Дембели..

• Креатор на темата Креатор на темата Офчар
  • Време на започнување Време на започнување
South park напиша:
Znaci kako ni se sovpaga odgovorot...eeeeeeeeeeeeeeee imalo i drugi dosadni roditeli kako moite.Koga ke ne pustat da si ziveeme po nase?
одговорот е:НИКОГАШ!
секогаш ќе има некоја причина да ти се умеша,и да ти каже како е подобро,и што всушност треба да направиш,наместо да те поддржи да те исплаши со црни факти кои што се трудиш да ги избегнеш...
останува на нас,друго чаре нема....

Офчар напиша:
.. ви серат дома вашите дека сте дембели бе?

Tuuuu! Pa dali! Ne bas "dembel" poveke u stilot kao:

"MRZO SVETSKA odi toa haosot od soba da si go sredis, ne licis na devojce" - Yes da sobata mi e haos krevetot mi e vecito neraskrenat, alishta nesekade koe kako e sobleceno taka e metnato, ednas na mesec-dva MOZDA ke fatam pravosmukalka, e samo prasina so zapaftuam taka pocesto! Ali sepak, toa si e moj haos i si uzifkam u nego, koga e si e se na mesto i sredeno, nekako mi e prazno, pusto....grdo!

Ili "Pa si gi naredila patikite u hodnik, znaes li nekogas da si gi krenes?!"

Vaa fraza im e taka najomilena "Go skrsi stolot od sedenje, po cel den na toa kompjuterot si, ni kniga da se fakja ni nisto! Nemas li ti nekoja popametna rabota u zivotov?!" :pos:

Bla, bla, bla.....ko bajagi pa ako trubat ke prestanam da bidam toa so sum sum! :toe:

Не дека не ми викаат, али шо да праам коа у мојот хаос се снаоѓам боље, него у нивниот ред.

cel zivot slusam za toa, filmot mi e pukant,
mrza, dembel ne fakas nisto niz kuka, e veke ne mozam

не...дембел ми нема немаат речено до сеа...немале потреба бидејки собата ми е секогаш средена но секако имало и исклучоци...

еднаш така сите тетратки и книги на биро под биро на скали,алишта расфрлани...и влегува таткоми и почна нешто -абе ти девојче си или...
и јас абе мене ми е убаво вака во соба...ако не ти е тебе слободно излези...он се брзаше за негде и збореше на телефон инаку ке ми се вратеше...:pos:

најчесто стока,лембед ,и тиква ,зелка,крава.....стока дефинитивно
ама никат дембел.......не сум имала предекспозиции за тоа
можеби ке иам некој ден
:)

али коа ке размислам не ми викаат кога дома ми е лом
бидејки реално гледано секат ми е лом
и не се замаарат мн многу со тоа
напротив........се навикнале на ред

Што е ова соба или свињарник?
Се јаде ли над компјутер?
Па некој садови да измиеше..
Фрли ги чорапите смрди цела соба(откако ќе ги фрлам чекам да се исперат околу две недели)
Само алишта фрлате,вчера ги перев(врска нема,пак чекам две недели)
Гаси тоа компјутерот,корења пушти у столот
Намали музиката,луѓе спијат
Шо музика ќе беше тоа бе само бам бам бам(Green day,U2,Rolling Stones,AFI и слично)
Пајажини фатила плафоњерката
Има уште ама не ми текнува,а ќе почнам и да се нервирам :blabla:

чиниите у машина,кој последен ке дојаде (меѓу првите станувам,а редот е секогаш мој)
раскрени ги алиштата (помали брат и сестра имам,Хималаи од ткаенини и Алпи од играчки)
смети ги скалите (ко на мене да чекала да се вратам,диши прашина)
исмукај ја куката (250м2 за смукање)
ај качи зејтин од подрум (а веке сум била еднаш да качам компир,пред 3 минути)
кога сето ова ке биде негирано еднаш,почнуваат-СРАМ ДА ТИЕ,САМО ЈАС РМБАМ,КАКВА ДОМАЌИНКА КЕ БИДЕШ ТИ,ЗА 2 ДЕНА КЕ ТЕ ВРАТАТ ДОМА,ТИ ВО ТВОЈАТА КУКА КЕ ДОБИЕШ НЕКОЈА БОЛЕСТ,НИШТО НЕ ЧИСТИШ,КОЛКАВА СИ А ТЕНКО ВЛАКНО НЕ ПОДИГАШ,ВИДИ ГИ ДРУГИТЕ ДЕВОЈКИ(а другите девојки мадаф од фризер,маникир и шопинг друго не знаат) КОГА КЕ И КАЖЕШ-ГИ ВИДОВ,ДАЈ ПАРИ ДА СУМ КАКО НИВ,МИ ВИКА КЕ ТИ ДАДЕВ БАРЕМ ЕДНА ЧИНИЈА ДА ИЗМИЕШЕ..

најинтересно е тоа шо,ако стасаш некоја работа,поминува без ФАЛА,ИЛИ ЕЈ СУПЕР СИ ЈА СТАСАЛА,а ако заборавиш една,на сметка на тоа се редат еден куп епитети и тоа не еден ден,туку по цела недела,додека не им даам друг повод..

ако ме замолат со убаво,не една,5 ке стасам,ако заповеда како шо заповеда,од едно ке влезе,од друго ке излезе...

МИ - РО - СЛА - ВАААААААА! (грмотевичен глас, плус цело име ми го кажува, сигурен знак дека нешто сум наебала...)
Добро бе сине, до кога ваква ќе биде собата, лустерот на земја да го закачам ли, аман како можеш да бидеш толку аљкава!
Одма да ги наместиш кондурите, да ги собереш алиштата, знам дека работиш, ама не работиш само ти во светот. Како се снаоѓаш овде да ми е да знам, уште глувци немаш во собата. Што се овие книги овде, овие листови, лушпи од јајца (ќе наброи се` што гледа, а тоа е верувајте многу набројување).

И ќе се прошуња 2 минути да го најде бежичниот под една фасцикла листови, и ќе си оди.
И така...

Секогаш се средено и методично ми е, собата особено. Во недела понекогаш дури помагам во генерално чистење, потоа го чувам внук ми и го пазам оревчето преку улица. За Духовден таму некоја традиција со гранчиња и лисја од орев, убаво тоа ама кога го видов од преку улица дека кине таму од него: Мајстооооооооооооооооорееееееееееее што работиш бе? Еве малку..... Остај го дрвото не го кини . И како во народната песна уште зборот не дорече уствари не дореков :icon_lol:. Па ѓупците на липите слегувај од дрвото :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.
Го чував внук и едни двајца со питбули поминуваа тука и сега тоа скитникот тука излезе и почна да лае по нив нормална природна реакција кај кучињата за заштита на територија. И сега овие серковците не да си тераат патот на метро до две од кај нас ги свртија тоа џукелите накај него. И му се обратив фино културно заминувајте со тоа џукелите да не..... :icon_lol:.
Некогаш кога има повеќе време кога ќе ги наредам долу под конец, не смее ништо да стрчи ниту пак да излезе надвор од ред.

одговорот е:НИКОГАШ!
секогаш ќе има некоја причина да ти се умеша,и да ти каже како е подобро,и што всушност треба да направиш,наместо да те поддржи да те исплаши со црни факти кои што се трудиш да ги избегнеш...
останува на нас,друго чаре нема....

Сосема поинаку би било во организирано општество,т.е да не постои семејство или родителот да нема никакви права врз детето т.е детето е сопственик на држава која знаеме наметнува одредени закони и истата е основана со СИЛА ДРЖАВИТЕ со ваква организација УБИВААТ!!

Не сме интелегентни....мнозината сме глуп и мирни,манипулативни....

Инаку дембел викав на неколку дембели:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom