Словени или Антички Македонци?

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
videte vaka :vo nasava drzava makedonija pominale mnogu vojski, a najmnogu se zadrzala tuskata vojska 5 veka, dali ste svesni za takov period?imalo migraciii i mesanje na krv?sekoj roden na ovaa teritorija se oseka kako mekedonec i treba da se oseka takov.kolku e daleka anticka makedonija od denesnata makedonija ve prasuvam, zarem nemalo mesanje megu sosedite?ili po vase makedoncite bile zatvoreni vo krug i ne se mesale so nikogo dosta ja tupevte anticki sloveni vakvi onakvi makedinci drzavata ni otide vo k...c nie se prepukuvame koj e anticki koj sloven,grk, bugarin itd.jas sum roden vo Republika Makedonija i se osekam kako Makedonec i samo Makedonec nitu anticki nitu slovenski Aj dosta veke:drk:po temava .........

Дали сме антички македонци или словени тоа прашање ни можеме ни пак имаме шанси да го одговориме. Но само едно треба да ни е јасно ние сме државјани на Република Македонија држава во која нејзините лидери ја уништуваат нејзината историја.
Добро е што се негува антиката ама ужасно е лошо тоа што се бега од нашата вистинска историја во која треба да имаат место сите наши херои и преродбеници а не само една личност Александар кој живеел 300-400 години пред нашата ера и нема никаква врска со опстанокот и формирањето на Македонија онаква каква што ја имаме сега.

АХахахахах хахаахах хахаах Кој рече дека Македонците немаат словенско потекло? Јас ја бранам теоријата дека во времето на Александар Велики овде на овие простори живееле словените. Ак осакаш поточн ода знаеш имало преселба на словените но во обратен правец од овде кон денешна русија. Тоа значи дека русите у ствари биле старите грци.

.......
За онолку кратко време не си можел да напишеш онолкав маратонски пост, па ќе претпоставам дека си го препишал или си го пре-постирал (некаде порано си го напишал).
Да ја резимирам твојата лекција по историја:
Античките народи на Балканот имаат словенско потекло, Александар Македонски му е роднина на Херкулес (да не заборавиме лик од митологијата, исто како и Ахил, Парис .... итн.), потоа ти почна да цитираш антички филозофи кои во свое време се шетале по ѓаки и збореле самите со себе (ако си попаметен од другите, не значи дека си веродостоен, тоа имам ја да кажам за античките филозофи).

Не се разбирам доволно од историја за да ги коментирам твоите аргументи, но имам да едно прашање:
Зошто? Зошто Античките народи отишле до Карпатите? Зошто од најголемите трговски центри во светот ја препатувале цела Европа, за да мрзнат до смрт? Многу добро ги знаеме причините зошто Словените дошле на југ, но зошто античкиве таленти отишле на север? Злато да не барале?

Дали сме антички македонци или словени тоа прашање ни можеме ни пак имаме шанси да го одговориме. Но само едно треба да ни е јасно ние сме државјани на Република Македонија држава во која нејзините лидери ја уништуваат нејзината историја.
Добро е што се негува антиката ама ужасно е лошо тоа што се бега од нашата вистинска историја во која треба да имаат место сите наши херои и преродбеници а не само една личност Александар кој живеел 300-400 години пред нашата ера и нема никаква врска со опстанокот и формирањето на Македонија онаква каква што ја имаме сега.
Ти си на добар пат да те прогласат за немакедонец и за предавник на македонскиот народ... И за посетител на Бихаќка и за бивши студент на кумровечка школа!;)

Би сакал навистина ако некој има да ми посочи или простре некој пишан документ за Словените, некој ископини кои сведочат за нивното постоење, или некој музеј каде што е исложено Словенското културно наследство...

Ти си на добар пат да те прогласат за немакедонец и за предавник на македонскиот народ... И за посетител на Бихаќка и за бивши студент на кумровечка школа!;)

Море комуњара е! Беси го одмах!

:pos2::pos2:

videte vaka :vo nasava drzava makedonija pominale mnogu vojski, a najmnogu se zadrzala tuskata vojska 5 veka, dali ste svesni za takov period?imalo migraciii i mesanje na krv?sekoj roden na ovaa teritorija se oseka kako mekedonec i treba da se oseka takov.kolku e daleka anticka makedonija od denesnata makedonija ve prasuvam, zarem nemalo mesanje megu sosedite?ili po vase makedoncite bile zatvoreni vo krug i ne se mesale so nikogo dosta ja tupevte anticki sloveni vakvi onakvi makedinci drzavata ni otide vo k...c nie se prepukuvame koj e anticki koj sloven,grk, bugarin itd.jas sum roden vo Republika Makedonija i se osekam kako Makedonec i samo Makedonec nitu anticki nitu slovenski Aj dosta veke:drk:po temava .........

Ијааааа...

Дошле Турците, што имаа Memory Eraser, како во Men in Black.

- Хасан, на колку да го наместам брат, на 2000 години?
- Па да....
- Ало Македонци, глејте сите во ова бришачот на мозоци.
(бел блесок)

И после дојде Тито и ни кажа кои сме и што сме, разбира се:vozbud:

Пред Македонците на Балканот беа Пелазгите, а Пелазгите и Македонците беа од истиот народ и од истото место тргнаа накај Егејот.
А од Пелазгите Грците земаа и јазик и писмо и историја и митологија.
Пелазгите беа прото словенско племе како што се и ертрурците, венетите, скитите, антите, фригите.
Македонците ги разбираа сите пелазгиски зборови и ги почитуваа нивните богови.
Ги сметаа за блиски, но изумија дека овие веќе се помешале со едно погано племе и си имаа многу проблеми со нив.
Аце пресече, кај Херонеја.
Македонија стана центар на тоа што денеска го викаме словенска цивилизација.
Од неа се почнуваше и се завршуваше.
Се додека меѓу себе не се изедоа, едните беа плави за Византија, другите беа црвени, си ја почитуваа сопствемата култура и цивилизација.

Би сакал навистина ако некој има да ми посочи или простре некој пишан документ за Словените, некој ископини кои сведочат за нивното постоење, или некој музеј каде што е исложено Словенското културно наследство...

Имаше една папуча останато од преселбата на Словените , и 2-3 сламки мислам дека од кога го прегњурувале Дунав, ама овоа Македонците клети ги уништија, папучата ја шитнаа на еден папучар, а сламките ги искористија за коктел на плажа...:(

Некој постави тема пред неколку дена "Кој го дели/раскарува македонецот во македонија"...бујрум, нека ја посети оваа тема и ќе види.Беда.

абе деца деца само плукате по Тито,абе да не беше тој досега којзнае кај че бевме,дали руски че зборувавме или не знам како....ццццц за срамота
гледајте го вие овај вашиов боксеров,тој че ја опрај државава,тој не знај врр да ја речи па држава че води.......ама ако,ај уште некоја година и тој че ви се здосади па и по него че плукате,давајга*ка работа шо да речам друго.....

Некој постави тема пред неколку дена "Кој го дели/раскарува македонецот во македонија"...бујрум, нека ја посети оваа тема и ќе види.

Кога сите ке се помирите дека сме од Тито, нема да се караме туку ке бидеме во ЕУ со 100000 евра плата и ке одиме во сафари по розеви слонови...
Искрено...

абе деца деца само плукате по Тито,абе да не беше тој досега којзнае кај че бевме,дали руски че зборувавме или не знам како....ццццц за срамота
гледајте го вие овај вашиов боксеров,тој че ја опрај државава,тој не знај врр да ја речи па држава че води.......ама ако,ај уште некоја година и тој че ви се здосади па и по него че плукате,давајга*ка работа шо да речам друго.....

Тоа и ја им зборм на вие човеци, Словенете дојДоа тука и изедоше ги Македонците, они беа људождери!

Аххххх, ништо не читате, слабо книги...

Кога сите ке се помирите дека сме од Тито, нема да се караме туку ке бидеме во ЕУ со 100000 евра плата и ке одиме во сафари по розеви слонови...
Искрено...

Тоа и ја им зборм на вие човеци, Словенете дојДоа тука и изедоше ги Македонците, они беа људождери!

Аххххх, ништо не читате, слабо книги...
Дали некаде спомнав Тито?
Срамота е на едно просто прашање, како се чуствуваш, словен/антички македонец, да се почнува дискусија која продолжува со омаловажувања, навреди и сл.

МАКЕДОНЕЦ МОЖЕ ДА СЕ НАРЕКУВА САМО ЧОВЕК КОЈ ПОТЕКНУВА ОД МАКЕДОНИЈА

Учете малку и географија бе,не само историја ебаго.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom