Бушизми :)

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Локација
Дома
Веб-сајт
www.trn.blog.mk
ON HIMSELF

"I want to thank my friend, Senator Bill Frist, for joining us today. He married a Texas girl, I want you to know. Karyn is with us. A West Texas girl, just like me."
Nashville, Tennessee, 27 May, 2004

FOREIGN AFFAIRS

"The ambassador and the general were briefing me on the - the vast majority of Iraqis want to live in a peaceful, free world. And we will find these people and we will bring them to justice."
Washington DC, 27 October, 2003

EDUCATION

"As governor of Texas, I have set high standards for our public schools, and I have met those standards."

CNN, 30 August, 2000

ECONOMICS

"I understand small business growth. I was one."

New York Daily News, 19 February, 2000

HEALTHCARE

"I don't think we need to be subliminable about the differences between our views on prescription drugs."
Orlando, Florida, 12 September, 2000

TECHNOLOGY

"Will the highways on the internet become more few?"

Concord, New Hampshire, 29 January, 2000

OUT OF LEFT FIELD

"Those who enter the country illegally violate the law."
Tucson, Arizona, 28 November, 2005

ON GOVERNING

"All I can tell you is when the governor calls, I answer his phone."
San Diego, California, 25 October, 2007

:pos2::pos2::pos2::pos2:

Јас ги извадив my personal favorites, за останатите, одете тука:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/7809160.stm

Уште не станал претседател, е веќе се гледа дека ќе му биде верен следбеник на „бушизмот„ :))))

За својот политички подем
Тоа беше како да ме погоди топовско ѓуле. Толку сум изложен на медиумите што во однос на мене Парис Хилтон изгледа како пустиник (2005)

За дрогата
Џоинтот ми помогна,... и пијалокот. Како да примив мал удар. Не беше тоа силна шлаканица (1995)

За својата младост
Не можев да наполнам пиштол како Шафт, но сигурно можев да пцујам како Ричард Прајор (1995)

За студентските денови во Њујорк
Мојот цимер и јас седевме на скалите за итни случаи и ги гледавме белите луѓе од подобрите квартови како ги шетаат своите кучиња во нашиот блок за да се серат на нашите тротоари. Цимерот ќе им викнеше: „Соберете ги гомната, копилиња едни“, и ќе им се насмеевме во лице на двајцата - господарот и ѕверката ((1995)

На митинг во градот Сансет (Sunset, зајдисонце), Флорида
Како е Саншајн (Sunshine, сонце)? (2008)

За расизмот
Белите луѓе се задоволни сe додека си љубезен, насмеан и не правиш брзи движења. Всушност, повеќе се од задоволни и им олеснува кога ќе видат толку „пријатно изненадување“ - млад црнец кој не е постојано гневен на нив (1995)

На Денот на сеќавањето на жртвите

Нашата нација им оддава почит на своите паднати херои. Многу од нив ги гледам денеска, овде (2008)

За своите деца
Жена ми вели: „Ајде да го прашаме тато како му помина денот“, а мојата четиригодишна ќерка возвраќа: „Здодевно“. Повторно сопругата: „Тоа не е убаво. Знаеш, луѓето доаѓаат да го слушаат тато што зборува“. Тогаш двете ќерки паѓаат од столиците од смеење. Мислат дека е тоа најсмешниот дел (2006)

За време на демократската кампања

Бев во 57 сојузни држави, мислам ... (2008)

По добивањето номинација од демократската партија
Апсолутно сум сигурен дека неколку генерации по нас ќе им зборуваат на своите деца дека ова е моментот од кој почнал да се намалува порастот на океаните.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom