После болна љубов, самоубиство?

• Креатор на темата Креатор на темата kapetan
  • Време на започнување Време на започнување
Глупост, тоа го праам само луѓе со слаб карактер...!! :baeh:

Samoubistvo posle bolna ljubov?! U nikoj slucaj! Ne znam zosto nekoj bi se samoubil posle zavrsena vrska ili nesrekna ljubov, ama verojatno toa se pravi u afekt. Te obzemaat premnogu silni cuvstva, mislis deka e kraj na svetot, se gubis i mislis deka e najdobro da zavrsis so celata agonija odzemajki si go zivotot. Nepravilna odluka, vo sekoj slucaj, sto i da te doveduva do toj cin.

Па ги сваќам луѓево шо добиваат такви нагони али...Не ли е боље,поинтересно, еве на пример да го натераш тој/таа да се замисли,да се покае,да се фали шо била со тебе или шотијазнам.

Самоубиство во форма на печење колачиња со дада Сања.
Убиствено многу шеќер.

Имаше случај кога некој се самоубил поради невозвратена љубов од некоја девојка која некое време била со него па после му раскинала, и кога истата таа дознала за тоа рекла Глупак за него. Секогаш се работи за идеализирање на саканата личност кога сакаме да ја задржиме за себе, треба да имаме на ум дека ништо не можеме да задржиме за себе, дека ништо не е наше, друга личност е друга личност, таа може да умре, да се разболи и да умре, да загине во некоја несреќа а ако не остави барем нека е среќна па макар и со друг, барем сама одлучила...многу потешко е ако не раздели смрт или некаква несреќа, вака барем сама сакала...и во никој случај не оправдувам самоубиство поради некоја невозвратена љубов бидејќи секогаш се работи за идеализирање на саканата. Но ако рационално мислиме треба да знаеме дека ништо не можеме да задржиме за себе.

Lelej nikad ne bi pomislil na toa pa ako ja sakas nekoja devojka i da raskines za nekoja sitnica normalno deka ke e bolna ljubov no toa da ide do samoubistvo mislam deka ne vrede za nekoja osoba da si odzemes zivot se se leci so vreme posle nema da se sekavas na nisto si pocnuvas od pocetok i ke si se zaljubis do ushinja

Кој бед филм еј....ако се самоубиеш затоа што те остаила саканата,освен шо ќе и олесниш шо ќе знае дека веќе апсолутно ќе те нема и нема да можеш да ја замараш,друго ништо нема да постигнеш(можеби иронично но вистинито)!!!!

abe zivoto e mnogu jaka stvar. i ne mozi be eden problem ljuboven da te natera da si go odzemis zivotot. mislam treba da imas um od kokoska za da go naprajs to. edno ne mi e jasno kaj mu oda niv dusite:pos2::pos2:?
VO SEKOJ SLUCAJ BEZVEZAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

neeeeeeee!!!!!!!!!!! za se ima resenie a najgolema glupost e da si go odzemes zivotot zatoa sto nekoj kreten ne e saka a i dokazano e deka na samoubistvo se odlucuvaat samo luge so narusena psiha

Samoubistvoto za mene e mnogu kukavi4ki 4in, bez razlika na pricinata zaradi koja e izvrseno. Nikoj ne zasluzuva da gnijam zaradi nego vo zemja. Ne me sakal - ne me sakal, sto da prava, zivot ide dalje, ima mnogu ribi vo moreto, ke fatime druga. Ako toj me zasluzuval mene nemalo da dozvoli da dojde do taa situacija da placam zaradi nego, a kamo li da se ubivam. Vo zivotot ima mnogu podemi i padovi, mnogu ubavi situacii, no i premnogu teski koi edvaj se izdrzuvaat, megutoa mora da se bide jak i da se izdrzi, ne moze sekogas samo med i mleko da ni te4e.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom