GoD.HateUSaLL
Фар акрос д диштанс
- Член од
- 30 март 2008
- Мислења
- 8.339
- Поени од реакции
- 8.238
Ипси, уште ли ги лажеш луѓево?
Кога ќе ни ја дадеш вистината?
Кога ќе ни ја дадеш вистината?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
A koja vistina?....Vistinskata???Ипси, уште ли ги лажеш луѓево?
Кога ќе ни ја дадеш вистината?![]()
Кога ќе откријам што ги засега дрвјата и камењата.Ипси, уште ли ги лажеш луѓево?
Кога ќе ни ја дадеш вистината?![]()
Кога ќе откријам што ги засега дрвјата и камењата.![]()
A koja vistina?....Vistinskata???
Sirotkite.....
Стихови има колку сакаш, во куранот има стих дека месечината се раздвоила на два дела и повторно се споила. Стиховите не се доказ, не се факт.[DOUBLEPOST=1436434526][/DOUBLEPOST]„...Во почетокот Бог ги создаде небото и земјата...„, Битие, 1.1.
Од стихот е јасно дека Бог Е Творецот и на видливите (материјалните) и на невидливите (ангелите и времето) нешта и оттаму Он ги засега и дрвјата и камењата.
Христос Е Богочовекот, Он е живата Вистина, Патот и Животот. Види во Јован, 14.6.
Од претходно напишаното, можеш да видиш Кој Е вистината и како вистината ги засега сите створени нешта.
Бараше одговор-доби одговор.
Сега прејди на својот монолог...
Не сум експерт за будизам за да правам споредби.Ипси, ајде наброј ги разликите на телемата со будизмот?
А за талемата експерт ли си?Не сум експерт за будизам за да правам споредби.
За оние што се лаици во областа, да сум. Инаку, секако дека има Браќа и Сестри што се далеку поупатени и имаат поголеми знаења и искуство од мене.А за талемата експерт ли си?
Стихови има колку сакаш, во куранот има стих дека месечината се раздвоила на два дела и повторно се споила. Стиховите не се доказ, не се факт.
Тогаш сета поента на расправиите за тоа дека мојот/твојот Бог е вистинскиот и мојата твојата верска книга е точна, паѓаат во вода.Факти барај во науките, оти во духовноста предничи верата а не фактите.
Тогаш сета поента на расправиите за тоа дека мојот/твојот Бог е вистинскиот и мојата твојата верска книга е точна, паѓаат во вода.
Баш така. Само што кој сум јас/ти, да му каже на некој друг дека твојата вера е правилна?За кого како...
Верата е жива материја и истата се живее.
Испразното философирање, кое не може да даде доброделен ефект во реалното живеење, останува празнотија.
Баш така. Само што кој сум јас/ти, да му каже на некој друг дека твојата вера е правилна?