dreambox+шеринг [ cccam ]

• Креатор на темата Креатор на темата taratur
  • Време на започнување Време на започнување
Ако мозе некој да ми казе колку кошта Дреам Бох ХД, зошто овој што го имам не мие ХД и не мозем ништо да гледам.И каде мозе во СК или ТЕ да најдем.Фала од напред.

140 евра ХД + 80 евра шеринг за една година.
--- надополнето: 17 август 2013 во 22:32 ---
dream-sat.info
forum kade moze da naucite kako se mesti shering bez da plakate.

Е како де, не можев да најдам?

Sky UK зеза, изгледа ќе ја впаруваат со рисиверот, како што е Тотал ТВ :S

Така разбрав и јас за СКАЈ УК, а дали идат без проблем во CS Ал Џезеира Спорт 1-10 и 1-6 HD на 7.0w ако може да ми потврди некој?

Мислиш ќе има чаре за Скај УК?

Па како што гледаш за Тотал ТВ сеуште нема, НО има една позитивна страна сето ова, тоа значи дека што повеќе “оператори“ се префрлуваат на истата шема, впарување на картичката со ресивер поголема е шансата да се најде решение :) Така да јас мислам дека во блиска иднина ќе се најде решение за овој проблем...

Дали имаш Ал Језеира Спорт на 7.0w во ЦС ?

Незнам, не фаќам западни сателити

Немаше некои еу закони со кои се забрануваше тоа? Нешто како против монопол... знам нешто такво се збореше по форуми, муабетот дека sky uk ке се впари со ресиверот е одамна... Не е нешто ново :)

Немаше некои еу закони со кои се забрануваше тоа? Нешто како против монопол... знам нешто такво се збореше по форуми, муабетот дека sky uk ке се впари со ресиверот е одамна... Не е нешто ново :)

и ја мислам дека е забрането ама мислам дека они почнаа да го прават тоа безразлика.

Никој освен тие што шеруваат карти не се бунат, на сите им даваат нови (впарени) рисивери. На обичен корисник сеедно му е.

sky uk усте многу ке помине додека се случи тоа..
моментално одат digturk na 7e i digi croatia na 1w за сега тие се најавите ке видиме који ке одат понатаму како одат они некои други довагат се очекува многу брзо
max tv
nova grece да тргнат поново...па останува на време да се чека
ЈСЦ работат на 7 w kaj mene бес проблем

Прочитав на нет дека може да гледаш бесплатно на ДМ без да плаќаш шеринг?
И дали е тоа можно да се направи на ДМ800?

Прочитав на нет дека може да гледаш бесплатно на ДМ без да плаќаш шеринг?
И дали е тоа можно да се направи на ДМ800?
Мхм, можно е

Значи имам Optibox fta pvr ready Prima.... има опција за sharing ... Имам купено рс232 - лан кабел кој е приклучен од рутер на ресивер. Ама никако да даде интернет конекција во ресиверот. Има ли нешто што треба да се подеси во рутерот за да добие интернет ресиверот ?.... Почетник сум помогнете ми.....

Туторијал за местене koristene na share го имав видено за овој ресивер на друг форум. Го следам но ресиверот не ми чита никаква IP ili MAC adressa od ruterot. ?

http://sat-plus.com/showthread.php?t=127263&page=2

Однапред Ви благодарам на помошта.

Пробај да го наместиш лан кабелот на 3 или 4 порт.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom