СП Хрватска 2009 - Данска : Македонија (20:15)

• Креатор на темата Креатор на темата Ddime
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Какви други радости сакаш бе на друго првенство по 30 години..Еве сеа на европското немае шанси на Естонија не можеме да е победиме а не пак на Исланд и Норвешка!!:drk:
Tреба да се лечиш од песимиза.
хехее..извинете на овие песимистички :vozbud::vozbud:изјави ама малку повеќе сум нервозен од шо треба и зборам глупости!!
Про смирисе па после пишувај
леле супер анализа,јас истото си го мислам ама ми е мака да го пишам,секоја чест за оваа изјава другар!!!
На која анализа мислиш???:smir:
П.С. Ти го кажувам најискрено и нај добронамерно:smir::helou:

ГЛАВИТЕ КРЕНАТИ ВИСОКО!
Не научивте македончиња уште ништо а?
Додека трае првенството се ќути и не се јаде гомна, од кога ке заврши се прават анализи кој што направил и како!
Момците се брилијантни, играат против најдобрите на светот а немаат ни еден натпревар искуство од големи натпреварувања!
Какви се, такви се, тие се, наши се, они го даваат срцето на теренот и ние го даваме срцето за нив-крај на приказната!

Секогаш може подобро и се надевам дека конечно ке тргнеме од мртва точка односно дека нема утре да се смени селекторот и да дојде некој нов.
Да се направи стратегија со младинците, да се врати Вардар на старите патеки, Металург да се подобри уште толку, оваа генерација има време за уште едно првенство заедно со исклучок на Алушевски и Јовиќ кој што мислам дека ке се пензионираат после ова првенство.

Пецаковски, Симовиќ, Вукчевич, Велко Марковски, Мите Стоилов, Стојанче Стоилов, Миркуловски, Ф.Лазаров, Темелков се на се имаме млади ракометари кој што со работа и со добра стратегија од РФМ да стигнат до уште некое Светско или Европско.

Момци секоја чест, во вторник пак ке идеме на победа и во четврток исто!
:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

Какви други радости сакаш бе на друго првенство по 30 години..Еве сеа на европското немае шанси на Естонија не можеме да е победиме а не пак на Исланд и Норвешка!!:drk:

Island i Norveska doma ke gi tepame, klucno ke bide kako na gosti ke izigraat. Mislam deka veke ne treba od nikoj da se plasat i sekogas da igraat na pobeda. Ne znam samo kolku ke idat od nasa grupa, po 2 reprezentacii?

Браво за нашите лавови, гордо со преполовен тим се носевме и со Данците.
Во вторик одиме на победа против Србија за што е можно подобар пласман :oeoeoe:

Нетреба коментар за одбраните на Данскиот голман но, колку и да бранеше добро сепак ке си земам за право да кажам дека ние имавме многу слаби т.е лесни удари, што секако влеваат самодоверба кај голманот и со поголем мотив ги брани и оние тешките.
НЕСМЕЕ со играч повеке, а во еден дел од мечот и со два играча повеке...ти да играш одбрана 6-0. Каде беше фластерот на Хансен или на тој 10ката?!
Исто така тотална незаинтересираност во одбраната со оставањето да шутираат нивните бекови. Ако приметивте после 2-3секунди откако ке прими Кире топка, одма на него излага играч да го оневозможи да се изрази....епа тоа кај нас денес НЕПОСТОЕШЕ односно Хансен и другите бекови можеа слободно да се одразат и да бираат каде да шутнат.
Го цитирав ова за да не повторувам и јас. Инаку да додадам дека знаев дека не ни лежи скандинавскиот стил на игра така да не очекував премногу од овој дуел, иако покажавме дека можеме да се носиме со нив рамноправно во поголемит дел од натпреварот.
Сепак факт е дека нашите ракометари не се физички спремни за толку натпревари во краток период и јасно беше дека нема да можат постојано да играат со исто темпо, а и многуте повредени играчи (пред се Наумче) се меѓу клучните фактори. Во секој случај ова СП е успех за нас и за наредниот период ќе може да се извлечат многу поуки.

Да не се заборави која е Данска, и колку напреднавме. Пред 5 месеци не се знаеше дали ќе поминеме во бараж, па еден пенал не спаси.
Ова првенство е големо искуство за сите.
Тие се херои и во индина очекуваме високи дострели.

Да не се заборави која е Данска, и колку напреднавме. Пред 5 месеци не се знаеше дали ќе поминеме во бараж, па еден пенал не спаси.
Ова првенство е големо искуство за сите.
Тие се херои и во индина очекуваме високи дострели.

Токму така.Знаете ли што значи една земја од 25 000 км2, што е некој си минимален процент од Земјата да учествува на светско првенство?Да победи некои си шампиони, носители на олимписки медали?Да ја победи Русија што е стотици пати поголема и со огромен извор на таленти?Земја што едвај има неколку младински школи и играчите играат во мизерни услови, да биде во 12-те најдобри во светот?Тоа е успех:)

Јас да им честитам на нашите момци, за покажаниот висок ракомет. Воопшто не се чувствувам засрамен или гневен.

Можеби ми порасна апетитот за повисок пласман со оглед на реалната слика на паркетот и противниците, каде видовме дека повеќето репрезентации се израмнети и одлучуваат нијанси во 2-3 испуштени прилики, 2-3 судиски грешки, задоцнет тајм аут од тренерот итн. итн. сепак не сум разочаран.

Се надевам дека ќе овој успех ќе промовира поголемо вложување во ракометот и нови таленти, тренери и услови.

А на ЕП кое доаѓа очекувам борба меѓу први 5!

Секоја чест за момците уствари ХЕРОИТЕ!Мала земја сме,остај што се мала и никакви услови нема да талентите во оваа земја.Ама имам некаква надеж дека сепак на наредните првенства ќе имаме и искуство и квалитети за повисоки дострели.Пред се нас најважно ни беше да поминеме група,тоа и ни успеа.
За наредниот меч со Србија очекувам победа,оставање срце на терен!

сите што јадат бурек за ннашиве јунаци, нека се засрамат. Од таквите како вас едноставно ми се бега од македонијава! катастрофа еј , нашите стигнаа у најдобри 12 репрезентации , ни приредија радост каква што не седесила у последнава година, поажаа и докажаа како се игра со срце за својата држава, а некој се дрзнува да ги критикува.Срамота!!!!!
Мое видување за нашата репрезентација. Јас сум ПРЕЗАДОВОЛЕН ОД НИВ И ГОРД СУМ НА НИВ!!!! Мислам дека генерално нивнот настап на првенството може да се смета за успешен и повеќе од успешен бе. ПОкажавмедека играме светски ракомет, дека од никој несе плашиме и дека секој можеме да победиме. Сега сите гледаат со респект на нас.
КОнкретно за денешниот натпревар , мислам дека ни покажа кај сме. Припаѓаме у топ 12 но сигурно немаме квалитет за полуфинале. Прво и основно немаме сила и искуство да изиграме 7натпревари за 10 дена. Мислам дека направивме многу тактички грешки.Требашеда му се даде поголема шанса на стоилов, требаше да се игра со маркер кога имавме играч повеќе и требаше да му се даде поголема шанса на Ангелов. Колку ида кажам јак голман е овој Хвидт , факт едека многу пати наиве шутнаа директно у него. Како и да е, бравос за нашиве.
за крај замислете колку ќе беше подруго ако го имавме димовски здрав и фит и раде стојановиќ. ПОд итно да се најде некој асален лев бек.Само со Кире не можеме, колку сака нека е добар!

Јас да им честитам на нашите момци, за покажаниот висок ракомет. Воопшто не се чувствувам засрамен или гневен.

Можеби ми порасна апетитот за повисок пласман со оглед на реалната слика на паркетот и противниците, каде видовме дека повеќето репрезентации се израмнети и одлучуваат нијанси во 2-3 испуштени прилики, 2-3 судиски грешки, задоцнет тајм аут од тренерот итн. итн. сепак не сум разочаран.

Се надевам дека ќе овој успех ќе промовира поголемо вложување во ракометот и нови таленти, тренери и услови.

А на ЕП кое доаѓа очекувам борба меѓу први 5!

П со иста тежина е и ЕП и СП.Само европски репрезентации се во оваа фаза со исклучок на Кореја.Така да а ЕП а СП исто ни се фаќа:)

Тие што плукаат по нашата репрезентација нека се запрашаат самите зошто!!!! Зошто бе копуци???? И да им казам на тие дека не навиваат за нашата МИЛА МАКЕДОНИЈА ниту пак негогаш навивале, за жалење сте бе мочковци што к.. сакате? Терајте си ја вашата копучка работа и не досаѓајте овде на луѓе што стварно навиваат и неизмерно ја сакаат МАКЕДОНИЈА!!!!!!!! ЈАСНО

Летнаа 12 мислења од темава, што пцовки, што "се согласувам" постови.

Продолжете.

шо резултат сакате бе
која победа
оти никој не кажва дека комитите ја заебаја работата со чкембарите
со изроди не се гради држава
пред утакмица се затепаја - ете оти изгубивме
некои од ракометарите дознаа за случката

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom