вака сеа
идејата е крајно хумана и мило ми е што сеуште постојат такви луѓе, мо проблемот е друг
незнам дали е тоа само мое мислење, но во домот за деца без родители „11 Октомври„ и не е така бедна сликата. Јас сум имал прилика да поминам неколку дена со неколку деца од домот и речиси сите имаа телефони поскапи од 6000 денари, скапи облеки и 300 други дрангулации. Можеби јас сум ги погодил баш таквите од домот што имаат родители ама не живеат со нив туку во дом, но ако ја направите вие оваа акција ке испаднете во најмала рака смешни.
Несакам да бидам партибрејкер, но мислам дека многу подобро е една ваква акција да се направи за оние кои им помога црвениот крст - социјалните случаи. Децата од домот имаат премногу донации од најразлични организации и една ситна симболична акција од кајганџии воопшто не им е потребна, можеби психичка поддршка да, но материјална не верувам.
Сепак ако веке ја имате осмислено и организирано нејкам да ја попречувам таа акција и радо би учествувал и јас. Но мислам дека има многу повеке за помагање на социјалните случаи, а ги има далеку повеке од деца без родители.
Несакам да солам памет и да се правам паметњакович ама прво согледајте што организирате:smir: