Linkin Park

• Креатор на темата Креатор на темата High_Voltage
  • Време на започнување Време на започнување
Linkin park ми беа првата љубов.Првото цеде што го купив беше од нив и го слушав 40 дена без да го извадам од плеер.Првиот и вториот албум се феноменални,одличен склоп на рок и рап а последниве 2 албума не ми се свиѓаат ич, со исклучок на given up песната е супер.:smir:

Оваа трака ме импресионира... скречеви а после гитари :vozbud:

поради LP почнав да слушам рок/метал, сепак новиот албум не е тоа што LP си беа LP порано...

Слушнав од едно другарче дека Честер правел операција на гласни жици и дека гласот веќе.. у аут.. и дека правел и операција на Кичма и дека веќе нема скокање и незнам уште што на сцена и то у аут.. ако знае некој нешо за оваа .. епа нека пише.. епа то :helou:
Правеше операција на гласните жици и операција поради компликации од каснување на пајак:vozbud: Али добар е сеа.
Инаку најинвентивниот бенд во светот..Првите два албума им владеат..One step Closer кога излезе тоа беше стварно нешто..Откако го преслушав и целиот албум едноставно немаат лоша песна!!!И вториот ама не толку како Hibrid Theory..
Останатото т.е. денес е немање повеќе инспирација .. им треба малце одмор.И да вокалот е доста добар..не знам како може да го споредувате со оној на System of a DOwn?? Претерано се различни,плус Честер е многу подобар..И на clean вокал и na Scream..

Правеше операција на гласните жици и операција поради компликации од каснување на пајак:vozbud: Али добар е сеа.
Инаку најинвентивниот бенд во светот..Првите два албума им владеат..One step Closer кога излезе тоа беше стварно нешто..Откако го преслушав и целиот албум едноставно немаат лоша песна!!!И вториот ама не толку како Hibrid Theory..
Останатото т.е. денес е немање повеќе инспирација .. им треба малце одмор.И да вокалот е доста добар..не знам како може да го споредувате со оној на System of a DOwn?? Претерано се различни,плус Честер е многу подобар..И на clean вокал и na Scream..

најинвентивниот бенд во светот?оф,не.

колку да.. ретко кој прави такви комбинации.. од рап и модерен рок.. не зезај..

ајде,не се расправам понатаму,доволна информација ми е што ги сметате за најинвентивниот бенд во светот...зашто?зашто мешале веќе постоечки правци?ха.

ајде,не се расправам понатаму,доволна информација ми е што ги сметате за најинвентивниот бенд во светот...зашто?зашто мешале веќе постоечки правци?ха.

со тоа добиле нов и необичен правец.. ха.

не дека измислија топла вода но ми се допаѓа што секој албум и звучи различно и постепено си градат свој автентичен стил, мислам дека никогаш нема да ми се здосадат бидејќи секој албум е ново нешто, така да ќе нема монотоност.

Друже..не мора да си комплетен буквалист..требаше да напишам во последниве години.
Најинвентивен бенд се Pink Floyd секако..
КОј добро ја познава нивната музика знае дека тие дури употребиле и први електронски звуци во своите песни..да не зборувам за нивното творештво..тоа е просто уметност..
:smir:

како може да добиле ново кога направиле фузија на 2 постоечки ствари?и нивното не дека звучи нешто покреативно од самите претходни правци..

како може да добиле ново кога направиле фузија на 2 постоечки ствари?и нивното не дека звучи нешто покреативно од самите претходни правци..

фузија од два веке постоечки правец, за да добијат еден Нов правец, не е тоа креативно?

Кога ке споиш црвена и жолта боја добиваш портокалова, тоа е исто така креативно.

колку да.. ретко кој прави такви комбинации.. од рап и модерен рок.. не зезај..
a.k.a. Rapcore..

Limp Bizzkit, Linkin Park, RATM, Zeromind, Hollywood Undead, Dirty Wormz, Slang 5, Kid Rock.. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom