Многу кул идеи за уредување на домот - 2009

• Креатор на темата Креатор на темата Annabel
  • Време на започнување Време на започнување
Ахххх ова лесно е да се напраи.. кога би имал многу кеш :)..
Финтата је да се добие некоја идеја за нешто интересно а кое не чини многу.. такво нешто ако можеш ти или некој друг да постира.. а за ова горе лесно је :D

netsfan да си ми жив и здрав...убо му кажа...ова ми го кажа и дедо ми коа му покажував некој клипови за уредување, коа требаше да реновира нешто дома

Не е се и толку скапо.. Појше е до шмекот.. А се може многу поефтино да се оствари ако си најдеш чоек што ќе ги направи тие работи не да ги купуваш директ од салон.. И да си најдеш поевтин материјал.. Новиот стан во кој што треба да се селам наскоро мајка ми ми дозволи јас да го цртам и осмислам и тоа целосно како што сакам затоа што она ги најде тие 2 ствари и може голем дел од идеите што сметај мене па и не ми се така скромни да ги оствари за многу помалце пари.. Па кога ќе ги осмислам до крај и коа ќе се реализира ќе постирам слики.. Ќе виите дека не треба за све нешто мн кеш.. Троседи, двоседи тие ствари скапи се ептен едино во салон

Јас мислам само дека е потребна добра идеја и замисла а за пари немора да значи дека требаат многу пари :helou: може да биде ем економично ем убаво уредено.

Ова можеби убаво изгледа, ама никогаш не би можела да се осеќам како дома во вака уреден стан.
Иако сум перфекционист и сакам секогаш да е се` средено и на место, ова е премногу совршено и изгланцано, што дури ме нервира.:toe:

Ова можеби убаво изгледа, ама никогаш не би можела да се осеќам како дома во вака уреден стан.
Иако сум перфекционист и сакам секогаш да е се` средено и на место, ова е премногу совршено и изгланцано, што дури ме нервира.:toe:

Ах јас па обожавам вака уредени ентериери,би се навикнала многу брзо на ваков стил :smir:

Од овие што видов само неколку имаше што ми се допаднаа,останатите беа премногу изгланцани некако премногу нечовечни,без траг дека човек живее тука,некако премногу чисто без детали и несовршености што е дел од убавината на добро уреден дом

Куќа со скинови

Импресивен архитектонски експеримент некаде во источна Англија: куќа на која можеш да и ја менуваш структурата во зависност од тоа какво е времето надвор или едноставно, како си расположен во тој момент.

Финтата је да се добие некоја идеја за нешто интересно а кое не чини многу.. такво нешто ако можеш ти или некој друг да постира.. а за ова горе лесно је :D

Не се прави куќа за еден ден. Малку по малку, ќе се направи...

Не дека се фалам, ама татко ми (работи со кнауф и бојадисува) може се да направи од ова на видеото горе. Само едно кошта, друго одзема многу време, трето треба да имаш дневна 200 метри квадратни.

Не дека се фалам, ама татко ми (работи со кнауф и бојадисува) може се да направи од ова на видеото горе. Само едно кошта, друго одзема многу време, трето треба да имаш дневна 200 метри квадратни.

Да ама треба да се постави и цел механизам за да може да се движат деловите. Интересно стварно :)

Да ама треба да се постави и цел механизам за да може да се движат деловите. Интересно стварно :)
e јебига, има многу заебанции додека се направи се.

Но, дел од ова може да се искористи, искрено мене ме бендиса онај делот (некаде кон средината) каде што има плазма тв и околу неа како S буквата издаено.... Ако го направам тоа нешто наскоро (т.е. ако го убедам татко ми да купи плазма и тоа да го изведи околу неа) ке постирам слики :)

Мислам дека Џиш коментираше за погорниот спот, тој со ентериерите :)

Во однос на идејата за куќа од скинови, само накратко ќе речам дека сум импресиониран, од нејзината радикалност во обид да се романтизира просторот, и од нејзиниот елементарен пристап кон спојувањето со природата - едноставен и минималистички. Самоносечка и без посебен конструктивен систем, и скинови од релативно лесни материјали ја прават куќата лесно подвижна а сепак стабилна во однос на надворешни влијанија.

Единствена работа, која е генерално негативна за стаклени објекти, е самиот ефект на стаклена градина, кој се разбира, со употреба на специјално стакло може да се намали до одреден степен.

Механизмот, како што и сам кажува сопственикот на куќата не е многу комплициран - се работи за електромотори кои придвижуваат товар на шини, со многу мала брзина.

Незнам мене не ми се свиѓа многу. Изгледа не ми е стилот тоа. Неќам толку футуристички или пак минимиластички. Повеќе сум по класика и дрвени елементи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom