.

Народот мора да се јави, некако, да каже јасно и гласно дека не смее да има игри, политички и секакви, со некои клучни работи и прашања. Имено, никако не смее името, идентитетот, иднината на нашите деца, нашата идина, сегашноста, минатото, културата и традицијата, историјата и духовноста, да бидат предмет за поткусурување и политички поени.

Мора да се рече стоп и НЕ за сето тоа.

Нека се ебаваат политички како сакаат, на друг начин, не преку нештата за кои збор и поговор нема.

А тоа чинам се повеќе се чини во МК во минативе години.

Адуле, не ме разбра, сега барем мислам појасен бев. Или?

П.С. Имам работа, одам, ќе е читенем потаки, за некој саат.
А вие, сите, гледајте да не се поткусурувате онака како би сакале оние малоумници наречени соросоиди, букефалисти, антички, словенски и секакви идиоти.
Не се препукувајте за нивна ситна и дребна цел.

Разберете, македонци сме, сме биле и ќе останеме, ако и само ако самите не си накаладеме глогов кол средсрце.

За бугарскиов измет на времето се изјаснив дека не може, а да не го почитувам, првенствено заради неговиот “придонес“ за демократизацијата и независноста на Македонија. Дури и неговото вадење на резервен чувашки пашапорт си го оправдував со некаква моја жал кон него (сепак новинарите-печурки вежбаа како е да се напаѓа политичар / премиер врз неговата личност, а човекот цело време беше под целосна опсада од кодоши и предавници) и со неговата разочараност и не знам што. Само, излезе дека овој си бил ист како нив, па почна да излегува во јавност со изјави кои се бре, како излезени од штабот на бихачка. Па си велам ај да прокоментираме за новиов љуБчо и остали анти-антивкисти.
Кој е проблемот на комуњарите и нашите “пријатели“, а како што гледаме и на љуБчо (и најверојатно и неговите ВМРО НП) со античката историја на Македонија? Впрочем кои се тие пријатели кои не советуваат да не ја дразниме грција со антиката? И дали ни се пријатели тие кои ни даваат вакви совети? Јас лично не го сметам за пријател оној кој ми го оспорува правото на идентитет. А антиката е неодвоив дел од нашиот идентитет. Како може една Франција, чиј народ е мешавина од Гали, Германи и Латини, со име на земјата кое впрочем е име на едно Германско племе (Франки) и со Латински јазик без проблем да се гордее со Верцингеторикс (и да му гради споменици), да печати стрипови со Астерикс и Обеликс, а во исто време да го велича и Шарлемањ (и да му гради споменици)?! А притоа на никој да не му текне, еј па чекај бе! Верцингеторикс зборел на јазик кој е поблизок до денешниот Ирски, отколку на денешниот Француски. Впрочем Верцингеторикс загина токму борејќи се против тоа во неговата земја да се говори ЛАТИНСКИ! Иронично, нели? А Шарлемањ пак си зборел на Германски. Ха, ете им го на, на сите оние кои тврдат дека Македонската историја била сложена. Инаку и нашите “драги“ браќа бугари се со с’штија проблем. Тоа се народ кој говори Словенски (Македонски) јазик и носи турско име. Русија. Уште еден (Словенски) народ со туѓо (Германско / Викиншко) име. И уште колку слични примери имаме... Епа исто така Македонци мои и НИЕ имаме полно право да го славиме и Филип и Александар и Самуил, па и Василиј II и Јустинијан! И дали то љуБчо се сложува со КГ дека ни сме овде од 6-ти век? Впрочем, на страна историјата, на страна теоријата на континуитет која тврди дека СЛОВЕНИТЕ се на овие простори уште од палеолитот! Па макар и да дошле Словените тука во 6-ти век. И што? НИЕ ИМАМЕ полно право да го влечеме својот идентитет во континуитет уште од Античките Македонци, онолку колку што и самите грци имаат право да ги влечат своите корени од античка елада. Шо да не не се мешани грците? Да не се чисти елини случајно? Ха, па тие се најџукелскиот, најмешаниот народ на свет бре! Денешниве грци се мешавина од се’, само не грци. Тоа се мешавина на власи, Албанци и секако Словени (и Турци, ама нив и ние си ги носиме, та затоа само во заграда ги ставам :))

А БЦ, КГ, ЉДФ, љубЧо, гвљрофвфгггки, соросоидот милчин, оној куртон жарко забравам му презимето, кољо мраковски и остала братија, се’ се тоа грчки платеничиња браќа.
Љупчо Ѓорѓиевски знае што сака тој сака да си биде повторно премиер а пошто тешко дека ќе биде се замара со прашања за кој тој најмалку треба да се занимава вели дека треба да се најде компромисно решение исто што и премиерот но Љупчо Ѓорѓиевски го мисли тоа затоа што сака македонија да влезе во НАТО и ЕУ а затоа што јас не го сакам тоа не се сложувам со него по ова прашање инаку за него имам високо мислење.Не ни треба нато да пракаме уште војници во авганистан и ирак и да трошиме дополнителни пари во време на оваа криза затоа што членството во нато кошта пари кои за наши услови се прилично многу а се ми се чини дека кога конечно ние ке влезиме во EU за година дена ЕУ ќе се растури :pos2:

Анти-антиквистите никако да ги замолкнат своите изгомнети троловски рилки при блуењето гадотии против Македонците. Во последно време добиваат и некои “неочекувани“ истомисленици. При тоа мислам на љуБчо скотот чувашоиден и братот Љ. Братот Љ дури се подсмева дека со антиквизацијата Охрид ќе сме го престориле од Словенски Ерусалим, во Словенска Александрија. Патем скотов не ни знае колку е во право. Охрид е токму Александрискиот Светилник, од каде се прошири Светлината за сите наши Словенски браќа. А на стоан “пиздата издајничка“ андов, му се гледале смешни тврдењата дека и Античките Македонци биле Словени. Е па стоане пиздо, токму СЛОВЕНИ се и ништо друго!!! Ова е веќе НОТОРЕН ФАКТ во научните кругови! Но, како што реков еве и нека дошле Словените на овие простори во 7-ми век. Јас колку што ме држи сеќавањето знам дека Словените се населиле дури и на Пелопонез. Следствено и сегашниве грци се “Словенски Грци“. Како тогаш они имаат прави на “антички идентитет“, а ние немаме? Го спомнав претходно примерот со Франција. кои се Французите? Гали? Германи? Или можеби Латини? Чек да резимираме. Значи, френѕите се народ со Германско име, Латински јазик и Галски идентитет. :pos2: И после ние Македонците не знаеме кои сме. :toe: Инаку како тргнале овие наши тролови без корен, не е далеку часот кога некој нивни скот ќе се излае против користењето на името Египет, од онаа арапска држава која се нарекува така. Море треба да им се забрани да наплаќаат карти за пирамидите бре, како смеат да продаваат сувенири со мотиви од стариот Египет?! Све тоа треба да им се забрани на тие крадци на идентитет!!! Оти нели, они не се Еѓипќани. :kesa: Него нека иде кољо гелевски нека го каже ова во Египет да видиме колку време ќе помине додека да му го напраат чмарот китка ружа?! Исто така читам некаков јуда, кој ни го довлекол баш-тролот БЦ, тука кај нас дома најбезобразно не вреѓа во лице: “не сме знаеле кои сме“! Ако е тоа хазарче евреин, тогаш јас сум директен потомок на Александар!
Мои пријатели при разговори ми изразуваат чудење зашто едноставно не си отидат овие изродиве на кои им пречи антиквизацијата (а јас би ја нарекол ГОЛЕМОТО МАКЕДОНСКО БУДЕЊЕ). Нека си се пишат бугари, грци, срби и здраво... решен проблем. Е, ама не се за тоа платени бе пријатели. Впрочем на кого му треба изрод. Мислите нив би ги примил некој? Никому не му требаат изроди. Тие имаат задача, која мораат да си ја одработат, а наше е како ќе им ставиме до знаење дека “баш и не се согласуваме со нивната предавничка улога“

Тие имаат задача, која мораат да си ја одработат, а наше е како ќе им ставиме до знаење дека “баш и не се согласуваме со нивната предавничка улога“

E tuka lezi zajko kukurajko!

Македонија како држава опстојува повеке од 20 века една од најстарите држави а можеби и најстара на светот. Кога Македонија тогаш како таква станала сведска империја на тогашниот свет, атинјаните во тоа време биле поробени од како сто тие велеле варвари за македонскиот народ и за кралот Филип, бидејки самите се сметале за многу поинтелегентни и културно и демокрадски развиени од македонците што дури ни самите неможеле да сватат како е можно да управува со Атина варварин македонец, па одовде почнува најдолгата војна во светската историја. Овие сценарија кој се случуваат денес се само дел од големата историја ние сме дел од историјата таа мине преку нас немојте да се залажувате дека Грција некогаш ке ја прекине војната која едноставно води кон унистуваине на македонскиот ндентитет.. а во мегувреме презиманије на македонската историја претварајки ја во нивна и ја брии конечно државата со која започна војна пред повеке од 2000 годин..со разни методи со разни тактики низ времето , некогас и со минимални активности против македонците особено во периоди кога и двете држави биле поробени од друга империја и се така континуирано се до ден денес и после нас :helou:

Za edno sekogas ke go pocituvam i toa e deka beshe edinstven dosega sto otvoreno ja kaza vistinata za albanskiot problem.

Проблем со античкото минато имаат декларираните анти-македонци кои сакаат да извршат осакатување врз македонецот да го лишат од колективнта свест.Тоа го прават од најразлични побуди.Бранко Црвенковски Љубчо Георгиевски Божидар Димитров Воислав Шешељ Дора Бакојани како анти-македонци од петни жили се трудат да ни ги пресечат коренит.А полуписмените новинарчиња веројатно од незнаење го прават тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom