Душко Попов

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Веб-сајт
www.youtube.com
Најпознатиот дупли агент во 2СВ...

Роден е во Војводина...
Работел како демек за Нацистите... но всушност бил англиски агент.

Инспирација е за познатиот шпионски лик... Џејмс Бонд! Џет Сет живот, жени, забави и шпионски акции.

Еве еден документарец (англиски)

Дали некој знае нешто повеќе за овој агент, кој е инспирација за Џејмс Бонд (Иан Флеминг) и на кој му се доделува многу голема заслуга за победата на Сојузниците против Нацистите?

Немаше некоја заинтересираност за темава кога ја отворив (можеби никој не знаеше нешто)...

Но еве на Миленко што се зборува... (на ЈуТубе ги има другите делови)

Јас првпат слушнав за фраеров во емисијата на Миленко.Мене ме интересират потеклото негово.Според името и презимето не ми е баш Србин.

На Миленко шоу рекоа дека по потекло бил од Тетовско. Сега колку е точно, тоа е друга работа

e ova treba da ucat decata po istorija a ne nekoj perikle spartanci atinjanci

Па сега рекоа дека потеклото му е од таму, не дека тој се чуствувал како таков или дека е роден во Македонија.
Дали некој ќе го смета за Македонец или не, тоа мене не ми е многу важно, важно е ние да си знаеме од каде му се корените.

Заинтересирани има ама слобо информации освен она што гледавме кај Миленко :toe:

Миленко нема друга работа па си го викнал другар му у емисија и дробеа салати до ниедно време. Абе што не ќе видиш на ТВ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom