Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување Време на започнување
Абе луѓе порачвајте книги никој нема со прст да ги чепни :)
П.с. за друго молете се да не поминва низ б'лгарија тие проверват се како стои на берзата. Ако вреди ќе ја добиете кутијата :)

Досега 3 пати сум нарачал од www.amazon.de. Два пати само ДВД филмови, а последниот пат плус и книга имаше. Како и да е цената секогаш беше помала од 50 евра (со поштарина). Еднаш платив во пошта 70 денари еднаш 190 и еднаш дома ми го донесоа пакетот дома без ништо да платам.
Од овој сајт т.е. од Германија кај нас ти доставуваат само Книги, ДВД, ЦД, Софтвер и Игри

CyberBop напиша:
ДА да крадат и тоа многу... Не сум јас тој што ги пробива јас користам на готово....Имаше еден посебен сервер на мирц, таму се натпреваруваат кој ќе остави валидна картичка, ама повеќето се невалидни:toe:
Aj kazi koj server...?:zlo::helou:

Fabullous_178 напиша:
Aj kazi koj server...?:zlo::helou:
Не го знам не сум бил на мирц од одамна... Ќе пробам да го најдам па ќе ти го пратам по пп.:helou:

A kolku kostaat patnite trosoci na amazon? Jas pak prasuvam za knigite. Edna kniga e 6 dolari. Eve da zemam edna. Kolku bi me kostalo? I dali e razlicen trosokot ako naracam 2-3 naednas? Kako e poisplatlivo?

Има некој порачувано од Amazon? Ако има, дали пратките стигат кај вас дома или треба да одате во пошта да си ги земате?

Зависит колкава ти е пратката.Ако е мала(книга,ДВД и сл.)тогаш ти доаѓа директно дома.За поголеми пратки се подигаат од пошта.

Не е правило, понекогаш носат дома, понекогаш мора да појдиш да си ги земиш, не зависи колку е мало или големо, туку како ќе му текни.

За стасување стасуваат работите. Не порачувај поскапи работи од 50 еур.

Јас порачав пред една година мислам беше, над 100 евра пратката беше и не ми стигна барав по пошти триста глупости, и ништо и од амазон ми рекоја дека им се вратила назад пратката и ништо од бизнисот.

Погрешна адреса си напишал ваљда.

Не бе се беше во ред , и знам дека и други се жалеа на тоа од поштата ги враќале нешто порачките :toe:
и од тогаш не порачав пак преку амазон.

Сум порачал 2 пати од Амазон UK. Требаше да појдам в пошта да ги подигнам пакетите. Али два пати пратките ми стигнаа за 6-7 дена.

Ахам ок. Инаку, порачив 3 книги, поточно Warcraft: War Of The Ancients Trilogy, кажаа од 16ти септ до 3 окт би требало да стигне. Значи ако немам ништо стигнано до кај 5 окт, да одам да си проверам во пошта оти они ништо не известуват за пратките така ли?

Ќе ти донесе поштарот картонче дека имаш пакет впошта :).

Иначе не плаќаш царина за книги, нема врска дали книгата е 50 или 100 евра .)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom