Официјален грчки документ - МАКЕДОНСКИ јазик 1923 г.

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Веб-сајт
www.macedonianspark.com
Документот е официјален договор од Воденскиот Јавен Нотар , во 1923 година, меѓу македонски селани на Platani и грчката држава, за купување од државата на земја и имоти во Platani село, кое е основано во 1907 од жителите на Пожарскиот регион.
Оваа година општината Воден празнува 100 години од основањето на селото.

Помеѓу другите информации, напишани на овој договор во местото означено со двете стрелки го пишува следново:

“…..the second of the contracting parties between number eleven and number forty nine who do not know the Greek but only the Macedonian (language), they presented themselves together with their own hired translator, of their choice and trust of beeing able to do so, person that I know as Mr. Theodor Tsiokou, land-owner and a Voden resident, who took oath in front of me on the Holy Bible as by law is requested, that he is going to make a sincere and true translation from the Greek to the Macedonian, and the opposite, to the contracting parties, the witnesses and to me…..”

lastscan3.jpg

Па што фиидбек сакаш? Хехехе нема што да се каже! Се гледа јасно и гласно. Земаш десен клик, даваш саве ас, и го правиш во видео наскоро ЛоЛ

Сепак супер за ова што го пронајде (како го пронајде само ти знаеш), незнам ако сакаш да им праќаме на овие нашиве новински агенции да објават?

Секој тип на промоција не е излишен.

Ширете каде можете, интернет, пишани медиуми, ТВ.. секаде.

Kako nema fidbek, odma na forumi go staviv, cekam reakcija sega:zlo:

Зошто во вакви убави теми нема Бугари, сте се запрашале некогаш?

Да ни протолкуват, зошто овој човек зборувал Македонски во 1923 година, кога ние сме формирани во 1945 од србо-комунистите?!?

Зошто во вакви убави теми нема Бугари, сте се запрашале некогаш?

Да ни протолкуват, зошто овој човек зборувал Македонски во 1923 година, кога ние сме формирани во 1945 од србо-комунистите?!?

:pos2: Бугар е Татар кој се труди да биде Македонец:pos2:

Mr. Theodor Tsiokou ... нешто на влашко име ми личи. И Власите са Македонци ...

Mr. Theodor Tsiokou ... нешто на влашко име ми личи. И Власите са Македонци ...

Ете го бе Боугрето со Српски аватар :vozbud:

А мУре Боугре.... МАКЕДОНСКИ јазик, превод од и на ГРЧКИ јазик, нема ни Влашки, ни Бугарски..

ДЕ НАДА!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom