СП Хрватска 2009 - Алжир : Македонија - (19:32), впечатоци

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи на натпреварот?

• Вкупно гласачи
    38
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Локација
Пустец
alzir.jpg
Алжир : Македонија
makedonija.jpg

Вараждин, 15:30h

Дали нашите момци ќе успеат да се соземат од поразот против Тунис, ќе ги поправат грешките и ќе ни докажат дека тоа вчера беше само лош ден, или па ќе ни покажат дека во нашата репрезентација навистина некои работи не чинат?

Ако сакаме добар пласман, мораме да го победиме Алжир. Да се надеваме на игра без многу грешки, да се надеваме дека репрезентативците ќе бидат сконцентрирани цел натпревар и дека серија од 7:0 како што ни прикажа вчера Тунис нема да се повтори.

Еве го моето мислење за овој натпревар. Алжир е француска колонија и сите играчи играат во франција што значи дека си имаат француски менталитет. Ако знеме дека фрнацускиот менталитет е ист како југословенскиот (српсакиот, црногорскиот и хрватскиот) тогаш нема д абиде лесно бидејќи нас како репрезентација никогаш не ни одело кога сме играле против ваков менталитет и ваков стил на игра. Значи за да оствариме поволен резултат треба д аиграме како да е бараж оваа итамица и да нема друга после за играње. Сам осо таков приод можеме да с енадевама ама не со сигурност зато што кој може д апредвиди што ќе се случува на теренот.

kolku e koeficient za Makedonija???

Ja sekogas sum realen, vcera turiv na Tunis zasto znaev deka ke pobedi, iako navivam za Makedonija, pa makar da padnam na tiketot...denes stavam na Makedonija, samo ako koeficintot e dobar, ako ne, zdravje, pak protiv nasite vo sledniot natprevar.
Problemot e vo toa sto za nas uspeh e sto sme tamu na prvenstvoto i so toj mentalitet nemozeme da tepame solidni reprezentacii....za zal, toa ni e.
Mentalitet: bitno da ucestvuvas bas i ne e pravilen ama sto e tuka e. Barem gledame rakomet, onaka ni 1 utakmica nemase da gledam.

pozzz i molam ne me bashirajte sto turiv protiv Makedonija, samo bev realen, toa e sve.

kolku e koeficient za Makedonija???

Ja sekogas sum realen, vcera turiv na Tunis zasto znaev deka ke pobedi, iako navivam za Makedonija, pa makar da padnam na tiketot...denes stavam na Makedonija, samo ako koeficintot e dobar, ako ne, zdravje, pak protiv nasite vo sledniot natprevar.
Problemot e vo toa sto za nas uspeh e sto sme tamu na prvenstvoto i so toj mentalitet nemozeme da tepame solidni reprezentacii....za zal, toa ni e.
Mentalitet: bitno da ucestvuvas bas i ne e pravilen ama sto e tuka e. Barem gledame rakomet, onaka ni 1 utakmica nemase da gledam.

pozzz i molam ne me bashirajte sto turiv protiv Makedonija, samo bev realen, toa e sve.

Абе ти биди реален ама не за џабе рекел надежта последна умира. И јас колку и вчера да се нервирав се си мислев дека како што хрватска го сврте резултат во своја полза и ние ќе направие истото. Не битно што си гласал д аизгуби мкд туку е битно што кај тебе и надежта умрела што е знак на длабока депресија. Ти зато според мен мора да одиш на психијтар за да се лечиш од таа појава.

Исто така голема улога за да с еодигра еден натпревар добро има и истерувањето на негетавниата енергија - сатаната. Бидејќи јас сум поборник и застапник дека мкд и царството небесно е едно исто царство тогаш логички е да сатаната ил инегативната енергија ги попречува нашите играчи да играат онака како што знаат и умеат. Затоа и ние се чудием како тоа им паѓа топката, како промашуват зицери и икако прават чекори, а до вчера не ги правеле тие глупи и почетнички грешки, ил ибарем не биле во толкав број. Епа одговорот го имате тоа го прави сатаната - негативната енергија. Значи барам само помош од господ бог да ја растера таа енергија ида ги остави на раат д аиграат нашите играч ии да видиме со тоа нивно знаење што ќе направат.

Мислам дека ќе победи Македонија,ќе мора да се корегираат сите грешки што ги направија вчера да не избрзуваат дупките во одбраната и уште некои работи,и мислам дека ќе тепаат публиката денеска мислам дека ќе биде на повисоко ниво од вчера,денеска ќе бидат уште повеќе тргнати се членови од навивачката група Комити и мислам дека подршката ќе биде поголема за разлика од вчера
ОДИМЕ НА ПОБЕДА:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

Абе ти биди реален ама не за џабе рекел надежта последна умира. И јас колку и вчера да се нервирав се си мислев дека како што хрватска го сврте резултат во своја полза и ние ќе направие истото. Не битно што си гласал д аизгуби мкд туку е битно што кај тебе и надежта умрела што е знак на длабока депресија. Ти зато според мен мора да одиш на психијтар за да се лечиш од таа појава.

Исто така голема улога за да с еодигра еден натпревар добро има и истерувањето на негетавниата енергија - сатаната. Бидејќи јас сум поборник и застапник дека мкд и царството небесно е едно исто царство тогаш логички е да сатаната ил инегативната енергија ги попречува нашите играчи да играат онака како што знаат и умеат. Затоа и ние се чудием како тоа им паѓа топката, како промашуват зицери и икако прават чекори, а до вчера не ги правеле тие глупи и почетнички грешки, ил ибарем не биле во толкав број. Епа одговорот го имате тоа го прави сатаната - негативната енергија. Значи барам само помош од господ бог да ја растера таа енергија ида ги остави на раат д аиграат нашите играч ии да видиме со тоа нивно знаење што ќе направат.

WTF???????????

Зоте ти си болен ум бе брат :tapp:
Се извинувам за оф топикот

Iskreno sum iznenaden od nasive so takva igra koja nemozevme cera da gi pobedime Tunis koj ni bese najvazen natprevar, deneska mislam deka ke pokazime borba no i Alzir e silen tim pa po moe ne se navreduvajte mislam deka ili nereseno ili ke ne pobedat pa srekata neka e na nasa strana moze i da iznenadime.

Победникот се знае барем за оваа лесна утакмица против Алжир, ама вчера беше моментот, тие го прокоцкаа и кој ги е..
Не заслужуваат човек да ги гледа(мада срце не ми дава да не ги гледам).
А сигурен сум дека ќе победиме еден од фаворитиве, ама за жал пирова ќе биде таа победа.:toe:

Денес, барем до сега, играат многу подобро. Само да не биде како вчера со Тунис. Што ако водиме на почеток, ако не згазат после :toe:.

Колку лесни голови примаат не ми се верува. Ич не се залагаат во одбрана

Еве го моето мислење за овој натпревар. Алжир е француска колонија и сите играчи играат во франција што значи дека си имаат француски менталитет. Ако знеме дека фрнацускиот менталитет е ист како југословенскиот (српсакиот, црногорскиот и хрватскиот) тогаш нема д абиде лесно бидејќи нас како репрезентација никогаш не ни одело кога сме играле против ваков менталитет и ваков стил на игра. Значи за да оствариме поволен резултат треба д аиграме како да е бараж оваа итамица и да нема друга после за играње. Сам осо таков приод можеме да с енадевама ама не со сигурност зато што кој може д апредвиди што ќе се случува на теренот.

Зоте, ние сме Ариевци и ќе тепаме.

Него, да не одам оф топик.За натпреваров конкретно, на нашите ракометари им е последна шанса да се искубат за бламирачкото второ полувреме вчера.Овојпат, мораме да победиме без разлика на противникот.А затоа што тоа е Алжир, обврзани се да победат нашите.Напред Македонија:oeoeoe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom