Спротивност или сличност?

KAj mene slicnostite se privlekuvaat , sprotivnostite ne si odgovaraat

Za dolga staza slicnost za kratka definitivno sprotivnost

Спротивности, иначе е досадно.

Кај мене секогаш се одело по старите клишеа на физиката...Спротивностите се привлекуваат...И верувајте ми дека е така. Сите топ врски досега се темелеле на спротивности...Е сега и покрај сите спротивности се наоѓа некоја сличност, ма да...Повише успева ако и двата сте тотално различни

Хах, ме потсети ова на онаа
Хеј како сонце и Месечина,различни ко мрак и светлинаааа...

Порано сметав дека спротивности се привлекуваат, но откако се најдов со една личност во скоро сите работи ... знам дека да се најдеш со некој сличен на тебе е најдобрата работа која може да се случи.

Според мене спротивностите не се привлекуваат баш многу. Тоа е така пошто ако јас сакам една работа а тој сосема десетта нема да се сложуваме во многу работи. А ако се има сличности повеќе него спротивности најубаво се функионира како врска. Еве пример од една моја врска. Двајцата бевме скоро исти во карактер, што значи двајцата љубоморни. И баш ради таа љубомора се искаравме. А ако еден од нас беше поинаков т.е. помалку љубоморен и потолерантен немаше да дојде до тоа.

Од искуство..повеќе сум за спротивностите!Не би се трпела со некој како мене!Што ќе биде ако и он е избувлив темпераментен,ако никогаш не попушта,ако секогаш смета дека е во право..пропаст!
Со тоа што он ќе ги нема тие некои особини а ќе ги има тие ја што ги неам т.е. не ми се толку изразени ќе дојдеме до таа златна средина!
Сега не викам да биде некое теле со кое што неможеш да се разбереш,туку да има простор за дискусија која на крај ќе заврши со кис а не со носовите во таван!

RealGirL напиша:
Од искуство..повеќе сум за спротивностите!Не би се трпела со некој како мене!Што ќе биде ако и он е избувлив темпераментен,ако никогаш не попушта,ако секогаш смета дека е во право..пропаст!
Со тоа што он ќе ги нема тие некои особини а ќе ги има тие ја што ги неам т.е. не ми се толку изразени ќе дојдеме до таа златна средина!
Сега не викам да биде некое теле со кое што неможеш да се разбереш,туку да има простор за дискусија која на крај ќе заврши со кис а не со носовите во таван!

Не збораме за некој „плукнат“ на тебе. Него, за некој шо ќе има слични мислења како тебе, шо ќе можите секојпат да си напрајте муабет за работите кои и двата ги сакате. А ако е некој ептен различен, т.н. спротивност, нема да можите ни муабет да напрајте, едноставно тебе ќе те интересира едно, него друго...Во ред е до негде спротивност, ќе можите да размените мислења, искуства...Али се шо е претерано, не е убаво, нели ?

Некој ”на иста бранова должина”.

JeCILaDy напиша:
Не збораме за некој „плукнат“ на тебе. Него, за некој шо ќе има слични мислења како тебе, шо ќе можите секојпат да си напрајте муабет за работите кои и двата ги сакате. А ако е некој ептен различен, т.н. спротивност, нема да можите ни муабет да напрајте, едноставно тебе ќе те интересира едно, него друго...Во ред е до негде спротивност, ќе можите да размените мислења, искуства...Али се шо е претерано, не е убаво, нели ?

Многу јасно ништо што е претерано не е убаво!
А пак да идам со некој што за ништо нема да ми контрира?
Е мене не ми е интересно така!Дури станува и досадно!
Ја имав долга врска со некој сосема различен од мене,ама баш за ништо немавме исти вкус,освен за облека:)! И ни беше екстра врската,возбудлива,интересна,никогаш не ми беше досадно!Можевме со часови да праиме муабет,а што ќе беше ако за многу работи имавме слични или исти гледања..ја ке се убијам од зборење и он..да така е злато,потполно се согласувам со тебе!
Е јас така не сакам!Одев на места кај што лично јас никогаш не би отишла,слушав транс а пред тоа неможев да ја сварам таа музика сл.!
Знам дека муабетот не е да е плукнат на мене,тука да е сличен,али уште стојам на тоа дека спротивностите се привлекуваат!:wink:

И пак ќе напоменам да не е теле..кој не прифаќа туѓо мислење и се лути ако девојка му не мисли како он што мисли!Тие се посебен случај!

Slicnosti. Ama ne preterano, ako za se se slozuvate so partnerot, nema da ima za sto da se pravi muabet. Sepak, slicnosti za da mozete zaedno da pravite raboti koi vi se zabavni i na dvajcata, zaedno da uzivate, a sprotivnosti vo mislenjata i vkusovite, za da moze i muabet da se naprai i diskusija da se razvie.:)

slicen ili ne ako mi se dopaga moj e:) a za posle :icon_ques:icon_queske vidime.

slicnost u sekoj slucaj ,mislam deka e bolje! :raz:

I dvete.
Malku slicnost za da si odgovarate vo stil na zivot.
Malku sprotivnost za da se nadopolnuvate i da bidete edno.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom