Спротивност или сличност?

Macedalien напиша:
Лично не можам да трпам некој којшто е плукнат на мене. Боже сачувај.

Исто и јас маце..
Има моменти кога самата не можам да се поднесам, не дај боже да имам до мене некој што е ист како мене:lud:
Не би можела да издржам во врска со некој сличен на мене..

Незнам мене некако ми е сеедно Јас си имам свои неоткриени работи никогас не сум сретнал личност приближно слична со мене

Јас сум ДЕФИНИТИВНО за сличност. Нека каже кој сака - што сака. Сличност дефинитивно...

Точно е дека спротивностите се привлекуваат (после се соблекуваат), но мислам дека сличностите остануваат. За ови првите прашање на време е кога спротивностите ќе дојдат до израз, а кога ќе помешаш врела вода и оган (заедничко: и двете се топли, спротивноста нема потреба да се коментира), топлината кај едниот исчезнува.

znam deka...demek kao:)... sprotivnostite se privlekuvaat....ama sepak mislam deka podobro bi se slozila so nekoj koj ima slichni(se razbira ne moze da ima isti)mislenja ko mene.I mislam deka ...kolku sme poslichni...tolku podobro ke se "poklopime":)....hahahha...na princip.."brava-kluch":pos: .No sepak ..mala doza na sprotivnost bi bila dobra samo za razonoda..da ne ni bide dosadno:lud:

Anchi напиша:
znam deka...demek kao:)... sprotivnostite se privlekuvaat....ama sepak mislam deka podobro bi se slozila so nekoj koj ima slichni(se razbira ne moze da ima isti)mislenja ko mene.I mislam deka ...kolku sme poslichni...tolku podobro ke se "poklopime":)....hahahha...na princip.."brava-kluch":pos: .No sepak ..mala doza na sprotivnost bi bila dobra samo za razonoda..da ne ni bide dosadno:lud:
Ај да анализираме. Точно е дека сличноста ќе те импресионира на почеток. Супер ќе биде се. Слилни сте. Да не речам исти.

Ај замисли дека купуваш маица. Незнам каква многу ти се свиѓа, многу ја сакаш и се. Најубава ти е. Излегуваш во град и гледаш друг или друга дека ја носи истата маица. Одеднаш, маицата твоја е чудна! Не ти се допаѓа, бараш друга. Мрска ти е!

Од тој аспект, спротивностите секогаш ќе те ставаат во "работа".
Затоа јас гласам за Спротивностите!

moTaro напиша:
Ај да анализираме. Точно е дека сличноста ќе те импресионира на почеток. Супер ќе биде се. Слилни сте. Да не речам исти.

Ај замисли дека купуваш маица. Незнам каква многу ти се свиѓа, многу ја сакаш и се. Најубава ти е. Излегуваш во град и гледаш друг или друга дека ја носи истата маица. Одеднаш, маицата твоја е чудна! Не ти се допаѓа, бараш друга. Мрска ти е!

Од тој аспект, спротивностите секогаш ќе те ставаат во "работа".
Затоа јас гласам за Спротивностите!

abe chek..kakvi maichki pa sea...?Zboruvam za slichnost i sprotivnost megju dvajca u vrska!!!A ako zboruvame vece ..opsto...i ja sum za sprotivnost..definitivno...ne sakam nikoj da me kopira a ne daj boze jas da bidam slichna kako nekoj drug:).I sekogas i koga postoi nekoja slichnost..se trudam da ja izbegnam..da ja smenam..da napravam da bide sprotivnost!!!

Се е каузално.
Се е поврзано со се. Ако не си го разбрал/а фигуративно описот со маичките, јас не можам да ти помогнам. Како сакаше да ти објаснам? Дека ќе сртенеш на улица двојник клон на твојот дечко, маж, избраник ? (или обратниот пол)

Бре...

Буквализмот убива идеи. Ти си убиец.
Не си ти крив/a :)

sprotivnostite ne sekogash se privlekuvaat...zlatna sredina e odlicno... nikako nemozesh da bidesh ist so nekoj i da imash isti svakanja za se i da sakash isti raboti...sekogash postojat razliki barem vo odredena rabota...
so mojot partenr sme isti vo nekoi raboti, no za nekoi sme sosema razlicni...taka da naogame kompromis...nemozesh da imash dobra vrska ili brak ili sex ili bilo shto ako ne sakate nekoi raboti barem priblizno isto...ako ste razlicni vo okolu 90% od rabotite togash taa vrska ne uspeva ili brakot ke se raspadne koga togash ili vo sexot nekoj ke ostane nezadovolen...taka da sprotivnostite ne sekogash se privlekuvaat...:icon_lol:

Не е интересно кога се двајцата исти (потполно не е ни можно), монотоно може да стане. И благите расправии за нешто за кое не се сложувате можат да се интересни.
Како што кажа Алита, златна средина е одлично.
Јас како што знам да се залетам некогаш, добро би било партнерот да е повеќе на земја од мене:icon_lol:

Спротивностите се привлекуваат- ДА или НЕ

Еден од најпознатите митови за машко- женските односи секако е спротивностите се привлекуваат
Во принцип, досадно е да сме сите исти, би ви било позабавно и повозбудливо, ако сте со некој што тотално се разликува од вас, некој кој има тотално различни интереси, поинаков темперамент....
Така ги проширувате своите знаења и видици, а и плус тоа нема теоретски шанси во врската некогаш да ви е досадно...

Све е тоа убаво и интересно звучи, но не се сложувам дека ова функционира во пракса.

Принципот спротивностите се привлекуваат може многу убаво да функционира во пријателството, она кое се конзумира во мали дози, т.е со луѓе кои не се гледате така често.

Меѓутоа, замислете си врска во која со партнерот/партнерката се гледате еднаш во неколку месеци и ве нервира ако се гледате почесто, па и не е тоа некоја врска, нели?

Па да видам ваши мислења и искуства со некој што бил ТОТАЛНО различен од вас....и каква била таа врска......

На тинејџерските години, спротивностите се привлекуваат, меѓутоа, во посериозните врски, битно е погледот кон светот да е ист. Барем јас така мислам.

Ништо нема да се постигне ако нема комбинација и од двете!

Jas mislam deka sprotivnostite najmnogu se privlekuvaat, odnosno i najmnogu se soglasuvaat. Poradi toa sto dvajca koi sto imaat isti principi, isto postapuvaat, mislam deka ke imaat poveke problemi, otkolku onie koi sto razmisluvaat razlicno. A vsusnost e i pointeresno e dodeka go zapoznaes karakterot na drugiot, za razlika od onoj istiot na koj veke mu go poznavas.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom