СП Хрватска 2009 - Македонија : Тунис (24:25) - впечатоци

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи?

• Вкупно гласачи
    52
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
требаше да бидат сигурни победи над Тунис и Алжир, со Русија може да се изигра машки имаат подмладена репрезентација но никако не се за потценување а Полска и Германија ќе ги оставиме да ни покажат како се игра модерен ракомет во Европа. Доста за денес да се концентрираме на утешниот натпревар денес за денес овој натпревар е минато.

Ај тебе да те подучиме :baeh:
Значи крило секогаш стои во ќош да може да добие топка па да си отвори агол за шут, да изигра вишок, да пушти забод или евентуално да изигра еден на еден. Се гледа дека не се разбираш многу во ракомет, тоа што се деси се деси може на секого да му се деси да изгуби осет за ориентација и ништо страшно.

Абе дај не заебавај,јас знам каде стои крилото и кои се неговите задачи.Ама на ваков меч да губи орентација:nenene:.Ако е таков изгубен у простор и време нека оди да лета гулаби,не да игра за репрезентација.
Сакам да верувам дека ова е само една лоша епизода и дека ќе се соземат и сконцетрираат и изиграат како што треба.

Ај пак ќе кажам нека им е со среќа.:helou:

А победија затоа што се од пустина излезени, да знаеш.

A ние сме од оазата на мирот :pos2:

Поштено не тепаа бе шо, играа ракомет со ум, пред се не отепаа со контри, ние 2 дали имавме :toe:
Не знам шо бараше Алушевски во одбрана, он дефинитивно не можеше да го чува тој левиот бек на Тунис, а и Митков требаше да игра повеќе во одбрана, слабата игра во назад беше исто битен фактор за поразот, и секако 20 минутната анемична игра во второто полувреме.
Ваљда научија дека не се запнува во последните 10 минути за победа, се игра константно 60.

Осеќам како ќе ги величите утре кога ќе го тепаат Алжир 10 разлика, а всушност денес ги изгубивме шансите за втора рунда.

Незнам што да кажам,освен:kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa:
Абе како можеа,за греота.
Кое беше тоа крилото што доби топка,а стоеше во аут.??????:nesvest::nesvest:
Па добро бе дечко ти играш натпревар или чмаеш у ќош и немо посматраш.
Толку грешки у второ полувреме,како почетници да играа,а не професионална репрезентација.
Ај со среќа наредниве натпревари,ма да не е до среќата.:uvo::uvo:

Не сери, Лазаров направи чекори, затоа ни ја одземаа топката.

A ние сме од оазата на мирот :pos2:

Поштено не тепаа бе шо, играа ракомет со ум, пред се не отепаа со контри, ние 2 дали имавме :toe:
Не знам шо бараше Алушевски во одбрана, он дефинитивно не можеше да го чува тој левиот бек на Тунис, а и Митков требаше да игра повеќе во одбрана, слабата игра во назад беше исто битен фактор за поразот, и секако 20 минутната анемична игра во второто полувреме.
Ваљда научија дека не се запнува во последните 10 минути за победа, се игра константно 60.

Осеќам како ќе ги величите утре кога ќе го тепаат Алжир 10 разлика, а всушност денес ги изгубивме шансите за втора рунда.

Не сери, Лазаров направи чекори, затоа ни ја одземаа топката.

Не му цркај на детето бе буљаш :pos2:.

ПОразот го гледам воа тоа што сме многу слабо психолошки спремни и во неподготвеноста на Илија Темелоковски нашиот селектор едноставно според мене мислам дека човекот нема знаење ни предиспозиции да ја води репрезентацијата на Македонија.Втора причина е тоа што одредени играчи на крајот многи избрзаа со шутеви кон голот се мисли на Миркуловски конктретно.Трета причина е тоа што Илија Темелковски ногу касно му текна да го ставе Диви во игра.:helou:

Не му цркај на детето бе буљаш :pos2:.

ПОразот го гледам воа тоа што сме многу слабо психолошки спремни и во неподготвеноста на Илија Темелоковски нашиот селектор едноставно според мене мислам дека човекот нема знаење ни предиспозиции да ја води репрезентацијата на Македонија.Втора причина е тоа што одредени играчи на крајот многи избрзаа со шутеви кон голот се мисли на Миркуловски конктретно.Трета причина е тоа што Илија Темелковски ногу касно му текна да го ставе Диви во игра.:helou:

nogu tocno,ke se macev da go pisam voa ,ama ti se kaza toa so mislev,a plus koga drzat dvajca flaster jas bi go izvadil edniot za da ioame kakva takva akcija a ne vaka gjoa kosarka igrae,neznaeja kaj da fanat

sp_2009_-_mkd_-_tun_01.jpg

eve i fotogalerija od denešna utakmica!!!

http://www.croatia2009.com/news.php?dis ... &gallery=8

Супер слика али џабе навијачи не помагаат ако грешиш во додавања и шутираш пребрзо и од неизградена позиција.

Не сме доволно зрели за вакви натпреварувања иако очекував победа..многу грешки во додавања и безсмислени удари од,сега тешко дека имаме надеж за вториот круг.

Gi citav postovite od ovaa tema ne mozam da se iznacudam sto se procitav.Sekoja cest na poedinci koi ne gi otpisaa nasite rakometari posle eden poraz tuku im dadoa sansa da se dokazat,i toa i go napravija.Sega se najgolemite heroi vo Makedonija,barem za mene.
A tebe ZOTE te citam odamna i ne mozam vise da prekutuvam,tolku mnogu me isporovocira so nekoi tvoi komentari,samo ke ti kazam deka si TI najgolemoto govno vo Makedonija i toa izdajnicko govno sto ne zasluzuva ni da go spomne naseto ime.Neznam kako sega mozes so mirna sovest da si gledas natprevari( a sigurna sum deka gledas,posto mi izigravas jak strucnjak) posle sve negativno i uvredlivo sto si pisal za celata reprezentacija, osobeno za najzasluzniot, nasiot kapiten Lazarov. Sto da ti kazam neka ti sluzi na cest ako voopsto ja imas.

Замина во минатото овој натпревар, а ЗОТЕ е веќе баниран. Ајт :locked:.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom