Словени или Антички Македонци?

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Ај во знак на добра воља нема да ја коментирам навредата....
Само ке ја БОЛДИРАМ...
не мислев на тебе, ти само отвори тема за дискусија, мислам на т.н. експерти, аналитичари и политичари што ни солат памет, а немаат ниту еден факт за тоа што го зборуваат

Милчин беше еден од главните на СОРОС или се лажам ??
Ако сум грешка нека каже некој како се викаше типот.

Тој е , а освен што е во сорос и е нештоа како потпарол на СДСМ неофицијален (го финансират) а ХОБИ му е професор на драмски...

Тој е , а освен што е во сорос и е нештоа како потпарол на СДСМ неофицијален (го финансират) а ХОБИ му е професор на драмски...
Ахахаха owned :pos::pos::pos:

Милчин даваше пари од СОРОС во соработка со уште некои фацки за финансирање на УЧК и нивно вооружување. Сега тој смрад предавнички крв му ебам ќе збори за Македонија и нејзината историја.

Дај нека извадат уште некој аргумент Албанците за нашево ни потекло да се посмеееме малку :)

Милчин беше еден од главните на СОРОС или се лажам ??
Ако сум грешка нека каже некој како се викаше типот.

Типот е овој малку “поголемиот брат“ кој ве гледа:

00555atn1et9.jpg

Ахахаха owned :pos::pos::pos:

Милчин даваше пари од СОРОС во соработка со уште некои фацки за финансирање на УЧК и нивно вооружување. Сега тој смрад предавнички крв му ебам ќе збори за Македонија и нејзината историја.

Дај нека извадат уште некој аргумент Албанците за нашево ни потекло да се посмеееме малку :)

За УЧК незнам , и несакам да шпекулирам, а за СДСМ знам...
Нивен човек е и секогаш е во акција кога ќе затреба, играч од сенка, ме разбираш...

Нивен човек е и секогаш е во акција кога ќе затреба, играч од сенка, ме разбираш...
Ти викам и за ова, на шконците им беше(не знам за сега) играч, па не за џабе Лавовите мислам сакаа да го убијат, дека одобруваше финансии за
држави во создавање :pipi:

Он топик: Што знам. Кој како дојде на власт кажува што сум.

Милчин е човек на Сорош,Сорош е човек на Ротшилд,Ротшилд е човек кој ни ги овозможи Хунзите во Македонија.:pos2:

Милчин е човек на Сорош,Сорош е човек на Ротшилд,Ротшилд е човек кој ни ги овозможи Хунзите во Македонија.:pos2:

аха
значи него да го бараме за карта до пакистан :vozbud:

Јас се осеќам како Македонец. Па и тоа што викаме словени или антички македонци. До сеа се направил таков коктел што никој не може да знае што е како е ама пак се викаме себе си Македонци колку што запамтив.

аха
значи него да го бараме за карта до пакистан :vozbud:

Бранко го бараше кога му требаа 30 милиони долари,за да ја споебе Македонија,овој му ги даде.Дали ќе се срами за една карта до Пакистан,тоа не знам.:toe:

Јас се осеќам како Македонец. Па и тоа што викаме словени или антички македонци. До сеа се направил таков коктел што никој не може да знае што е како е ама пак се викаме себе си Македонци колку што запамтив.
Исто. И сметам дека така е најправилно!

Да не беа Македонците од тој голем народ кои денеска го викаат Словени, Александар Македонски ќе можеше само џамлии да си игра во маалото во Пела.

Бранко го бараше кога му требаа 30 милиони долари,за да ја споебе Македонија,овој му ги даде.Дали ќе се срами за една карта до Пакистан,тоа не знам.:toe:

а шо,овај го врти газо откај шо дува ветро или така ми се чини?!?
цццц абе.....
па ако 'навива' за комунистиве шо мајка бара да се плетка во политиката на гвујо и неговите идеи за наше поврзување со некои си неписмени азијци таму?

За онолку кратко време не си можел да напишеш онолкав маратонски пост, па ќе претпоставам дека си го препишал или си го пре-постирал (некаде порано си го напишал).
Да ја резимирам твојата лекција по историја:
Античките народи на Балканот имаат словенско потекло, Александар Македонски му е роднина на Херкулес (да не заборавиме лик од митологијата, исто како и Ахил, Парис .... итн.), потоа ти почна да цитираш антички филозофи кои во свое време се шетале по ѓаки и збореле самите со себе (ако си попаметен од другите, не значи дека си веродостоен, тоа имам ја да кажам за античките филозофи).

Не се разбирам доволно од историја за да ги коментирам твоите аргументи, но имам да едно прашање:
Зошто? Зошто Античките народи отишле до Карпатите? Зошто од најголемите трговски центри во светот ја препатувале цела Европа, за да мрзнат до смрт? Многу добро ги знаеме причините зошто Словените дошле на југ, но зошто античкиве таленти отишле на север? Злато да не барале?

Значи Александар е по потекло од лозата на начувениот јунак Херакле кој покасно Римјаните ќе го наречат Херкулес а кој бил вистинска историска личност.

тоа ни го потврдува и славниот француски историчар од 1 век Prico de Sent Mari во своето дело "Les Slave Meridionauh, Armand Le Shevalir", Paris 1674 година. Тој во своето дело наведува мислења од стари историчари кои тврдат дека Илија или Илион е основоположник на Троја, по чие име покасно овие простори на денешна Србија ќе се наречат Илирија а племињата илирски племиња, а всушност тој илија бил у ствари син на
Херакле, односно син на "Богот Сербона" како што Херакле е наречен од тогашниот свет.

Овдека не се работи за митологија затоа што позади името на Богот Сербон се крие вистинска историска личност - Сербо Мекеридов, голем освојувач и водач на вториот поход на Ариевците во Азија 133о год. пред нашата ера.

Е тоа и јас го барам како одговор но како викаат чудни се божјите патишта и мора д аима причина зашто од тука се отидени на север.

можеби за да го спречат 1941 хитлер во неговата намера, нели господ гледа напред во времто и потезите ги влече многу рано затоа ние се чудиме зашто ова се случило или слично.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom