Хитлер омилен дури и на Света Гора

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
Знаеме сите за гејското обожување на нацизмот, но не сме знаеле дека најозлогласениот воен диктатор во историјата- Хитлер бил обожуван и на Света Гора. Што е запрепастувачки.

Тоа значи дека гејската црква била индиректно вмешана во најголемите злодела на човештвото .
Тогаш не треба да не чуди фактот што и ден денешен нивните гејски свештеници повикуваат на завземање на Македонија и Истанбул, на тоа дека Македонија била и ќе биде грчка, дека не постојат македонци ......
Податокот ме запрепасти- Хитлер да биде обожуван од било која црква во светот. Се прашувам дали и во фашистичка Германија имало таков случај.

sap01_grk8196_p_1.jpg

Pictures of the Tsars (Alexander 3 and Nicolaas 2?) Tsarina's , abbots and other holy men but who do we see in the centre?!

What was the attitude of the monks towards the nazis? I found this french quote:Lors de l'entrée des troupes allemandes en Grèce en 1941, les moines du Mont Athos donnèrent à Hitler le titre de successeur des Basileus de Byzance.

gr00079e02a.jpg

Чија е таа црква поточно?
(дообјаснување- на Света Гора свои манастири имаат сите признаени православни цркви).
Е овој е на... ?

Не се исти сликите (големата и исечокот)
На големата слика јасно се гледа дека под сликата на царот (која е со четвртаста рамка) се наоѓа слика на свештено лице со специфична бела капа и мантија. На малата слика пак е сосема друга слика (со хитлер)

i vo MK seuste visat sliki od Tito..i bisti...
neise...
fakt e deka hitler bil markantna licnost...
fakt e deka rusite masovno se predavale na svabite,ne sakale da se borat za komunjarite
fakt e deka Ukraina (i blgarija) go docekaa Hitler kako Mesija....

podocna,propagandite na pobednicite,kako i sekogas.....

sigurno nekoj pop mislel,Stalin ni gi unisti crkvite,ovoj ke mu go rasplace majceto na Stalin...
kojznae...

Па точно секогаш има некоја причина... но вистина е дека Хитлер претерал. :D

Не ме ни чуди,русите биле првите нацисти во светот:toe:

Не ме ни чуди,русите биле првите нацисти во светот:toe:

Па често забораваме на фактот дека во русија имало царисти, имало фашисти, анти-комунисти, анти-сталинисти, гулаговци и ред други...

Па нормално е во свет на идеологии да има 3 различни идеологии, помеѓу ист број на луѓе...

Пример Македонците

Од 5 Македонци
Еден е Србоман
Еден е Бугарофил
Еден е Гркоман
Еден е Анти-Македонец (чисто од лични интереси)

this rare picture of the skeleton of Alexander the Great from a chapel in Dionysiou. The legend goes that St. Sisoïs the ascetic found the skeleton of Alexander the in the Egyptian desert and said the words: "O, Death, who can escape from it "?

A mural from the Varlaam monastery in Meteora depicting St. Sisoïs finding the grave of Alexander

Се прашувам дали гејците си го измислија и ДЕНОТ“НЕ“- “Ohi Day”, за да замачкаат очи пред светот дека нивниот фашистички диктатор Метаксас, наводно кажал НЕ на италијанците и ги поттикнал на борба против фашизмот.Дали со празнувањето на тој празник,всушност е маска со која гејците се прикажуваат во поинакво светло??????

Greek Fascist Dictator, Iaonnis Metaxas, receiving the Nazi Salute outside the Greek Parliament

The Greek Prime Minister at the time was one Ioannis Metaxas, a fascist Dictator and (hardly a surprise) an admirer of Hitler. Using industrial unrest as an excuse, and with the support of the Greek King George II, he had declared a state of National Emergency in 1936 to cement his regime, and had gone on to abolish all political opposition. Older people in Greece can remember being in his National Youth Organisation, a Greek version of the Hitler Youth.

symi281008_20.jpg

Но сепак инересен заклучок им е there are so many unsung heroes of WWII, and without them it's possible that we'd not be enjoying the Europe, nor the Symi, that we have now.

Видете ја парадата на гејците на Денот„НЕ“ КЛИКНИ

Податокот ме запрепасти- Хитлер да биде обожуван од било која црква во светот. Се прашувам дали и во фашистичка Германија имало таков случај.

Фашистичка Германија или Третиот Раех официално била атеистичка држава.
Религиjaта ja замениле со Теориjaта за превозходство на арииската раса и култот кум Хитлер.

Фашистичка Германија или Третиот Раех официално била атеистичка држава.
Религиjaта ja замениле со Теориjaта за превозходство на арииската раса и култот кум Хитлер.

Баш затоа што биле атеисти ,тоа било причина плус за да ниедна црква дури и во Германија не изложи Хитлеров портрет на сред црква.
Значи сега и двајцата се прашуваме и ми се придружуваш во чудењето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom