Људи који иду на политичке форуме су ипак једна посебна група људи (и себе могу ту да сврстам) У вези другог, слажем се потпуно с тим што je написао/ла kalorifera.
Али мени је занимљиво нешто друго, некакав македонски аутизам, пасивност, па чак и уживање у несрећи, као да је патња и несрећа нека врлина. То препознајем исто код Срба, то ми је познат став. Патња и несрећа нису врлине, наравно није срамота патити и бити несрећан али то није врлина :icon_excl
Шта је поента? Треба исто толико труда да се пошаље један мејл "Политици" са протестом због оног имена колико и да се стави један пост на ову тему.
Коме је упућена ова тема? Македонцима? Па њима је ваљда све јасно у вези тога. Србима? Па 99,99 посто Срба неће никад видети ову тему на форуму нити знају о чему се ради. То значи - жалимо се сами себи, а они који нам чине лоше немају појма о томе. Седимо, не радимо ништа, и сви нас мрзе. И са задовољством налазимо примере да нас сви мрзе, да смо жртва. Лоше је кад би било некако другачије јер уживамо у свом статусу. Ја то тумачим тако.

Е сад, можда је циљ ове теме да појача ксенофобију, у том случају ок. Онда не мора ништа додатно да се уради, тема је сама себи и циљ и сврха.
Кад ја видим да неко нешто уради, напише, каже нешто што ме вређа или ми се не допада, ја то кажем прво
њему, и прво то кажем мирно и нормално, ако је могуће. Не набијем се у свој ћошак и кукам о светској неправди. Докле год чучиш у свом малом ћошку џабе je.
Посебно ми је жао што људи у Македонији углавном налазе реалне непријатеље (
значи оне којима ће стварно нешто директно рећи) међу собом, својим суграђанима. Непријатељи нису већином тука, него су већином вани, и не можете се борити с њима унутра него напољу. Ко настави да се бори са њима унутра,
у старту губи. 
Изађи на сцену и бори се, на свим странама света. Или остани у свом ћошку и смори се.
Оваквих пасивних тема има много. Отвори окице Калимеро, изађи из јајета, рашири крилца, време ти је да полетиш!!