Лаптоп за игри

• Креатор на темата Креатор на темата Cresevo
  • Време на започнување Време на започнување
Добар е МСИ-то али за таа цена Гејтвејот е каде каде подобра конфигурација.

Добар е МСИ-то али за таа цена Гејтвејот е каде каде подобра конфигурација.

Ако е подобар Гејтвејот, купи си го од kupilaptop.com, репариран од Америка со една година гаранција.

Ova ako e dobra graficka...

9600 и 8600 се тука некаде, ама читав во весник пред неколку месеци дека 9600 била тотален промашај на Geforce, така што ја повлекле таа серија, а ние во Македонија уште си ја купуваме и се радуваме на неа.

Ova ako e dobra graficka...

Ти каков лап-топ имаш и каква е графичката?
Читам претходно на постовите се фалиш со desktop, со Ati Radeon ... таа графичка е 20.000 ден. тука, па ако мислиш да одиш во чекор со технологијата времето ќе те изеде.

Дали е репариран или не е, јас тоа незнам бидејки до сега немам купено ништо од тамо. Баш ме интересира мислење на некој што купил лаптоп од www.kupilaptop.com , а не мислења од типот јас сум чул од вамо, од тамо?

А 8600 во споредба со 9600 се тука некаде. Ако 9600 вади 100 фрејма тогаш 8600 вади околу 40.:pos2:
Погледај кое било ривју на интернет и самиот ке се увериш во тоа.

А тие информации дека 9600 била промашај каде си ги прочитал во Enter? :kesa:

Ако некоја серија на Geforce била промашај тоа е 8600 серијата која има очајни перформанси за цената по која се продава. 9600 за Nvidia беше полн погодок во однос цена/перформанси.

Скраја да е за Ентер, јас не сум рекла казала и се што напишав е точно.

Секој како што му одговара така си ја разбира вистината, а гледам тебе така ти одговара.
Јас зборувам за лап-топ, а не за Desktop.

Јас зборувам за лап-топ, а не за Desktop.

Делумно си во право. За лаптопи, Нвидија ја повлекоа 9600М серијата, но не заради тоа што е послаба од 8600М (всушност спротивното е), туку затоа што Нвидија најде грешки во производниот процес на нивните чипови, и одредени серии на графички чипови и чипсети за матични рикнуваа за 1-2 месеца.

Дали цела серија на 9600 беше повлечена или само одреден број што биле фалични? Бидејки тоа нонстоп се случува кај кој и да е производител на некој дел.

А и реално е да се очекува 9600 да биде појака од 8600 и кај лаптопи бидејки не е логично тука да биде обратно отколку кај десктоп компјутери.

Баш сега гледав некое ривју на интернет и не е разликата драстична како кај десктоп но сепак е доволна за некоја игра да биде игрива или не, и разликата беше во граници од 30 до 60 проценти.

Јас нереков дека 9600 е послаба од 8600, туку дека е мала разликата и повеќе од 1.000.000 графички GeForce 9600 се повлечени заради некој дефект, а тоа не е мала бројка. Дали ние обичните граѓани можеме да ја следиме технологијата и да купуваме секој втор месец нов лап-топ заради тоа што излегла подобра графичка, а секој втор месец излегува нова серија на графички?
Еве ти на пример кажи каков лап-топ имаш?

Па во секој случај тука кај нас е луксуз да се има лаптоп бидејки еден просечен лаптоп чини две до три процечни плати, така да неможе секој да си го дозволи а камо ли да го менува на некое одредено време.

До пред некој месец имав Toshiba Tecra A4 со ATI x600 64mb, но моментално немам лаптоп бидејки и немам некоја потреба а и десктопот ми е доволен за се, а планирам да купам некој од Асус еее 1000 серијата онака ради преносливоста, за гледање по некое филмче и слично.

Ти случајно да не го имаш МСИ-то? :wink:

Го имам GX-700 го земав пред пет месеци,тогаш немаше подобар од него и многу сум задоволен, затоа ги кажувам овие работи, не кажувам ништо на празно.
Имам и Asus x58c-ap007d go nadogradiv samo do 3gb ram и од него сум задоволен.

Имам конфигурација 12гига рам, и7 осма генерација, 4 гига графичка но ми сецка на некои игри кога не е на пуњач. Дали се оштетува батеријата ако вклучам игра кога е на 100% и гејмам три четири часа?

Имам конфигурација 12гига рам, и7 осма генерација, 4 гига графичка но ми сецка на некои игри кога не е на пуњач. Дали се оштетува батеријата ако вклучам игра кога е на 100% и гејмам три четири часа?
Ти сецка кога не е на полнач зошто тогаш се менува power модот на работа, штеди батерија.
Батеријата не се оштетува, само и се намалува животниот век во однос на циклусот на празнење/полнење (при гејминг секако побрзо се празни), што важи за било каква батерија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom