Крушево

Како се движат цените за сместување еве, некаде после Нова год?
dokolkuu e smestuvanje vo hotel verovatno nekade dokaj 1000 do 2000 a ako e po krusevskite kuki po dogovor mozi da bide od 300 pa nagore poz

Приватно сместување во Крушево? Инфо нешто?

Бев пред еден месец на 10 дена и стварно убаво си поминавме па се договараме со друштво да го посетиме еден викенд пак после колоквиумска, па би било убаво некој-а форумџија/форумџика ако има од таму да ме извести по пп да го/ја прашам некои работи :)

Прекрасно градче, го обожувам Крушевскиот чист планински воздух :)

Дечки инфо за приватен смештај нешто?
Кој може да ми помогне нека ми прати пп :)

Пред две недели пратив еднен Маил до општината со неколку идеи околу средување на просторот помеѓу спомен куќата на Тоше Проески, гробиштата и Македониумот. Кој според мене би требало да прерасне во еден огромен парк/плоштад. Секако не добив никаков одговор до сега. Ме интересира дали знае некој како може директно да се изконтактира градоначалникот, зошто очигледно маил адресата што е н аофицијалната страна за Крушево никој не ја користи.

Не сум видел дека има тема за мојот роден град(че) :)
Отсега па натаму, на кој да му треба инфо за сместување нека ме исконтактира мене, ќе му најдам сместување, не е проблем :)
Убаво местенце е за да се одмориш, да се напиеш, да прошеташ, и да вдишеш чист планински воздух.
@dzonyb џабе пишуваш, сигурен сум дека нема никој да ти врати :), дури и да ти најдам некако контакт до градоначалникот, џабе ти е, нема да те послушаат :D

После Скопје, Крушево е местото кај што буквално имам израснато особено зимно време и сум поминал најубав период од детството. Поради тоа што има роднини таму секогаш го посетувам градот 4-5 пати во годината. Лиснатите ѓевреци кај Ѓоко, топеното сирење кај Скар, локумот, шетањетто до Гумење, терените, до Св. Преображение, чистиот воздух, свежите лета се ова ми е рај за душа. Да не ја заборавам и Панорама. Во Панорама толку Нови години имам прославено, коријата околу Панорама па се до терените е местото каде што секогаш се враќам, кој прошетал по таа патека таму знае како е.
Штета што градот измура и едиснтвено се спомнува само на 2-ри Август и толку. А градот е преубав има многу потенцијал, но ете ќе стане град на пензионери.

Во Крушево сум била два пати - септември 2012-та и октомври 2013-та. Го обожавам оваа мало планинско гратче, како да е собран цел мал свет таму. Ми се допаѓаат луѓето, сите се почитуваат, се знаат... а како зборуваат со Тоше, никогаш не сум слушнала некој да зборува со толку љубов и почит во гласот.

prasanje
kako tece zivotot na DEVOJCETO,kade e,kaj kogo,sto raboti,familija i dr.
na Stojanco i Bosilka ,strelani kako Partizani vo 1943 g. ( N.N.B. )

Да препорача некој ресторан у Крушево ? Го фалат Крушево по сирењето во фурна... па да пробам.

Има ли снег мометално (и за по пат прашувам, Плетвар и сл.)?
Патот до таму каков е, моментално?

Некој инфо во кои денови и од колку до колку часот работаат Македониумот и Спомен куќата на Тоше Проески ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom