Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И јас ќе го прифатам ова што го напиша, кога ќе ми одговориш зошто Стојановиќ не бил воопшто во составот пред инцидентот?
Револтот на Стојановиќ беше заради тоа што не е на терен. Тој бил на терен 10 години, никогаш не покажал знаци на гнев и никогаш не ја ставил репрезентацијата пред себе. Доказ за тоа е и случувањето во Вараждин, има играчи кои од незадоволство ќе свикаат прес-конференција и тотално ќе јка нарушат атмосферата во тимот. Раде не го направи тоа туку чекаше да заврши турнирот.
Инцидентот не е причина да не биде во составот, инцидентот е последица на тоа што не беше во составот, додека неговите замени долу на теренот се резилеа.
Грешката ја видоа сите што разбираат ракомет. Не го оправдувам потегот на Раде, после таков потег и јас би го испратил дома.
Ама факт е дека грешката е направена пред тоа, и дека не е селекторот тој што решил Раде да не игра. Раде Стојановиќ заслужи да игра, а беше жртва на интересите на луѓето од Металург.
Тоа што одбил да оди во Металург, не им дава за право да го стават на лед во репрезентацијата. Репрезентацијата не е нечија приватна сопственост
Одлуката не е на Темелковски.Темелковски е обична марионета без право на глас во изборот на играчите.Од авион се гледаше дека на Филип не го бидува .90% од луѓето во Македонија се крајно изнервирани од одлуката тој да игра речиси најстандардно во репрезентацијата.Еве не мора да е стојановиќ кој мислам дека има квалитет за репрезентација,туку има и други бекови како Бране Ангеловски,Лазе Мајнов,Аце Јоноски.Оправдана реакција на Стојановиќ зошто навистина е во право во случајот.Зошто не играше со Тунис,Полска,еве и посебно со Алжир кој беше повеќе тренинг натпревар.не се воопшто битни причините за неговото отсуство од тимот. се знае како функционира една репрезентација, што се однесува до односот меѓу стручен штаб и играч. ако тој раде стојановиќ е професионалец како што самиот се декларира во медиумите, тогаш морал да ја прифати одлуката на селекторот како што доликува за еден професионалец, а не физички да го напаѓа затоа што не му се допаѓа неговата одлука. и самиот призна дека неговиот потег спрема селекторот бил некоректен.
селектори доаѓаат и заминуваат и не верувам дека некој од нив во иднина ќе повикува психички нестабилни играчи кои се спремни физичи да ги нападнат доколку не им се свиѓаат нивните одлуки.
потполно го оправдувам потегот на селекторот да не го вклучи во тимот, затоа што за време на првенството гневот на стојановиќ можеше да ескалира и на терен, па да имаше далеку посериозни последици.
да се разбереме... во македонија репрезентацијата секогаш ќе биде нечија приватна сопственост. тој што дава пари ќе ја контролира и репрезентацијата. и то не е ништо ново! за жал тоа кај нас така функционира. се додека не се појават луѓе кои искрено го сакаат спортот и не го гледаат како бизнис, спортот во оваа држава само ќе тапка во место. одвреме навреме ќе се израдуваме на некој подобар резултат да не утеши и после се по старо.
Ми се чини дека Темелковски е најмалку виновен во ситуацијава. Ми стои дека Иле игра како што му свират. Океј, можеби за тоа е виновен, но имајте на ум дека ова не се негови одлуки - туку на далеку помоќните луѓе во Македонскиот ракомет.Ile daj si ostavka ne te biva
Ми се чини дека Темелковски е најмалку виновен во ситуацијава. Ми стои дека Иле игра како што му свират. Океј, можеби за тоа е виновен, но имајте на ум дека ова не се негови одлуки - туку на далеку помоќните луѓе во Македонскиот ракомет.
Se znae toa,stojanovic e mnogu kvaliteten igrac,ne onoj Filip lazarov....go srami na Kire:nesum:temelkovski treba da se smeni bez drugo.:nesvest:Vo Danska toj Hansen 21 godina -ama bombarder...ne kreva malku tegovi Filip da mu se zajakne sutot:baeh:ЈАС знам што да кажам.Јасно беше кој ја води репрезентацијата.Зарем еден Филип Лазаров е на нивото на Раде Стојановиќ ( кој патем е најзаслужен за пласманот на СП), и со 50 % Раде повеќе ќе пружеше од Филип.
Темелковски треба да скрие и да престане самиот себе да се резили.Мое лично видување е дека он нема ни 5 % заслуга за успесите на ракометарите.затоа е подобро да си ќути.
Пред да почнете да плукате по Раде , размислете за болдираната реченица.
Звер од човек..Така еднсотавен, а сепак..со срце работеше..Една разлика во однос на темелковски..Наместо да трупа пикери, и крила,..на баражот кога тој ја водеше машката репрезентација, ако добро ме служи меморијата замина со по едно крило, на местото од криалта повика бекови. Изгубивме ама се виде, толку ни беше силата.првата утакмица тука ја тепавме..Само еден човек може да биде вистински селектор, а тоа е ЉУБОМИР САВЕВСКИ, само има една мана зашто тој не е селектор, затоа што со него неможат да манипулираат. Се виде тоа додека беше во Кометал и додека беше селектор на женската репрезентација. Сите збореа колку е добар а на крај го избркаа дека се скарал со Радуловиќ, срамота.
Сите сме задоволни од успехот на Светското првенство, но мислам дека не треба ни да замижиме пред ваквите инциденти, изоставувањето на Раде Стојановиќ и продажбата на карти на Начевски. Срамота.