Дали цртаните влијаат лошо кај децата?

Toreador напиша:
Teletabisi se kosmar ozbilno. Mislam....crevata im se izvadeni na ovie i imaat montirano ekrani i anteni na glavata sto sirat propaganda programa. Celiot svet okolu tebe e plastika a za milenik imas pravosmukalka sto zbori....brrr...

Za mali deca samo Carebears :je: Rakunite i Leteckite mecinja! :je: :je: :je:

леле ракуните Перо Ракунот добри беа цртаните
како беше цртанот оној со ранецот се шо вадеше од него
некако Били се викаше
Били

Инаку телетабиси е за тупавеење

StormAngel напиша:
Што се буниш?
Како идуча мајка, кои цртани би му ги купила на син ти?:)

a od kaj znaesh deka sin ke bidi...:)
Pa vaka golem e spisokot...sega zavisi mashko-zensko...od Disney site ama bash site...i site bajki po koi se napraveni crtani filmovi...sega ne me maci vo ova vreme da gi pishuvam site...:je:

Allita напиша:
a od kaj znaesh deka sin ke bidi...:)
Pa vaka golem e spisokot...sega zavisi mashko-zensko...od Disney site ama bash site...i site bajki po koi se napraveni crtani filmovi...sega ne me maci vo ova vreme da gi pishuvam site...:je:
Аха, ти верувам.
Јеа рајт.

Nikako teletabisi, od toa otupue psiha be, ke dojde posle, ne daj Boze, a 20-30 godini sinot/kerkata na gosti i ke te pozdravi so NI! NI! ili BI! BI!...
Ja na deteto bi mu dal Simpsons da gleda, crtanot bara jazik,brzo razmisluvanje, zapazuvanje detali...

Imam vnuka od brat , 3 godinki napolni.... pocna da d-tka od tie Teletabisi ... i veke jas ne i davam da gleda...zenata na brat mi se bunese nesto protiv mene ama si zamolca...se znae koj e gazda....:)

бог да чува, нема шанси на дете да не му дадам да гледа цртан, и јас сум израснал и со насилни и ненасилни цртани, нит сум се пореметил нит сум се повредил

Абе коа ке ми спомне некој телетабиси коса ми се крева каква дебилна серија тоа треба да се забрани а не на деца да им се дава да гледаат!Еднаш еден мој другар коа почнаа ги гледал он и ми вика ај гледај и ти една епизода и коа видов што да видам дебилаштини на куп е таа лошо влијае кај децата потхитно треба да се забрани......

Наташа напиша:
Се сеќавам порано кога го гледав „Мечето ушко„ „Кенгурчето хопа хоп„...Немаше никакви насилства.
Сега кога ке пуштам цртан нема ниеден без насилства,оружја,мачови...Не им забранувам на децата да не ги гледат но некоко ми е шубеливо уште мали да го гледат тоа:raz:
Вашето мислење?Дали на децата да им се пуштат само одредени цртани без насилства(го знам само Телетабис)Или цртаните немат никакво влијание врз децата па можат слободно да гледат?

Обожавам цртани.Кабелскава мислам дека само за тоа ја користам. Но морам да признаам дека она што го глеам на cartoon network дефинитивно не би сакала да го гледа моето дете.Буквално цртаните се направени за 18+ наместо за до 18 години:icon_eek:Има претерано насилство,невкусен хумор,појави кои што едно дете не треба да ги гледа..Пример,дете иде у школо и сите му се смеат,го вреѓаат,го малтретираат и се тоа е сосема нормално...мислам дека цртаните денес можат да доведат до појава на комплекси кај децата,прифаќање на насилството како најнормална работа,психичкото малтретирање исто така...катастрофа:icon_eek:

Ако на децата им створиш репер за тоа што е добро и лошо, или се трудиш да им го створиш, тогаш дозволи им да гледаат баш се!-И не се секирај за тоа како ќе се развиваат како личности ако како родител си се потрудил и успеал да им дадеш добра основа за градба на нивниот индивидуален систем на вредности.

Па можам да кажам дека Телетабиси влијаат лошо на децата!:icon_mad::icon_mad::icon_mad:

Cow and Chicken.... Simpsons... south park... Ed..edd..eddy...dexter...
all disny(mora i custva da ima)....
Teletabisi.. so dekret da se zabrana od odma

Mandrak напиша:
Ако на децата им створиш репер за тоа што е добро и лошо, или се трудиш да им го створиш, тогаш дозволи им да гледаат баш се!-И не се секирај за тоа како ќе се развиваат како личности ако како родител си се потрудил и успеал да им дадеш добра основа за градба на нивниот индивидуален систем на вредности.

точно така, не е финтата секогаш родителот да ја бара вината во други работи наместо да му посвети внимание на детето

на мене многу лошо делуваат телетабиси ... ха ха ха

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom