Интерсекс

• Креатор на темата Креатор на темата Annabel
  • Време на започнување Време на започнување

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Инспирирана од темата која што се дискутираше на шоуто на Опра решив да ве прашам како вие размислувате на оваа тема.
Имено интерсексот значи дека одредена личност е родена со два полови органи(машки и женски) т.е. нешто што е помеѓу нив
едноставен пример:жена родена со женски полов орган,но со големина на клиторис која не е вообичаена за сите припаднички на женскиот пол (во случајов клиторисот е многу голем).
Првото нешто што си го помислив е дека сум среќна што сум родена нормална да не морам да патам како многу луѓе на светов,но потоа кога видов како тоа сите го имаат прифатено како нешто што е дел од природата и дека достоинствено разговараат за тоа се запрашав себеси колку всушност сексуални ориентации постојат??? Секој ден се дознава нешто ново...по сето ова ми се чини дека има сексуални ориентации колку што постојат лица на планетава.
По се изгледа дека биологијата сака разлики па постојано ни ги наметнува.
Тешката работа е прифаќањето а најмногу во интимните односи.
Лично јас ги прифаќам овие луѓе,разбирајќи дека не е по нивен избор туку по избор на природата(да се разбереме,интерсекс и трансексуалност се сосема различни поими) само ми остануваат милион прашалници во однос на сексуалниот живот на овие луѓе???
Ајде пишете што мислите и ако имате повеќе информации слободно споделете ги тука :smir:

Не знам,ама мислам дека секој мора да си го носи својот товар.Немам никакви предрасуди.Мислам дека сите заслужуваме да бидеме прифатени од општеството такви какви што сме.

Секако,не е се розево.

Па што ако клиторисот и е многу голем, мајка природа :icon_lol:.Инаку постојат две сексуални ориентации, и тоа природната креативана и останатите девијантни појави.

Лично јас ги прифаќам овие луѓе,разбирајќи дека не е по нивен избор туку по избор на природата...
Секако дека ги прифаќаш, сигурно не би ги избегнувала на улица, на крајот на краиштата не си ти или било кој од нас кадарен да прифаќа или да суди.

Ама дали би била со таква личност? Е тука веќе станува збор за прифаќање... За гледање на ТВ или дури и кафе-муабет со нив е лесно, ама кога ќе треба да бидеш со некој таков, тука настанува проблемот за тие луѓе.

Мада ја не сум нешто упознаена со проблематикава, сега прв пат слушнав. Освен жени со преголем клиторис, какви други аномалии спаѓаат во интерсекс?
И да, за колку голем клиторис станува збор? :)

Има бе секакви луѓе, треба да сме свесни за нивното постоење.
Има и педери, кои не мислат на пичка туку на г`з, па колку и да ни е гадно, ги прифаќаме.
Има луѓе кои се онадат и со животни.
Значи постои дел од луѓето, кои се малку повеќе фрики.

Секако дека ги прифаќаш, сигурно не би ги избегнувала на улица, на крајот на краиштата не си ти или било кој од нас кадарен да прифаќа или да суди.

Ама дали би била со таква личност? Е тука веќе станува збор за прифаќање... За гледање на ТВ или дури и кафе-муабет со нив е лесно, ама кога ќе треба да бидеш со некој таков, тука настанува проблемот за тие луѓе.

Мада ја не сум нешто упознаена со проблематикава, сега прв пат слушнав. Освен жени со преголем клиторис, какви други аномалии спаѓаат во интерсекс?
И да, за колку голем клиторис станува збор? :)

Значи вака некако би изгледал клиторисот (само што е уште подолг и поиспакнат надвор од вагината-сепак,тоа требало да биде машки полов орган :toe: ,кај нив ја нема таа ајде капа да ја наречам над клиторисот и затоа е уште поизразен) И најискрено незнам,мислам дека не би била со таква личност и затоа ме интересираше за нивниот сексуален живот,каков им е .....

687px-Clitoris_anatomy_labeled-en.jpg

Е браво шо ги не ги судите. Стварно сте без предрасуди:uvo:

А, кога нема да избегате од некој со ваков клиторис или слична "специфичност" ќе праиме муабет за прифаќање.

Е браво шо ги не ги судите. Стварно сте без предрасуди:uvo:

А, кога нема да избегате од некој со ваков клиторис или слична "специфичност" ќе праиме муабет за прифаќање.

Па во случајов не се криви,такви се родени..е сега некои прават операции некои го прифаќаат тоа и така продолжуваат понатаму во животот.

мене ми беше малку гадно таа на опра кога цело време збореше како имала огромен клиторис(добро не мораше ко да се фали кажа веќе еднаш): веројатно пошто прв пат слушам ми е чудно.Ама додека ја гледав жената не можев да прекинам да мислам на тоа како језиво зигледа да имаш клиторис голем колку мл пенис- ко они што кажаа

А кажаа за нејзината определба дали е љубител на жени??? Пошто гледав и ја еден таков документарец жената беше лезбејка, и сфашта ми доаѓаше на памет:toe:

А кажаа за нејзината определба дали е љубител на жени??? Пошто гледав и ја еден таков документарец жената беше лезбејка, и сфашта ми доаѓаше на памет:toe:

Да да повеќето од нив се геј.Знам една прво била мажена ама не успеало и ....си станала лезбејка :wink:

mene ova mi lici na malo kurcence i so ne go operira da go sredi klitorisot malku valjda postoi nekoe resenie ne ja gledav emisijata no me zanima dali takvo neso se spomna?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom