Нимиц им дели совети на гејците

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Ах,Нимиц,Нимиц, многу лесно си го продаде газот бре- за неполни два месеца тој повторно на средба со најголемиот наш непријател - од дијаспората.
Нина Гацули(претседател на гејската организација во САД)којзнае што сега му понудила-
Неможев да ја најдам веста на англиски, за да ја прочитате, покрај гејската, ја најдов само на германски-
http://www.makedons.de/index.php?option=com_content&task=view&id=240&Itemid=57

Но, никако не ја одминувајте, ОБАВЕЗНО да ја прочитате, а многу подобро ќе биде доколку некој ја најде и на англиски ,
mnimitz.jpg

Еве го преводот со користење на google translate http://translate.google.com/translate_t#

In a debate on April 14, 2009 at Yale University with the theme - The name issue and the status in the Balkans, said the UN mediator Matthew Nimitz meantime that the new president of the United States-Barack Obama in the name of question rather phil Hellenic trends show a his predecessor George Bush. Present in this debate were the Panmakedonische association with the U.S. chairman of the Nina Gazulis, the Glossologe for the Slavic studies at Yale - Dr.Robert Greenberg, as the Professor of political science and international relations from George Washington University - Dr. Haris Mylonas.

The debate was moderated by Professor of Political Science Yale University led - Dr. Kaith Derren. M. Nimitz referred in his speech to the complexity of the topic to the name issue and the special status of its role as mediator. During his mediation between the former Yugoslav Republic of (FYROM) and Greece, M. Nimitz presented the notes that significant hazards name problem for the region holds. At the same time M. Nimitz said he to the views of Greece's territorial integrity as well as the historical aspects very respectful, but also the position of the Government of the Former Yugoslav Republic does not leave aside could.

M. Nimitz, said the two sides continue to adequate political maturity in the name issue should show. Should this not be the case - as M. Nimitz - the people you may consider a change in our own political leaders came to lead.

Jas bev tamu na debatata. Grcite vo tekstot totalno blefiraat i shirat nevistini.

Donesoa profesor specijalist za slovenski studii i sakaa da ja brendiraat Makedonija kako slovenska drzava sozdadena od Tito.

Naprotiv, profesorot im kaza deka makedonskata nacionalna svest bila razviena i jasno obelezana so Olindenskoto vostani, kako i so knigata Za Makedonskite Raboti vo 1903.

Grcite prashuvaa totalno bezvrska prashanja dodeka UMD prasha:

Koj internacionalen zakon i dozvoluva na edna stranka da diktira ime na druga suverena, nezavisna drzava?

I zoshto grcija stavi veto i go ignoriashe article 11 od dogovorot koj Nimitz go napisha?

Nimitz odgovori deka nema takov zakon, a ne komentirashe na vtoroto prashanje bidejkji ima sudski proces.

Nina zboruvashe deka Makedonija ima iridentistichka propaganda, na shto ja prashav kako nashite 8,000 vojnici se opasni za grchata 200,000+ armija. Taa odgovori deka nie sme opasni ako imame golema sila pozadi nas :)

ете така некој си организираат седенки добиваат препораки ама тоа е неофицијално...посредникот таму не е тоа па пријателски наместо 30 останал 60-јсет минути види види....шо муабет правеле бе...

ова не е преговарач вака не смее или ги смирувал и тешел.....или они него...поради неговиот ЛИЧЕН и мегународен неуспех.......да ни го смени името

а нашиве мака си немаат-тој амбасадорот не дава коментари чуму бре толку затворен тајни формули и ексенции еликсири шо имаме ме чуди...АС под ракав:toe:

Jas bev tamu na debatata. Grcite vo tekstot totalno blefiraat i shirat nevistini.

Donesoa profesor specijalist za slovenski studii i sakaa da ja brendiraat Makedonija kako slovenska drzava sozdadena od Tito.

Naprotiv, profesorot im kaza deka makedonskata nacionalna svest bila razviena i jasno obelezana so Olindenskoto vostani, kako i so knigata Za Makedonskite Raboti vo 1903.

Grcite prashuvaa totalno bezvrska prashanja dodeka UMD prasha:

Koj internacionalen zakon i dozvoluva na edna stranka da diktira ime na druga suverena, nezavisna drzava?

I zoshto grcija stavi veto i go ignoriashe article 11 od dogovorot koj Nimitz go napisha?

Nimitz odgovori deka nema takov zakon, a ne komentirashe na vtoroto prashanje bidejkji ima sudski proces.

Nina zboruvashe deka Makedonija ima iridentistichka propaganda, na shto ja prashav kako nashite 8,000 vojnici se opasni za grchata 200,000+ armija. Taa odgovori deka nie sme opasni ako imame golema sila pozadi nas :)

Ете, самата си кажала... Нема ни вистина, нема ни правда, нема ни меѓународни закони - само сила. Само тоа тие го почитуваат, зашто само така се научени.

Значи, немојте ниту да помислувате дека тие некогаш ќе помислат на нешто друго освен нивното сопствено решение, што тие ќе го наметнуваат. Ова е (за сега) ладна војна, но не се води преку наоружување, туку преку маркетинг. „Големата сила“ за која таа зборува не е воена сила, туку маркетиншка сила, т.е. колку луѓето се запознаени со вистинските прилики.

И затоа престанете да бегате од конфликити: веќе се тука. И само оние што се борат може да се надеваат на победа.

И затоа, секој, апсолутно секој чекор кон промовирање на Македонија во светски рамки е клучен и неопходно важен.

Специјална војна со грција водиме со години нанзад, ама некако треба малку повеќеќ да се ангажираме и да превземем нови стратегии во овва војна.
Штета е што сеуште се покажуваме како неспособни да го употербиме целиот арсенал на оружје со полн капацитет за водење на цпецијална војна.

Само што почнавме во изминатава една година да покажуваме знаци на живот , браќа мои ! Па гледам за една година многу прашања кои не засегаа (бар некои од нас МАКЕДОНЦИТЕ „секоја чест на исклучоците :vozbud:“) се отворени и се „политички провокации“, присвојување историски личности :tapp: , будење духови и не ти знам што не! Никој досега не не оспори и не ни даде до знаење дека ние сме „вештачки создаден народ“ без предци и историја , без права , и немаме своја територија!!!
Само во сета оваа борба и сето она што се постигна за ова време, сепак не сме заедно сите како Македонци, нашите непријатели ја искористуваат и се потсмеваат заради нашата толку иронично смешна и трагична ПАРТИСКА ПОДЕЛЕНОСТ !

Господ Нека ни Е на помош!

Јас не ја разбирам функцијата на госпоѓа Нимиц денескаво споров. Што воопшто тој уште се труди да постигне кога е јасно дека нема да има компромис. Нека си оди дома нека си ужива и нека не правимногу збрки и сплетки таму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom