Која земја би сакале да ја посетите?

• Креатор на темата Креатор на темата Мари
  • Време на започнување Време на започнување

Koja drzava od ovie najveke bi sakale da ja posetite??

• Кина

Гласови: 34 13,8%
  • Перу

Гласови: 15 6,1%
  • Египет

Гласови: 72 29,1%
  • Ирска

Гласови: 15 6,1%
  • Мексико

Гласови: 34 13,8%
  • Некоја друга (која?)

Гласови: 77 31,2%

• Вкупно гласачи
    247
LouWeed напиша:
hmmmmmm.....malce se opciite..........jamajka,holland...
Знам зошто ти се оди таму:pos:

Carlito Brigante напиша:
Мадр Рашаааа.
Да мириснам малце од Црвениот Плоштад. Зошто ми е Русија егзотична земја ич не знам. Има нешто во литературата што ја читавме како деца: Михаил Строгов, Онегин....

едит: и Тарас Буљба
И јас сакам да одам во Русија! Во средно учев руски јазик, професорот многу ни раскажуваше за оваа земја, многу слики сум видела, се гледаше дека му е во срцето. Полека се повеќе посакував да одам во Москва, да ги видам белите ноќи, од поблиску да ги видам црквите (чија градба ми е многу интересна, имав прилика да посетам руска црква во Софија), да мириснам што би рекол Карлито од Краснаја Плошчад (одамна не сум прозборела руски:( , па не знам дали точно вака беше, а не можам со руска кирилица да напишам), да го почувствувам воздухот кој го дишеле руските писатели и оставиле големи дела...

А гласав за Египет, некако ми е многу мистичен тој дел од светов, привлечни пирамидите, сакам да видам нешто кое не верувам дека е можно да го направила човечка рака.

Туку, што зборувам кога сакам секаде да одам...

Na mene za Kina! Zatoa sto ke go vidam Kineskiot cid i ke vidam nesto da si kupam zatoa sto kina e najeftina zemja za alista!:icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :pos: :pos:

ha Kina Boys

КИна! :je: Така-така-тн-тн-тн-тн-ттннннн... Kина е закон бе шо зборите. Сакам да се венчам со кинесќиња или јапанка :je:

Na 19 april ke odam Kina na 10 dena ama najsakano mesto za odenje mi e Belize i moznost so miliot da e ...

pa jas sakam da idam najmnogu vo peru bidejki e edna zemja so golema istorija,kultura i civilizacija i zatoa sto izobiluva so mnogu golemi prirodni bogatstva sto mozat da se najdat samo tamu i nikade na drugo mesto vo svetot...a us pat sakam da ja posetam imperijata na INKITE macchu picchu..

Египет нормално заради пирамидите.

Од овие на листата Перу (земја на Андите со богата култура, а обавезно и Мачу Пикчу да го видам - древен град на Инките на височина од 4000 метри), а други : Аргентина (вклучено и искачување на Аконкагва), Танзанија (Килиманџаро), Исланд, ЈАР, Непал, Хавајски острови, Молдавија и Јужниот пол :)

Batistuta напиша:
Од овие на листата Перу (земја на Андите со богата култура, а обавезно и Мачу Пикчу да го видам - древен град на Инките на височина од 4000 метри), а други : Аргентина (вклучено и искачување на Аконкагва), Танзанија (Килиманџаро), Исланд, ЈАР, Непал, Хавајски острови, Молдавија и Јужниот пол :)

Sine ti ke umresh od srce, nagore nadole site planini gi prosheta.
BTW poglupa anketa ne sum sretna, Tami shto ne navede dve drzhavi, Kina i Meksiko i gotovo site drzhavi se navedeni. :) Dobro aj tvoja rabota izvini za napadov, ne me tuzhi za navreda, neam vrski u vrhoven...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom