Ќотекот излегол од рајот или?

Anonimen напиша:
vidi vaka mene majkami mi ja slapna ednaska zoso barav vespa i deka u skolo
skrsiv od kutek eden kopilj
a sea nesmee da me dopre i ic kur ne mi cue
a od tatko mi imam strav u koski zoso e mnogu faca :nerv: :pishtoldz
a on nikad ne me udril NEDAJ BOZE
-Имате психолог во школото? Ако немате, татко ти и мајкати под итно во психолошко советувалиште со тебе за рака! Ич не се зезам, многу сум сериозен зашто ни самиот ти а ни твоите родителеи не се свесни кави проблеми ќе си имаш понатаму. Ако ти сакаат арно нека го сторат тоа.

Mandrak напиша:
-Имате психолог во школото? Ако немате, татко ти и мајкати под итно во психолошко советувалиште со тебе за рака! Ич не се зезам, многу сум сериозен зашто ни самиот ти а ни твоите родителеи не се свесни кави проблеми ќе си имаш понатаму. Ако ти сакаат арно нека го сторат тоа.
:oftopic:
I jas go mislam istoto.
Anonimen,te molam bez navredi ama za takvi ko tebe stvarno treba kotek.
Uste na edno mesto citav kako zboruvas za tvojte roditeli,navistina preteruvas.
Pa pobogu majka ti e,ne e nekoja od ulica pa da zboruvas taka za nea!
Sram da ti e,i te zalam zaradi tvojata neizgradena licnost.
Ke vidis i samiot ke dojde vreme koga taa tvoja majka navistina ke ti treba i ke zalis za losite zborovi sto i gi imas kazano.

Se zgrozuvam od takvi ko tebe!

Tepanjeto na decata kako vospitna merka moze da ima i kontraefekt koga deteto znae deka za napravenata greska ke dobie malku po gazeto i ke mu pomine kako nisto da ne bilo,dodeka kako podobra merka ja smetam nagraduvanjeto na decata koga ke postapat pravilno pa taka ke imaat motivacija za da se potrudat sledniot pat uste poveke

ма само дискусија и разбирање , ќотекот за мене не е решение него само потик за нови проблеми и водење на инаает. може да се интервенира со ќотек на мали години али да не се претера и едно две шлаканица на детето и утре оно ќе стане родител. а иначе и во Билијата пишува дека ќутекот е благословен само да не се злоупотреби тоа исто ко она:
Исус рекол сакај ги непријателите , а дрогата е нашиот најголем непријател ма дај молим ти се еееее

Според мене луѓето се разбираат со збор а животните се тепаат ништо повеќе не треба да се каже сепак ние сме суштество што разбираме

Само едно ќе кажам дека животните се тие што треба да се тепаат а лугето се разбираат со збор

Nemam deca,ama imam sretnato premnogu razgaleni i nevospitani deca i mislam deka za toa ne se vinovni decata tuku roditelite.Malku kotek moze samo da mu koristi na deteto,da se nauci deka vo zivotot treba da pocituva odredeni normi i pravila,da se nauci deka vo zivotot ne moze sekogas da go dobie toa so go saka i toa so placenje, i da se nauci na pocit i red.Vo sprotivno mislam deka na deteto ke mu bide potesko koga ke porasne i ke svati deka ne moze da pravi so saka i da se odnesuva kako so saka,deka sepak ima ogranicuvanja i pravila.Sekako,mislam na malku kotek,a ne pretepuvanje i sum protiv onie roditeli so im se isturaat na decata ako se iznervirani od nesto drugo ili nesto ne im e pogodeno,pa najlesno im e da go isturat besot na decata.Vo oredeni situacii koga zborot ne pomaga,slakanica-so nema da boli mnogu,ke go resi problemot.

love напиша:
Nemam deca,ama imam sretnato premnogu razgaleni i nevospitani deca i mislam deka za toa ne se vinovni decata tuku roditelite.Malku kotek moze samo da mu koristi na deteto,da se nauci deka vo zivotot treba da pocituva odredeni normi i pravila,da se nauci deka vo zivotot ne moze sekogas da go dobie toa so go saka i toa so placenje, i da se nauci na pocit i red.Vo sprotivno mislam deka na deteto ke mu bide potesko koga ke porasne i ke svati deka ne moze da pravi so saka i da se odnesuva kako so saka,deka sepak ima ogranicuvanja i pravila.Sekako,mislam na malku kotek,a ne pretepuvanje i sum protiv onie roditeli so im se isturaat na decata ako se iznervirani od nesto drugo ili nesto ne im e pogodeno,pa najlesno im e da go isturat besot na decata.Vo oredeni situacii koga zborot ne pomaga,slakanica-so nema da boli mnogu,ke go resi problemot.

:star:Не си во право дека родителите треба да ги тепаат децата - све е до воспитувањето , а со тепањето којзнае какви трауми можат да добиат дечињата кутрите тие . Јас сум против за било какво тепање или малтретирање на децата - од едноставна причина - тие се само деца

и јас, како и повекето мислам дека не треба да се тепаат, тепаат у смисол васпитна, пошо тоа не е начин да се напраи нешто со добра намера или да го опаметиш, таквото тепање е кога зборовите ке се потрошат, а како родител со повеке од 30 години да неможеш да убедиш 5, 6 или 7 годишно дете дека така не треба, тогаш удри, мавај т.е. воспитувај, бар тоа е најлесно нешто шо моеш на толкаво дете да му напраиш.
има мали милион начини на дете да му кажеш и да го убедиш дека тоа не е добро и да му укажеш што е добро.

Ima edna stara pogovorka ama ova ne vazi za decata
Ebija da te saka , tepaja da te slusha . Staro pravilo ....

ragazza напиша:
Ima edna stara pogovorka ama ova ne vazi za decata
Ebija da te saka , tepaja da te slusha . Staro pravilo ....

hahaha posle se zalele deovkite/zenite zashto bile tepani .... llloooolll

Zbratko напиша:
hahaha posle se zalele deovkite/zenite zashto bile tepani .... llloooolll

Pa i nie sme se zalele mnogu ne ebele zenive:)

Garfield напиша:
Јас убаво те сфатив, ама сум против секакво тепање, дури и прао од газо да се зачисти. Особено што оној мојон дома е чувствиетелен, многу умен, слуша, не прави бељи, греота е да се повиши тон, камоли друго.
Зотш е таков? Па, мајку му, воспитание од мама (татао кога е у МК), само со арно и трпение и разбирање. За да не излезеат нештата вон контрола.
Јебига, мој став.
Би грбаел некој на улица до смрт, ама дете не би можел да удрам, ни по газето.

Јас да потсетам, онака, спортски бидејќи гледам многу бездетни створења на форумов јадал лајна како малку ќотек треба и не е на одмет.
Повелете, удрете дете пред мене, потоа ќе видиме чија мајка црно носи, а чија мајка бело.
Воспитанието доаѓа првин од родителите, грешката барајте ја во себе, не во непослушноста на децата.
Оние кои тепаат деца не ни требале да ги имаат, патолошки случаи.
Реков, ела пред мене удрете. Бујрум.

Море помага ќотек кај неможе да помогне збор. Јас знам кога бевме мали со братми јас се разбирав со збор ама он нее ако не изедеше ќотек не се разбираше само бељи правеше

Се е до воспитание.
ја грбаев еден среде Холандија дека удри дете, па замалку апсаана ќе заглаев, среќа таткото го прибраа на советувалиште, а мене само со опомена ме пуштија.
Детето е како железото, се кове врело, се модулира како мало, за да личи на нешто. За нашите пропусти самите сме виновни.
Никој друг.

Garfield popolno se soglasuvam so tebe,ja ne bi imala srce da udram edno malko stvorenje samo zato sto mene mi smeta.Site nie sme mozebi jadele kotek i znaeme deka od toa deteto nisto pametno nema da izvlece tuku samo ke mu nabieme strav.
Jas mislam deka so muabet sekoja greska moze da se popravi i nauco deteto sto e dobro a sto ne.
A da..i ovde prv pat procitav deka imalo i vospitno tepanje...svasta..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom