Кожа, крзно?

• Креатор на темата Креатор на темата Devilish Angel
  • Време на започнување Време на започнување

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Последниве години се повеќе се носи крзно, но има и доста комбинации на кожа со крзно, па прашањето би било што повеќе сакате вие кожа? крзно? или па комбинациите?

Јас лично повеќе сакам крзно, убаво ми е меко и многу ме топли. Може и некоја комбинација од двете да дојде во предвид, но пред се крзното го сакам.

А вие?

Devilish Angel напиша:
Последниве години се повеќе се носи крзно, но има и доста комбинации на кожа со крзно, па прашањето би било што повеќе сакате вие кожа? крзно? или па комбинациите?

Јас лично повеќе сакам крзно, убаво ми е меко и многу ме топли. Може и некоја комбинација од двете да дојде во предвид, но пред се крзното го сакам.

А вие?

jas sakam poveke koza...krzno nekako samo da ima vnatre vo cizmi da me topli koga e mnoooogu ladno...inaku obozavam i jas mekicki raboti, bluzicki, djempercinja i sl. ...go sakam i krznoto imam kupeno i bundicka od zajace...no koza si e koza nekako mi e po sexy...:je:

Крзно сакам повеќе,
меѓутоа вештачко крзно. Имам розева, бела и црна крзена јакна.
Природно крзно не знам дали би облекла некогаш, поради самата помисла дека некој е одран за јас да го облечам тоа. Бљак.

Devilish Angel напиша:

А вие?
Баш сакав ваква тема да отворам:je:

Кожно немам скоро ништо а и не поштувам кожа многу, многу. Сакам крзно. Меко е, фино стои и топли. Слатко се осеќам кога имам крзно на мене.:icon_lol::icon_redf:wink:
Комбинација:raz: тешко некако.. освен ташничката што ја имам која е комбинација од кожа и крзно друго не верувам дека би носела.. шо знам не ми штима некако..:icon_roll

Луѓето во кожната облека некако поинаку ми зрачат, со сексипил, самодоверба. Самото крзно на жените им дава понежен изглед според мене. Шо знам... Сакам крзно, не со долги влакна, туку кратко шишано, но да не ми крцка меѓу прсти (бррр), да е меко.
Поубаво би се чувствувала во јакничка со крзно од внатре, отколку кожна со крзно од надвор.

Мажи во крзно? :pop:

Мажи во кожа да, ама само кожна јакна... Не поштувам кожни панталони.

За жените. Не поштувам жени што носат бунди и лисици, а немаат повеќе од 35 години. Тоа е веќе „старска“ гардероба и (според мене) прилега само на богати теткици. Се останато е фејк.

Појќе сум за кожа дефинитивно. Самата помисла дека носам одрано животно на мене (за крзно зборвам ми е ПРЕодбивна. истото важит и за вештачка кожа, без разлика, сепак таа е направена за да изгледат исто како природната..

Мене ми се свиѓа стар кожен наци мантил.

123 напиша:
Мене ми се свиѓа стар кожен наци мантил.

:pos: :pos: :pos: Nazi fahsion rawks!

Вистинско крзно мрзам....факт

Postovam dobra kozna jakna a i krzno ama crna kratka pripiena jakna.
A gi MRAZAM onie vestackite jakni so farbano krzno kako na primer rozevo , plavo i kafeavo , kao da imas fateno pticji grip ...

ragazza напиша:
Postovam dobra kozna jakna a i krzno ama crna kratka pripiena jakna.
A gi MRAZAM onie vestackite jakni so farbano krzno kako na primer rozevo , plavo i kafeavo , kao da imas fateno pticji grip ...

:pos::pos::pos::pos:
Хехехех, јас иам розева али не е баш како крзно, али таква е мекичка.УУУУ ќе плашам луѓе за птичји грип сеа:pos:
А сестра ми има црна крзнена кратка, и редовно и ја крадам за искачање:je:

Definitvno glasam za crnata fatija dani pijana nekoja vecer i pravi trampa :)

Jaс сум против убијање на животињи од вакви побуди... Ќе ве пријавам сите во организацијата за заштита на животињи!
Исто така сум и против злоупотреба на животински артикли ко на пример вуна, како би ви било на вас некој да ве ошиша или да ве обезкожи за да биде он у тренд....

чекајте да се разберимее... појќе сум за кожа, ама секако не природна..

Кожа... Doc Marteens, јакна, ципели... Видов и кул кожни Chuck Taylor...
Крзно, ко што вика кисели, на машко, не стои многу.
А и за крзното се убиваат и животинки кои се убиваат само за крзно.
Кравите, овците и сл. и се јадат, така да комплет се искористуе и не умираат заман :).
Така да против крзна од ретки живулчиња, кои само за мода умираат.
Другите, домашните животни, јебига, таква им е судбата.
А за вештачките... Подобро да не носам отколку вештак да носам. Не сум фен на PVC.

Повише ми одговараат природни материјали.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom