Најдобра радио станица во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Зависен сум од...?

• Вкупно гласачи
    119
Антена 5 , стварно пуштаат топ песни , и некој што не ги знаеме , а се стварно многу добри..

Пример за комерцијално музичко радио како треба да изгледа во Македонија
http://www.rtl.it/home/
Италијансково радио е предобро .

Македонско радио без конкуренција.

Имаш секакви програми. Моментално оди класика. Навечер има страшни емисии посветени на различни сериозни теми. Пред некое време зачекав интересна дебата меѓу размислувањата на Кант и Хегел. Некомерцијално радио кое не ја дрви со светскиот музичко-хитовски шунд и си го тера замисленото.

Пример за комерцијално музичко радио како треба да изгледа во Македонија
http://www.rtl.it/home/
Италијансково радио е предобро .
Тоа е форматирано радио. За жал, кај нас никој не го сваќа тој концепт и сите фураат некој full service шеми ко од пред 100 години. Мислев Радио Слободна Македонија ќе биде подобро ама јок.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Тоа е форматирано радио. За жал, кај нас никој не го сваќа тој концепт и сите фураат некој full service шеми ко од пред 100 години. Мислев Радио Слободна Македонија ќе биде подобро ама јок.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ама музиката што ја бираат RLT 102.5 ептен ми прави ќејф, има од се по нешто. Такво радио фали во нашава држава.

Дали ги слушате Петар за појадок и пауза на Метрополис радио???
Ако не сте ги слушале до сега треба да почнете.

За оние што ги слушаат имам едно прашање, зошто го нема повеќе Петар во емисиите???

За оние што ги слушаат имам едно прашање, зошто го нема повеќе Петар во емисиите???
Тој за појадок да го слушам ? Не. Нити па тоа кокошките што читаат твитови и се смеат како ненормални. Уста не затвараат и тоа у 9 сабајле да слушам? Не фала. Антена 5 ми беа број 1 едно време али претераа со рекламите и со песни исти на секој пола саат. За на работа сабајле Антена 5, а после Петар само Метрополис.

Колку што сум во тек почна да работи на некој проект за холандска фирма и поради ангажманот нема да бил во можност да присуствува секој ден во емисијата. Така барем кажа колку што го заслушав пред некоја недела.

Тој за појадок да го слушам ? Не. Нити па тоа кокошките што читаат твитови и се смеат како ненормални. Уста не затвараат и тоа у 9 сабајле да слушам? Не фала. Антена 5 ми беа број 1 едно време али претераа со рекламите и со песни исти на секој пола саат. За на работа сабајле Антена 5, а после Петар само Метрополис.
Секој со свој вкус, мене па ми беа многу интересни со Петар кога беа, имаше многу смешки, заебанции, интересни работи, и онака чил муабети да ти пројде време од сабајле (посебно ако ти е досадно на работа, времето со нив поминува брзо :D).
Е сега откога го нема Петар, паднаа на квалитет, и не се толку интересни, затоа ме интересираше каде се изгуби он.

Јас слушам само Метрополис кога се работи за радио. Од сабајле најдобро ми е да ги слушам Петар за појадок и пауза од причина што побрзо се расонувам плус паѓаат тешки моабети од кои понекогаш не можеш а да не се насмееш. Антена 5 одамна баталив од причина што премногу комерцијална музика имаат и најлошото реклами на секои 20 мин. јас кога сакам музика сакам музика да слушам а не реклами.

Aбе македонско радио море еееееееееееееејјјјјјјј :D

Имаш класика, имаш класик рок пример, македонска изворна музика, така натака и мн малку Антеа фајв музички шунд во текот на денот.

Capital FM 106.9 доста често го слушам додека возам, а за низ отворени патишта најдобро е Канал 77 бидејќи секаде фаќа мрежата ;)

Capital FM 106.9 доста често го слушам додека возам, а за низ отворени патишта најдобро е Канал 77 бидејќи секаде фаќа мрежата ;)
Се убаво што фаќа ама јбг многу лоша музика пуштаат канал 77 :D Просто не можам да ги слушам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom