Како да се собере храброст?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Ама нема дефиниција за ова :toe: едноставно тргнуваш решително кон тоа да ја решиш ситуацијата и крај...нема враќање назад,тоа што треба да го кажеш ќе го кажеш...верувај на никого не му било лесно,но тоа е :toe: во животот ќе има милион вакви ситуации така да мора да почнеш да ги решаваш и на овој непопуларен начин...лице во лице се што мислиш!

Ама нема дефиниција за ова :toe: едноставно тргнуваш решително кон тоа да ја решиш ситуацијата и крај...нема враќање назад,тоа што треба да го кажеш ќе го кажеш...верувај на никого не му било лесно,но тоа е :toe: во животот ќе има милион вакви ситуации така да мора да почнеш да ги решаваш и на овој непопуларен начин...лице во лице се што мислиш!

Значи реков и претходно, не ме разбирате која е поентава. Јасно е дека ќе биде очи во очи, јасно е дека решително треба да ја решам ситуацијата, едноставно прашањето е како да ја соберам таа решителност, кога премногу размислувам и правам филмови во глава што би било, па што би рекол...
И јас нормално дека би рекла на секого дека најубаво е директно, ама факт е дека според мене треба и храброст да погледнеш некој во очи и да му го кажеш тоа.
И не е исто да кажам некому во лице што мислам, тоа си е искреност и нормално во секојдневна комуникација и тука нема тешкотии, тешкото е да му кажеш некому крај.

Крејзи ин лав, па ти немаш проблем:)
Ако знаеш и што и како, а само храброст немаш, значи што имаш: страв. А од што се плашиш? Имаше напишано, не сакам да се осеќа глупо. Само обрни внимание на тоа дека ти мислиш дека тој ќе се осеќа глупо и се кочиш поради тоа, што не мора да биде така во реалноста. Тоа може само да е така во твојата глава: имаш варијанта да тој скроз ок го прифати тоа (а може да ти се случи и тој да го сака тоа, па да му олесни и нему).
Бараш јака, комплицирана причина за да биде раскинувањето основано:), си бараш храброст да го кажеш тоа. А раскинувањето не мора да биде ни тешко ни комплицирано ни болно нешто. ’Не ми клика’, тоа е доволно јака причина и не ти треба храброст за да го кажеш тоа. Работата е што нас ни е фама сето тоа, го замислуваме раскинувањето тешко, а напротив може да е најдобрата работа која може да ти се случи тебе, и на двајцата. И него може да му е подобро без тебе, размисли дека и тој може да си најде подобра девојка од тебе:) Ова ти го пишувам не дека ти не си супер девојка, туку за да ти доловам дека ако се погодило ти да му раскинуваш бидејќи тебе не ти клика не значи дека тој мора да биде повреден и да пати. Напротив, може таму некоја баш него го чека. Може утре тебе некој ќе ти раскине, и тоа да е најдоброто нешто што ти се случило: некој таму може баш те чека:)
Ако ја смисли реченицата, не се двоуми два пати. Гледај да имаш добра реченица:) тоа е важно...и да си направиш некое задоволство после:pipi:
Знам дека може и он го мисли тоа, и се надевам на тоа и јас искрено цело време се надевам дека он мисли исто како мене и дека он е похрабар и дека он ќе ми раскине, зашто јас тешко дека ќе се наканам.:toe:
И јас обично се водам со изреката: Good things leave you only to be replaced with better things.:)

Ej, a да го замолам јас да ти раскине он па да ти ги скрати маките? :icon_lol:

Значи реков и претходно, не ме разбирате која е поентава. Јасно е дека ќе биде очи во очи, јасно е дека решително треба да ја решам ситуацијата, едноставно прашањето е како да ја соберам таа решителност, кога премногу размислувам и правам филмови во глава што би било, па што би рекол...
Ај ја да ти даам еден предлог....

Ќе го седнеш и ќе му речеш(со најпрост стил на изразување,само не нападно)...:
-"Периодов се скапав од мислење и размислување како да ти го соопштам ова...многу ноќи ги поминав без спиење и пак не најдов начин како ова да ти го кажам....по цели денови седев и со другаки кои ми делеа совети, и пак не дојдов до вистинското решение...значи едноставно ќе ти кажам дека од моја страна сакам да ја прекинам врскава и итн. и итн....."
И на крај ќе му речеш дека ако сака нека верува ако сака не...ама дека тебе периодов ти било потешко да го најдеш вистинскиот начин за да му ја соопштиш веста,отколку што него ќе му биде тешко во наредниот период!!!!

ајд позз:smir:

Но, како и да е, потребна е храброст, секако, и ако некој има рецепт како да се собере таа храброст, нека биде благороден и нека го сподели.:pipi:
Рецепт:Треба да размислиш дали раскинувањето има причина,да размислиш како ќе изреагира другата страна,дали ќе го повредиш(ако тоа ти е целта,само напред)дали ќе се каеш после...и други такви работи...А за храброста,тоа е повеќе до самиот себе си,никој неможе да ти каже/покаже како да собереш храброст.Ако си решителна и многу го посакуваш тоа,само по себе ќе си дојде.Али би било добро се да се сведе на еден разговор...

-МОЕ МИСЛЕЊЕ-

Eve ti eden mnogu prost recept:Dodeka si so nego pocni da razmisluvas za toa deka nemas hrabrost da mu raskines,deka nikogas nema da ja imas,kolku mizerno ke se cuvstvuvas poradi toa,kako od den na den ke ti bide se poloso i poloso,deka zaludno si gubis vreme,deka propustas mnogu,a ne dobivas nisto,deka nema da ima kraj za toa...slobodno odi do beskraj so ova.Sigurno vo eden moment,koga mizernoto custvo ke dostigne vrv, ke ti dojde hrabrost da stavis kraj,barem bi trebalo.Voopsto ne razmisluvaj prethodno ni za pricini ni za nisto,ako razmisluvas prethodno ne veruvam deka ke ti uspee.
Samo hrabro i so sreka.:smir:

Знам дека може и он го мисли тоа, и се надевам на тоа и јас искрено цело време се надевам дека он мисли исто како мене и дека он е похрабар и дека он ќе ми раскине, зашто јас тешко дека ќе се наканам.:toe:
И јас обично се водам со изреката: Good things leave you only to be replaced with better things.:)

Kомплетно те сфаќам зошто бев во иста ситуација до пред некој саат, само што завршив со мојот пекол, и ужасно се чувствувам...
Собирав храброст можеби две, три недели, и секоја вечер кога ќе се решев, ќе го погледнев и не можев да изустам ништо, и си викав - утре, дефинитивно утре... Лесно е да раскинеш со некој кој е идиот со кој имаш проблем, ама со некој кој си сигурна дека те сака и дека би направил се за тебе - не баш
На почеток одреден период се дистанцирав и чекав тој да го направи првиот чекор и да каже дека нешто не штима ама никако, него се му беше прекрасно, а јас едноставно не можев да бидам со него

И конечно вечерва пукнав, непланирано:toe:
не беше ни вистинскиот момент, а го одбрав и погрешниот начин, и по толку мислење и наоѓање на правиот пристап - тотална утка
Затоа - само внимавај добро што ќе кажеш и немој да чекаш предолго, никогаш нема да собереш доволно храброст, бар јас никогаш не собрав, запамти дека ти си на прво место

Еднаш бев во ситуација да раскинувам врска што траеше 2 години.Хорор! Бевме разделени, се видувавме само за викенд, ама тоа не беше причина за раскинувањето, туку на тој начин само се создаде простор да сфатам дека врската не ме исполнува, иако немавме кавги и трзавици, просто стана монотоно. И, така еднаш пет дена збирав храброст,и решив. Излеговме, и јас му кажав најсмирено и највнимателно, но отворено дека тоа не е тоа, дека не е до нешто што рекол или направил, но едноставно, не се чувствувам исполнето туку како утре да ќе прославам сребрена свадба...... Леле, реакцијата беше, уф, мачно ми е да кажувам.:angry1:

Храброст не можеш да собереш. Нема потреба од храброст туку од решителност. Ако сакаш на некој да му откачиш или да направиш нешто храбро како што викате вие, ако го направиш во моментот кога ке ти текне на тоа значи дека си решителен, а ако го направиш после долго време и после долги размислувања и колебања, не значи дека и тогаш си собрал храброст туку дека едноставно таа одлука ти станала прекуглава или е неизбежна.

Еве на пример коа прв пат убив човек да речеме. Ми требаше многу храброст, арно ама ............упсссссс се занесов во темата.........се шегувам. :baeh:

Гледам ако не сум заинтересиран за неа или она за мене веќе, и велам - ова не оди веќе ќе си најдемо бољи партнери и готово, ако сум бил во долга врска со неа ќе ми биде малку тешко ама сеа тоа е тоа, знаете што велат. Тоа што нема да не уништи само не прави посилни нели? Колку и да е глупав животот е убав, и се ќе си дојде на место со тек на време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom