Доење во јавност

• Креатор на темата Креатор на темата Фокси
  • Време на започнување Време на започнување
Ама и ти си добар. Беспрекорен систем имаш. Ако ти е, според твои критериуми (што во муабетов не ни треба воопшто да егзистираат) е секси, тогаш океј. Ако не ти е секси, вулгарно е, невкусно, без култура и треба да е забрането.

Да извади некоја цицка, whoraay, секси. Оправдуваме.
Да извади некоја цицка, со бебе attached, за да го нахрани. EW, грозно.

Никогаш нема да ја сфатите темата додека ако некоја извади цицка за бебе, а вие како по клише, онака машко сум фак јеа, поврзувате со секс. Нема многу pros и cons во муабетот. Само чиста ограниченост.
Факт е дека се преферира да е поинтимно, но сепак мислам дека некогаш се мора. Не сум многу за, ама воопшто не сум против.
Ама пак и ти не си лош...како си прочитал дека вадење цицка за бебе е поврзана со секс

шо има да се сфаќа тука,едноставно и просто не подржуваме бе доење во јавност..и то е
Некогаш се мора??ама каде тоа?во парк на прошетка?на гости пред сите?на сепаре во кафич?

И што е толку посебно со доењето во јавност? Бебето јаде, ништо повеќе нема во тој чин и да беше хранењето со лажичка или од лакт или колено наместо од цицка никој жив немаше да се побуни. Ама ЦИЦКА е, и изгледа за повеќето е „страшно“ да се покаже цицка во јавност за било што друго освен за секс.

Убаво кажа РадиоМилева кога шета разголена типка со деколте до папок тогаш се коментарите: „Уф, како би ја стегнал оваа“, а чим не е цицката во сексуална улога не бива работа, незгодно било.

Сексот е толку табуизиран во нашето општество што се отсликува и во ставови кои со него немаат ама баш никаква врска или конотација како што е најобично хранење на бебе.

Чиста малограѓанштина и хипокризија.

И што е толку посебно со доењето во јавност? Бебето јаде, ништо повеќе нема во тој чин и да беше хранењето со лажичка или од лакт или колено наместо од цицка никој жив немаше да се побуни. Ама ЦИЦКА е, и изгледа за повеќето е „страшно“ да се покаже цицка во јавност за било што друго освен за секс.

Убаво кажа РадиоМилева кога шета разголена типка со деколте до папок тогаш се коментарите: „Уф, како би ја стегнал оваа“, а чим не е цицката во сексуална улога не бива работа, незгодно било.

Сексот е толку табуизиран во нашето општество што се отсликува и во ставови кои со него немаат ама баш никаква врска или конотација како што е најобично хранење на бебе.

Чиста малограѓанштина и хипокризија.

Силен бе душо, не дека јавно ќе им удираме жиг на оние кои "потегнале" цицка на јавно место. Нека си дојат, абе нека прави кој што сака на крај краева, баш ме боли уво. Јас овде си кажувам дека не ми е пријатно и дека не оправдувам доење во јавност. Одамна си објаснив зошто. Исто така, бидејки веќе споредуваме цицки, не ми се пријатни и оние на послужавник што ги нудат, па што? Би се рекло дека лично имам рамноправен однос кон сите цицки на светот-мојот став е дека сите треба да си останат покриени кога се шетаат!

Силен бе душо, не дека јавно ќе им удираме жиг на оние кои "потегнале" цицка на јавно место. Нека си дојат, абе нека прави кој што сака на крај краева, баш ме боли уво. Јас овде си кажувам дека не ми е пријатно и дека не оправдувам доење во јавност. Одамна си објаснив зошто. Исто така, бидејки веќе споредуваме цицки, не ми се пријатни и оние на послужавник што ги нудат, па што? Би се рекло дека лично имам рамноправен однос кон сите цицки на светот-мојот став е дека сите треба да си останат покриени кога се шетаат!

Тоа што го напишав не се однесуваше на тебе, без разлика дали ми се допаѓа или не твојот став конзистентен е и нема хипокризија (во однос на покажување цицка на јавно место, да бидам поконкретен на што мислам).

Ама пак и ти не си лош...како си прочитал дека вадење цицка за бебе е поврзана со секс

шо има да се сфаќа тука,едноставно и просто не подржуваме бе доење во јавност..и то е
Некогаш се мора??ама каде тоа?во парк на прошетка?на гости пред сите?на сепаре во кафич?

Да нацртам во пеинт да сфатиш прости реченици?

Значи поназад цитираниот од мене напишал: и да е MILF (mother i like to fuck) да извади цицка за доење е невкусно. Значи не е секси. Не му било turn on. Одтаму поврзувањето со секс. Читај бавно. Ќе сфатиш. Евентуално. И во името на смислата, каде си видел на сепаре во кафич некоја да храни? Не е ова чек дис аут, да си ги мериме со ефтин сарказам.

Значи јас незнам дали да се смеам или плачам.... влегувам во такси од кавадарци кон скопје и сеа влева исто така некоја си патничка со бебе и се тоа океј.... и како шо и текна на оваа зема да го дои бебево у таксито бреееј, зарем толку голем зорт беше шо мораше да ја оптегне цицкава у таксито и да го дои бебево.....

ама ич не ми е гајле дали некој ме гледа или не кога бебето ми плаче и гладно е. а кој нема видено цицка у живот па мисли дека мора да се звери во мајка која дои тоа си е негов проблем. во слободен свет живееме и не се замарам за такви банални работи, детето ми е на прво место. на кој му смета нека сврти глава.

Не ми се случило да си ги хранам децата у јавност, можеби не сум се нашла до толку нож до коска, а и да се најдев ке се покријам со марама и тоа ке си цица ем нема многу што да гледаат луѓето покриено ќе си е, јас напати имам сретнато мајки кои воопшто не се покриваат па и тоа ништо страшно, само моментот е страшен што има мањаци па се зверат во доилката ко никад у живот да не виделе цицка и бебе кое цица од истата, нели кај Грујо у кабинет има слика НА толкава кај што жена дои бебе ах перверзњаци се све значи :) Морам да го кажам и овој факт има бебиња кои дур не ги ставиш на цицка да се замајат малку нема шанси да заспие, значи доилките не се фолираат и нив не им е баш најпријатно да ги вадат во јавност ама кога мора јбга мајчински инстинкт се ке направи за да го задоволи и смири своето дете.

pa dobro be lugje ., seushte li se palite / samite zboruvate/., na cicka i toa stavena vo funkcija na najplemenita rabota da se nadoi edno bebushche., pokraj tolku tipki koi imaat pomalku krpchinja nasebe i nemaat gajle kako izgledaat i narochno se provokativni ., vie se fativte za majkite ., koi go dojat svoeto chedo., a barem kolku shto sum primetil jas retko koja majka toa go pravi na vulgaren i provokativen nachin ., .........aj vi se molam ko mali deca ste ., ke vidite cicka ., pa makar i doilka ., i vednash zad agol na onanija ., ooofffff pusto ., nashe makedonsko>>>>>>>balkansko mashko razmisluvanje.,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom