Скандали во ракометната репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе Раде Стојановиќ со таков однос према селектор не смее да игра. Тој не е спортист ако не знае да се однесува и да го почитува селекторот.
Мислам дека скандал тука нема, се ќе се врати во нормала, меѓутоа доколку го нападнал физички, тогаш со право беше вратен во Скопје!

батка ти вака природно си глуп или тренираш секој ден?шо врска има јачината на лигата со успех на европско или на светско првенство?!? колку примери има за ретардирани лиги не само во ракомет туку општо во секој спорт,шо на некое светско или европско освоиле медал,Грција има срање лига во фудбал па освои европско,Франција има просечна лига,освои светско и европско,ај сега да не ги редам има уште еден куп
сите знаат дека филип е ставен на тоа место не по негова заслуга туку по заслуга на неговото братче,ете се погоди раде да игра на иста позиција со филип и затоа не влезе,толку му била среќата,не туку ја правдај одлуката на смотанион селектор да не го стави ни една минута раде во игра затоа што тоа се тешки глупости,кој и да е заслужува макар и една минута да игра,па камоли раде,кој е за две класи подобар од филип,

ете, и тоа се случи... се појави фраерот што тврди дека јачината на лигата нема врска со перформансите на репрезентацијата. БРАВО за постов! Ако јас сум глуп што го тврдам тоа што го тврдам, тогаш ти мора да си ретеардиран и без тренинг чим можеш таква работа да напишеш.

до ACID: ако мислиш дека немав право вака да одговорам тогаш слободно шибај бан.

Ни треба човечки тренер... Сетете се на изјавата на Червар кој рече: Да сум тренер на Македонците, гарантирано оваа репрезентација освојува медал.

Се надевам дека сите овие глупости ке се средат и нема да се повторуваат.

Кога, каде, како?

ете, и тоа се случи... се појави фраерот што тврди дека јачината на лигата нема врска со перформансите на репрезентацијата. БРАВО за постов! Ако јас сум глуп што го тврдам тоа што го тврдам, тогаш ти мора да си ретеардиран и без тренинг чим можеш таква работа да напишеш.

до ACID: ако мислиш дека немав право вака да одговорам тогаш слободно шибај бан.
Па убаво ти кажа човекот. И Премиер Лига е најјака во светот, ама какво фајде од тоа кога Англија не се пласира на последното Европско. Хрватите пак имаат слабо првенство, а репрезентацијата секогаш се пласира на СП или ЕП.

Не ми се верува што читам... луѓе, костурот на нашата ракометна репрезентација 70% го прават играчи од домашното првенство, пред се во Металург и Вардар. Реално гледано првенството ни е слабо, и во динамика и во квалитет. Да беа тоа играчи што играат во најсилните светски лиги во Германија, Франција или Данска, а само двајца или тројца од македонското првенство, тогаш на друг начин и јас ке размислував за ова светско првенство. Ова првенство само покажа дека со малце подобра организираност, поголеми вложувања во ракометот и чесност во раководењто на федерацијата, ракометните репрезентации можат да стигнат многу подалеку на првенствата.
Што сакате бе од една репрезентација чиј генерален секретар повеќе гледаше што повеќе пари да собере од продадени карти, отколку да внимава на потребите на рапрезентацијата во Хрватска.

Прво, за оспорување на квалитетот на Раде Стојановиќ не може да стане ни збор. Ако тој бил “тапа“, како што кажа некој погоре, тогаш треба да се измисли нов збор за Филип Лазаров и Стоилов кои играа на неговата позиција.

Факт е Раде Стојановиќ е единствениот лев бек во репрезентацијата кој знае да скокне и да шутне. Толку. Другите имаат одраз колку да ставиш лист хартија под нив. Противниците како одминуваше првенството, ни играа двајца на Кире, еден на Мојсо, а левите бекови ги оставаа да си шутираат пошто видоа каде ни е слабоста. Така не ќе можеше никој да ни игра ако го имавме Раде во составот, а бековската линија ќе ни беше далеку посилна.

Факт е дека Раде беше еден од најдобрите во силната Словенска лига. Клубот му се растури заради финансии колку што ми е познато. Од разговорите со луѓе од ракометот, значи неофицијално сепак, конфликтот настанал помеѓу Раде Стојановиќ и Металург, откако овој 2 пати ја одбил нивната понуда, со образложени дека нема што да се докажува во Македонската лига. Ова очигледно го изнервира раководството на Металург па затоа Стојановиќ не ја виде репрезентацијата. Факт е дека на неговата позиција беа форсирани играчи од Металург, дека наместо да влезе во вториот круг беше повикан пикер од Металург, и дека беше форсиран голман од Металург, кој иако го ценам многу, беше во послаба форма од другиот...

Како и да е, околу оваа ситуација сега, мразам да шпекулирам, но ќе се обидам логички да размислам. Можеби Acid е во право кога вели дека и двете страни ја кажуваат вистината.

Веројатно Раде Стојановиќ во нервозата направил некоја глупост, но далеку е од физички напад она што го објасни селекторот. Да сакал да се пресмета физички ќе требало да ги одделуваат.

А она што ме збунува е образложението дека заради овој испад, Раде Стојановиќ не играл. Јас колку што знам, Раде и пред тоа не беше на списокот, кога се случило ова, првенството беше почнато. Зошто Раде Стојановиќ не го почна првенството, ако се знае дека не бил повреден?

Прво, за оспорување на квалитетот на Раде Стојановиќ не може да стане ни збор. Ако тој бил “тапа“, како што кажа некој погоре, тогаш треба да се измисли нов збор за Филип Лазаров и Стоилов кои играа на неговата позиција.

Факт е Раде Стојановиќ е единствениот лев бек во репрезентацијата кој знае да скокне и да шутне. Толку. Другите имаат одраз колку да ставиш лист хартија под нив. Противниците како одминуваше првенството, ни играа двајца на Кире, еден на Мојсо, а левите бекови ги оставаа да си шутираат пошто видоа каде ни е слабоста. Така не ќе можеше никој да ни игра ако го имавме Раде во составот, а бековската линија ќе ни беше далеку посилна.

Факт е дека Раде беше еден од најдобрите во силната Словенска лига. Клубот му се растури заради финансии колку што ми е познато. Од разговорите со луѓе од ракометот, значи неофицијално сепак, конфликтот настанал помеѓу Раде Стојановиќ и Металург, откако овој 2 пати ја одбил нивната понуда, со образложени дека нема што да се докажува во Македонската лига. Ова очигледно го изнервира раководството на Металург па затоа Стојановиќ не ја виде репрезентацијата. Факт е дека на неговата позиција беа форсирани играчи од Металург, дека наместо да влезе во вториот круг беше повикан пикер од Металург, и дека беше форсиран голман од Металург, кој иако го ценам многу, беше во послаба форма од другиот...

Како и да е, околу оваа ситуација сега, мразам да шпекулирам, но ќе се обидам логички да размислам. Можеби Acid е во право кога вели дека и двете страни ја кажуваат вистината.

Веројатно Раде Стојановиќ во нервозата направил некоја глупост, но далеку е од физички напад она што го објасни селекторот. Да сакал да се пресмета физички ќе требало да ги одделуваат.

А она што ме збунува е образложението дека заради овој испад, Раде Стојановиќ не играл. Јас колку што знам, Раде и пред тоа не беше на списокот, кога се случило ова, првенството беше почнато. Зошто Раде Стојановиќ не го почна првенството, ако се знае дека не бил повреден?

Интересен текст. Има голема логика ова што го напиша. Само да потсетам дека еден Наумче Мојсовски се врати од Дариен Логрoно од Шпанија за да игра во Вардар Про, а на овој скотов му било испод чест да дојде од Словенија во Металург.

Од каде ти е тоа веројатно?
Селекторот не лаже, и тоа е факт и Раде Стојановиќ си замина во Скопје со право. Доколку продолжи со таков однос никој нема да гледа како игра и каде игра туку очигледно со право ќе го тргнат од екипа.

Од каде ти е тоа веројатно?
Селекторот не лаже, и тоа е факт и Раде Стојановиќ си замина во Скопје со право. Доколку продолжи со таков однос никој нема да гледа како игра и каде игра туку очигледно со право ќе го тргнат од екипа.

Со таа реченица го потврував она што го кажа селекторот, значи не верувам дека лажел за тоа. Но тоа е далеку од обид за физичка пресметка, во мојава глава тоа поинаку изгледа од тапшање по врат.

Ама не може да кажуваат ни приказни дека Раде поради тоа не бил во составот. Раде ни дотогаш не беше во составот.

И логично, седејќи на трибина и гледајќи ја играта на левите бекови кои “биле подобри од него“, доаѓа до нервоза и до вакви работи. Не дека гго оправдувам ако направил такво нешто, ама дека секој од нас би бил максимално изреволтиран во таква ситуација, и тоа е факт.

Тоа што одбил да оди во Металург, не им дава за право да го стават на лед во репрезентацијата. Репрезентацијата не е нечија приватна сопственост

Тоа што одбил да оди во Металург, не им дава за право да го стават на лед во репрезентацијата. Репрезентацијата не е нечија приватна сопственост

Сосема се согласувам!

Само објаснував зошто не е во составот. Глупаво е објаснувањето дека не е во состав заради некоја физичка пресметка, а тој и пред тоа не бил во состав.

Сосема се согласувам!

Само објаснував зошто не е во составот. Глупаво е објаснувањето дека не е во состав заради некоја физичка пресметка, а тој и пред тоа не бил во состав.
Со форсирањето на некои други играчи пред него, РФМ и селекторот индиректно ја испровоцираа таквата реакција на Стојановиќ.

Сосема се согласувам!

не се воопшто битни причините за неговото отсуство од тимот. се знае како функционира една репрезентација, што се однесува до односот меѓу стручен штаб и играч. ако тој раде стојановиќ е професионалец како што самиот се декларира во медиумите, тогаш морал да ја прифати одлуката на селекторот како што доликува за еден професионалец, а не физички да го напаѓа затоа што не му се допаѓа неговата одлука. и самиот призна дека неговиот потег спрема селекторот бил некоректен.
селектори доаѓаат и заминуваат и не верувам дека некој од нив во иднина ќе повикува психички нестабилни играчи кои се спремни физичи да ги нападнат доколку не им се свиѓаат нивните одлуки.
потполно го оправдувам потегот на селекторот да не го вклучи во тимот, затоа што за време на првенството гневот на стојановиќ можеше да ескалира и на терен, па да имаше далеку посериозни последици.

Се додека газдата на Металург дава пари, ќе се случува ова.

потполно го оправдувам потегот на селекторот да не го вклучи во тимот, затоа што за време на првенството гневот на стојановиќ можеше да ескалира и на терен, па да имаше далеку посериозни последици.

И јас ќе го прифатам ова што го напиша, кога ќе ми одговориш зошто Стојановиќ не бил воопшто во составот пред инцидентот?

Револтот на Стојановиќ беше заради тоа што не е на терен. Тој бил на терен 10 години, никогаш не покажал знаци на гнев и никогаш не ја ставил репрезентацијата пред себе. Доказ за тоа е и случувањето во Вараждин, има играчи кои од незадоволство ќе свикаат прес-конференција и тотално ќе јка нарушат атмосферата во тимот. Раде не го направи тоа туку чекаше да заврши турнирот.

Инцидентот не е причина да не биде во составот, инцидентот е последица на тоа што не беше во составот, додека неговите замени долу на теренот се резилеа.

Грешката ја видоа сите што разбираат ракомет. Не го оправдувам потегот на Раде, после таков потег и јас би го испратил дома.

Ама факт е дека грешката е направена пред тоа, и дека не е селекторот тој што решил Раде да не игра. Раде Стојановиќ заслужи да игра, а беше жртва на интересите на луѓето од Металург.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom