Крајно сум изреволтирана од сите влади,но кога ќе ги видам девојките од Кометал на прес ми доаѓа бунт за превласт да организирам.Крајно некоректно е делењето на машки и женски ракомет во земјава.Тие се наша гордост на нив единствено се радуваме,несакаме и никогаш нема да ги делиме.Слаба точка ми е женскиот ракомет,горда сум и на машкиот,немам никаков лош збор за момците и ги тргам настрана од темава.Црни Грујо,вака ли треба да ти се обратат,ова ли треба јавно да го слушнеш за да си го чукнеш тоа главче вмровско,како не ти е срам на едните повеќе да им дадеш за 11 место,а на овие кој од 1997 година ти го чистат образот во спортот помалку.И како си се осмелил да имаш различни аршини за двете репрезентации не ми е јасно.Па овие девојки беа 7 на светско првентсво човече не 11.Беа и 7 на европско и 11 и 12,беа и европски шампиони,секоја година се во врвот на ракометот.
Дискриминацијата е главното правило во земјава,да им се фати цела влада за женското и да клати по цел ден.За разлика од вас,овие чесно си го заработуваат лебот.Плата немаат земено од Октомври вие споменици шмизли од милиони ми ставате по улица.Пу пу срам да ви е,безрбетници,само јадете и спиете,немате пари да го заживеете клубов колку толку.Има пари во Агенција за млади и спорт да исфинансира барем да се помине сезонава како што доликува на Ѓорче.Каде се сега финансиерите на ВМрО да го купат?Или идат избори и ги пренасочувате.Каде се СДСМ,кај се кријат нивните финансиери,каде е Црвенковски да даде дел од платата за девојките.
Тешко разочарување е земјава,во секој поглед,да ви се плукнам во апашите,да ви се плукнам во администрацијата и политиката.Никогаш нема да гласам во овој живот!НИКОГАШ!
Напред Ѓорче,наша гордост!
п.с.се извинувам за мојот речник,но и овој е висок кога зборам за ѓубрињата на власт од 91 па наваму!