Eвро/денар

• Креатор на темата Креатор на темата korka
  • Време на започнување Време на започнување

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.028
Поени од реакции
435
sto ke bide so ova
kako ke se odvivaat rabotite so devalvacija dali ke ima golema kriza kaj nas kako sto bese edno vreme vo srbija i ke imame golema inflacija ili se ke bide isto
jas mislam deka se ke ostane vaka kako sto e do sega deka se e samo rekla kazala

devalvacija ke se desi posle pretsedatelskite izbori...vlasta ceka da pobedi i posle da go udri so cuk narodot.

ke vidite...1 evro=70 denari.

da taka i procitav nekade ama dali ke bide
a sto ako bide 1 evro 50 denara ?????
imame li nekoj fakti

Реалниот сооднос е 1еуро за 85-87 денари...
ама ниедна власт до сега немала храброст тоа јасно и гласно да го покаже и спроведе.
И сите спроведуваат политика на бранење на вештачки одржуван курс од 1еу-61 ден,што е погубно за нашата економија!

Производите стартно ни се скапи.

Реално е да се очекува некаде во средината на Април да дојде до корекција на курсот на денарот во однос на еврото по што 1 евро = 72 денари.

Верувајте тоа ќе биде најдоброто решение зошто секое продолжување на бранење на “неодбранливиот“ курс на денарот само ќе ја продлабочува кризата во однос на трговскиот дефицит и конечно целата економија.

Luge kupuvajte evra pa ako ima devalvacija posle ke imate poveke denari.Moj sovet e sekogas zastedata da ja cuvate vo evra.

Реалниот сооднос е 1еуро за 85-87 денари...
ама ниедна власт до сега немала храброст тоа јасно и гласно да го покаже и спроведе.
И сите спроведуваат политика на бранење на вештачки одржуван курс од 1еу-61 ден,што е погубно за нашата економија!

Производите стартно ни се скапи.

Еве тука сме на едно мнение.Само со едно дополнение-РМ има буджетен дефицит.ОК ке беше 61 денар за 1евро,ако имаше излишак,па не буджетен дефицит.

Do pretsedatelski izbori nema nisto da bide sega ce dojdat nasite od stranstvo i ce ima devizi e sega i kaj niv ne cveta pa ce ostavat pomalku devizi taman tolku da ima do pretsedatelski izbori a potoa realno e da se ocekuva nema so sto da go branat kursot na denarot ekonomija propadnata ,ovie ce ostavat pomalku devizi ma dali i ce dojdat vo golem broj itd itd ...

a zasto nie ne aplicirame za u euro-zona, pa posle bas ne boli za devalvacija

ke lazirame i nie kao atinjanite podatoci, vredi da se obideme, nisto ne gubime

dobro ja nemam problem tolku so toa, sefot mene platata mi ja dava u evra

e sega so mozam da kupam so tie evra ili so bi mozel da kupam so istite evra po devalvacijata, toa ne znam, ama tolku daleku ne idam, mene vaka so ovie evra so gi zimam mi e (ne)ubavo, pa sega nekam da se zamaram tolku kako bi mi bilo ako bi bilo nesto drugo, bitno e do togas da preziveam

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom