Coldplay

• Креатор на темата Креатор на темата MaRiNa`Oh
  • Време на започнување Време на започнување

Што мислите за Coldplay?

• Вкупно гласачи
    186

Можда ќе те разубедам. :wink:

U vrska so toa deka Christmas lights e najdobra pesna?
Zashto vakvi hateri ste..(((:

Shala na strana, ubava izvedba ):
Mene glasov na Chris ne mi deluva dobro na psihata.
Bez razlika shto e odlichen peach, bojata na glasot ne mi se svija. Previshe e prodoren i svetol. Odozgora na toa e nekoj tenor, pa na videovo strofata koa ja pee mu e niska.
I taka.

U vrska so toa deka Christmas lights e najdobra pesna?
Zashto vakvi hateri ste..(((:

Shala na strana, ubava izvedba ):
Mene glasov na Chris ne mi deluva dobro na psihata.
Bez razlika shto e odlichen peach, bojata na glasot ne mi se svija. Previshe e prodoren i svetol. Odozgora na toa e nekoj tenor, pa na videovo strofata koa ja pee mu e niska.
I taka.

Не не, погрешно ме разбра изгледа. :) Се слагам дека е најдобра божиќна песМа, но ти го постнав видеово да те разубедам за гласот на Крис.

Како и да е, ствар на вкусови е. За разлика од тебе, мене добро ме делува на психата. :)

Шо да кажам за шквадрава...

Почнав уште кога славев матура иако тогаш не ми беа нешто омилени. И после некако ги запошотив... Не знам зошто, не ми беа по ќејф когоа еднаш го имам слушано "Clocks" ама у така лоша изведба - Крис мавање фалш - ни Калиопи тогаш не би го пуштила на Идол. Како и да е, летото 2008 почнав поинтензивно откако им се појави хитчето Viva la vida. Во 2009та се појави желба да напраам "студија“ на нивните албуми па успеав да ги симнам нивните попознати песни (Scientist, Clocks, Lost, Speed of sound (ги мешав оваа и „Часовниците“) и нормално... Yellow.) Вака добро навлечен на нив, летово идејќи по излозите во Петербург ги потслушнував често. И ај си викам земав два албума онака мераклиски од една цдтека (едниот го подарив) а другиот коа се вратив во Скопје цело време на рипит ми беше. Тоа беше нивниот прв албум - Parachutes. Не знам, ваљда овој албум е виновен шо комплетно ме заразија. Или тоа беше 5 години уназад (мислам) кога ја чув Talk.
Едноставно ќе кажам типциве со нивниот смирен стил кај повеќето нивни песни (па и оние рокачкине) не можат да го остават човекот рамнодушен. Само треба помалце време.

На некоја програма со музики, не ми теквит како се викаше, пред 2 години негде 2 и пол прв пат ги слушнав ко ја пуштија Life in Technicolor II. Одма ја спуштив нејзе на компјутер, и другите нивни песни ми се бендисаја. Ко заразен бев цело лето со Coldplay...:je: :)

Rape time!

OT:Момците не ми се нешто нај нај,но ако е за утеха,ја имам ставено Viva la vida како мој wake up аларм.

Coldplay исфрлија нов сингл од новиот албум, мене му звучи како да краделе рифови од Flogging Molly :oops:, но во секој случај е добар и заразен сингл.
Не ми се некој бенд на кој свршувам но сепак вреди да се спомнат во ерата на Лејди Гага.

Ахам синглот сега

имаат уште 4 нови Charlie Brown,Us against the world,Major minus,Hurts like heaven

Шо да кажам за шквадрава...

Почнав уште кога славев матура иако тогаш не ми беа нешто омилени. И после некако ги запошотив... Не знам зошто, не ми беа по ќејф когоа еднаш го имам слушано "Clocks" ама у така лоша изведба - Крис мавање фалш - ни Калиопи тогаш не би го пуштила на Идол. Како и да е, летото 2008 почнав поинтензивно откако им се појави хитчето Viva la vida. Во 2009та се појави желба да напраам "студија“ на нивните албуми па успеав да ги симнам нивните попознати песни (Scientist, Clocks, Lost, Speed of sound (ги мешав оваа и „Часовниците“) и нормално... Yellow.) Вака добро навлечен на нив, летово идејќи по излозите во Петербург ги потслушнував често. И ај си викам земав два албума онака мераклиски од една цдтека (едниот го подарив) а другиот коа се вратив во Скопје цело време на рипит ми беше. Тоа беше нивниот прв албум - Parachutes. Не знам, ваљда овој албум е виновен шо комплетно ме заразија. Или тоа беше 5 години уназад (мислам) кога ја чув Talk.
Едноставно ќе кажам типциве со нивниот смирен стил кај повеќето нивни песни (па и оние рокачкине) не можат да го остават човекот рамнодушен. Само треба помалце време.

Дефинитивно се заразив со албумов. Прекрасен албум, најдобриот на Колдплеј.
Сега гласот на Крис и не ми смета толку многу.
Вушност Колдплеј почнаа у глобала да ми се свиѓаат. Ако се комерцијала и глупости...ми се свиѓаат ! (:
Останете ми поздравени (:

‎"Please forgive us for playing new songs, one day they'll be your favourites, but now it's OK to be thinking, 'What the fuck?'" (Chris Martin at Glastonbury stage)

Мислам дека од песнава ги научив како име.Баш смирувачка музика.Доста луѓе ми велеле дека со музика заспивале,јас не можам.Ама со Колдплеј да,смирувачки ми се.

имаат некоја песна така интересна, али не ми се многу омилени или пак да сметнувам албуми да ги слушам онака хардкор, кога ќе ги начекам на ТВ ќе слушнам нешто нивно, ама не секогаш

Оваа новата Every teardrop is a waterfall ми се допаѓа многу :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom