Нимиц им дели совети на гејците

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Куарк твоите принципи и твојот морал се видно поместени од нормалата. Правила важат едни бе човеку, вистина има една -АБСОЛУТНА. Тоа што ти веруваш дека плаќањето гомнојадци е позитивен чекор напред си се излажал.
Нека плаќаат грците, а наш одговор на тоа е игнорантство.
Се сложувам за инвестирање пари, ама во запознавање на светот со вистинската Македонија. А ете и се прави тоа на некој начин , како на пример спотот на Манчевски на ЦНН. Неговиот филм во Америка „Сенки“ ги прочита ли коментарите на некои од списанијата, спомнат е егзодусот во Егејска Македонија итн... и тн ...

Куарк твоите принципи и твојот морал се видно поместени од нормалата.
O da ti se pomocam na moralot. Abe covece, vie se citate sto pisuvate ili ne? Da imase moral ke imavme vakov problem? Da imase moral, da imase pravdina ke popievme veto, ke se dozvoluvase nekoj da igra kur-tasak so nas?
Dobro be, sto e problemot so vas, sonuvate, halucinirate, portokalovo perde.... so?
Правила важат едни бе човеку, вистина има една -АБСОЛУТНА.
Zimi petelot e edna. Parite, interesite, mokta i manipulacijata ja sozdavaat vistinata, uste kolku treba da vi se objasnuva toa.

Нека плаќаат грците, а наш одговор на тоа е игнорантство.
Epa sto togas non-stop kukame po gero i kompanija? Ajde ednostavno da gi ignorirame i ajt u kurac. Eve i jas se soglasuvam.
Ama jas ne go gledam toa. Tuku naprotiv, gledam 20 temi otvoreni vo zadnjite dva dena, koi ja obrabotuvaat istata tematika, grcki platenici.:toe:

Се сложувам за инвестирање пари, ама во запознавање на светот со вистинската Македонија. А ете и се прави тоа на некој начин , како на пример спотот на Манчевски на ЦНН. Неговиот филм во Америка „Сенки“ ги прочита ли коментарите на некои од списанијата, спомнат е егзодусот во Егејска Македонија итн... и тн ...
Abe ne se davaat pari na CNN be, za da gleda amerikanecot koj i sto sme nie. Kur go zabole obicniot amerikanecot za nas. Toj ne znae Francija kaj e , a kamoli nie.

Не можам да те убедувам Куарк... Не ми спомнувај партиски бои бидејќи не ме интересира тоа. Кога ќе го прошириш својот видокруг малку подалеку од партиите и партиските натегања, може да правиме повеќе муабет.

Quark во право си кога пишуваш дека светот го вртат парите.

дотичните се опариле со некое евро за да кажуваат лаги против МАКЕДОНИЈА.

сега ние треба некого да потплатиме за да лобира за МАКЕДОНИЈА.

еве на пр.ти посочи некој кој ние би можеле да го потплатиме.

Quark во право си кога пишуваш дека светот го вртат парите.

дотичните се опариле со некое евро за да кажуваат лаги против МАКЕДОНИЈА.

сега ние треба некого да потплатиме за да лобира за МАКЕДОНИЈА.

еве на пр.ти посочи некој кој ние би можеле да го потплатиме.

зошто го бараш тоа од кварк, тие во врвот треба да знаат кого да платат

зошто го бараш тоа од кварк, тие во врвот треба да знаат кого да платат
брат премногу сме сиромашни ако плаќаме на сите страни кај ќе ни биде крајот.

друго ме интересира колку оваа влада му "плати" на господин буш да ја подржува МАКЕДОНИЈА на самитот во букурешт

брат премногу сме сиромашни ако плаќаме на сите страни кај ќе ни биде крајот.

друго ме интересира колку оваа влада му "плати" на господин буш да ја подржува МАКЕДОНИЈА на самитот во букурешт

јас сум свесен дека ние немаме толку да плаќаме како атињаните ама место да се даваат пари, ај да не именувам да не ме тужат, на бумбаролози и нивни уредници и на оној опинокот со народниот глас, поарно тие пари да се дадат на правото место. е сега знам и јас дека опинокот се задоволува со мали суми, за ова ќе требат многу поголеми ама сепак така функционира лобирањето. во нашиот случај би се работело за комбинација на аргументи и пари, како и помош на македонската дијаспора.

јас сум свесен дека ние немаме толку да плаќаме како атињаните ама место да се даваат пари, ај да не именувам да не ме тужат, на бумбаролози и нивни уредници и на оној опинокот со народниот глас, поарно тие пари да се дадат на правото место. е сега знам и јас дека опинокот се задоволува со мали суми, за ова ќе требат многу поголеми ама сепак така функционира лобирањето. во нашиот случај би се работело за комбинација на аргументи и пари, како и помош на македонската дијаспора.

Јас би додал и да почнеме со наша пропаганда, со буквално ТРУЕЊЕ на сите за Македонија, за Античките Македонци, за СЕ што ни припаѓа (дури и не ни припаѓа). Сто пати повторена лага, станува ВИСТИНА! Така да, кога можат гејците да си прават пропаганда тогаш зошто не и ние?

нашите аргументи им се познати на сите,нашата историја исто така,меѓутоа ако ев.ун. ги прифати тие аргументи тогаш треба да ги изедат сите гадости што ги направиле 1913год.
МАКЕДОНСКАТА дијаспора ќе даде по 5 долари за МАКЕДОНИЈА.

Според Гацули, Нимиц, откако внимателно ги ислушал им одговорил дека е само специјален посредник и им препорачал да се сврзат со владата на САД и европските држави пред се’ со Франција и Германија, зашто имаат поголема сила и влијание да извршат притисок врз Македонија за името.

Тој само дипломатски одговорил. Шаблонот му е ист. Кога е во посета на гејците им дава надеж дека тие се во право, кога е во посета кај нас нам ни вели дека „ве рабирам“ и дека имаме право. Така што и ова го гледам во ток контекст. Сигурно ако отиде наша делегација од нашите иселеници нема да им рече „немате шанси“. Работата е што наша делегација не оди.

Јас би додал и да почнеме со наша пропаганда, со буквално ТРУЕЊЕ на сите за Македонија, за Античките Македонци, за СЕ што ни припаѓа (дури и не ни припаѓа). Сто пати повторена лага, станува ВИСТИНА! Така да, кога можат гејците да си прават пропаганда тогаш зошто не и ние?

100% подршка давам. Но кај нас има една група која кога некој почне да ја претставува Македонија со сите нејзини херои почнува да јаде ла.на во корист на гејците. Тоа е проблемот.:smir:

Тој само дипломатски одговорил. Шаблонот му е ист. Кога е во посета на гејците им дава надеж дека тие се во право, кога е во посета кај нас нам ни вели дека „ве рабирам“ и дека имаме право. Така што и ова го гледам во ток контекст. Сигурно ако отиде наша делегација од нашите иселеници нема да им рече „немате шанси“. Работата е што наша делегација не оди.
Еxactly, my point, na fuckin 3 stranici.

Еxactly, my point, na fuckin 3 stranici.

Така е, а не нашиве иселеници повеќе да гледаат во нашата домашна политика и да кажуваат како сме ги провоцирале гејците со незнам аеродроми, автопати и сл. Се знае која е нивната задача кога веќе се таму и кога веќе мислат дека можат да и помогнат на Македонија па „бујрум“ бре браќа уште другиот ден после гејциве одете и вие кај Нимиц па ќе видите што ќе ви рече вам. Едноставно само треба да се концентрираат и да ги следат чекорите на гејските иселеници и да предидуваат што ќе превземаат тие за да можат да им парираат, а не тие тупат нешто што не е во нивен домен.

Oooooooooo Makedonija, od kaj gi rodi ovie pravedni luge be? Aj sto pravedni i moralni si gi stvorila, nego i vinkli be.

Backo, Nimic valjda ne kosta 2 milijardi dolari a?

Другар се гледа немаш поим шо збориш ама не планирам да те просветлувам. Ај фиктивно да речеме се слагаме за поткуп коа толку го затупи. Знаеш колку плати Грција на Франција за авионите? Мислиш имаме ние толку пари?

Така е, а не нашиве иселеници повеќе да гледаат во нашата домашна политика и да кажуваат како сме ги провоцирале гејците со незнам аеродроми, автопати и сл. Се знае која е нивната задача кога веќе се таму и кога веќе мислат дека можат да и помогнат на Македонија па „бујрум“ бре браќа уште другиот ден после гејциве одете и вие кај Нимиц па ќе видите што ќе ви рече вам. Едноставно само треба да се концентрираат и да ги следат чекорите на гејските иселеници и да предидуваат што ќе превземаат тие за да можат да им парираат, а не тие тупат нешто што не е во нивен домен.

Беа бе, не само зборете лошо за "петдоларките" :)

Иселениците на средба со Нимиц за спорот со името

04.02.2009 11:35

Обединетата македонска дијаспора се противи на каква било промена на името на Република Македонија, а спорот меѓу Скопје и Атина го смета за билатерално прашање.
Тоа е ставот што Бордот на директори на оваа македонска иселеничка организација во САД му го пренеле на специјалниот пратеник на ОН за спорот со името Метју Нимиц на средбата одржана во понеделникот во Њујорк.
Претставниците на ОМД изразиле загриженост и за континуираните напори на Грција да го отстрани терминот македонски за именување на јазикот и на народот на Македонија во ОН и во ЕУ.
„Обединетата македонска дијаспора смета дека спорот за името е билатерално прашање и тоа не смее да ја попречува интеграцијата на Македонија во ЕУ и во НАТО, а земјата треба да биде оценувана според резултатите во реформите“, го пренесува МИА соопштението од ОМД чие седиште се наоѓа во Вашингтон.

Само нив изгледа Нимиц не им помагал со совети, или не знеле да му побараат (со ставање рака в џеб - врти сучи тоа е )...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom