Гревот на Александар

• Креатор на темата Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување Време на започнување

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Поточно, два грева има. Имено често пати низ моите размисли за Македонија и историјата на Македонскиот народ сум се прашувал зашто сме ние Македонците толку поделени, просто како проколнати да сме? На два, три пати во историјата сме имале судбинска шанса да направиме држава која не само што би била најјака во регионот, туку и (би) ги збришала останатите со само еден замав. Меѓутоа секогаш се појавувал некој изрод и се да се изјалови. Па така ги имаме Филип и Александар, Гаврило Радомир и Јован Владислав, Ченто и Лазо... Ќе речете како тоа Александар се најде на списоков? Па просто, токму со него започна се.
Татко му Филип II Македонски ја направи Македонија најјака сила, ги згази и ги збриша сите оние кои ја загрозаува нејзината безбедност, ја оформи најсилна војска во светот, а Алекс шо направи? Отиде и ја изарчи истата таа војска, која му ја остави татко му по белиот свет следејќи некаква кретенска космополитска идеја. Александар го зема најдобриот генетски потенцијал на Македонија, најдобрите и најхрабрите Македонски момци и мажи и ги изарчи по светот, а дома останаа оние военонеспособни полумажиња чии наследници без сомнеж и денес можеме да ги препознаеме во појавите на разни фрчлиња и геровчиња. Некој ќе рече гените се наследуваат и од мајките. Се наследуваат, ама не заборавајте дека “Y“ хромозомот се наследува само од таткото, никако од мајката. А најдобрите Македонски “Y“ хромозоми останаа да скапуваат по Авганистанските беспаќа, благодарејќи му на Алаксандар. Та среќа некои од тие Македончишта и се вратија инаку ќе не снемаше одамна. Само трагедијата е што Македончиштата констатно се арчат, а евнуфчињата се котат ли се котат... Но за тоа во некоја друга тема. Во меѓувреме дојдовме и до Александровиот втор и исто толку голем грев. Уништувањето на Персија. Место да седи дома и уште повеќе да ја зајакне државата Александар удри ПО НАШИТЕ АРИЈАНСКИ (АРИЕВСКИ) БРАЌА - ПЕРСИЈЦИТЕ во име на некаков семитски (фил)хеленизам!!! Да драги Македонци. Нас не следи Александровиот грев за рушењето на најголемата и најстарата (и братска) АРИЈАНСКА империја на светот. Јас сум со ниет многу скоро да го посетам Иран, да се збратимам со некој мој исконски Ариевски брат и да му се извинам за братоубиственото дело на нашиот Александар. Белќи малку од малку ќе попушти гревот?!

Ова нека не го свати некој евнуфски накот како, ете и Световид е против античките корени на Македонците, напротив! Јас токму за тој АНТИЧКИ ГРЕВ го поврзувам се она што ни се случува денес.

Да те потсетам дека кај Перссијците има и значителен македонски ген? Големата свадба на фалангата? Па ете каде се Македончиштата таму, а тука имаме параспури и лингурлаана...

Да те потсетам дека кај Перссијците има и значителен македонски ген? Големата свадба на фалангата? Па ете каде се Македончиштата таму, а тука имаме параспури и лингурлаана...

Еден вистински Македонец, е појак во секоја смисла од десет излингурени Македонци.

Оние кои се против промена на нашето име и продавање на нашата историја се најборбените луѓе по психа и карактер.
Оние пак другите имаат менталитет на овца, за жал.

Ако се степаат 1000 овци и еден лав, кој ке победи????:vozbud:

Jas se slozuvam deka plakjame grevovi sto gi pravele nasite predci niz istorijata toa se vika nacionalna karma... Site znaeme koga Makedonija bila najsilna vo vremeto na Filip vtori i Aleksandar Makedonski. Moj stav kon nivnata imperija togasna e deka pravele samo grevovi najverojatno neznaejki deka vekovi podocna ke treba nekoj da gi plati. Aleksandar e druga prikazna ne bil tipicen lider so saka da bide negov svetot. Ima objasnuvanja deka negovata cel bila da go soedini svetot vo edna nacija. Za razlika od tatkomu on im gi priznaval religiite i veruvanjata na pokorenite samo im kazuval od denes ova e Makedonija. Kako i da e celta ne mu bila zlonamerna ali sakal da ja ostvari preku nasilstvo i mnogu normalno zakonite na prirodava semokjna ne go dozvolile toa.

Александар Големиот...:tapp:

Гледај ги: Тодор Александров,Гоце Делчев,Никола Карев,Јане Сандански,Ѓорче Петров,Ченто...
Сите убиени или предадени од некој друг Македонец...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom