Зоран Јолески, нов преговарач за името

• Креатор на темата Креатор на темата DimceY
  • Време на започнување Време на започнување
Јолевски, штом нечини за гејците, бидете уверени дека за нас и нашите интереси ќе биде добар.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&tag=8777&pubid=1938793

Новиот преговарач за Скопје по спорот за името пак е “американец”

Чим Грците велат нечини, тогаш навистина нечини, ама за нас.
Нормално они да си туркаат своето, као ние да се фатиме сега на јадица, ејј овие му се плашат на Јолевски.

Не брат, заеби. Лош избор.

Или треба преговорите радикално да се променат и Македонија активно да ја брани и да ја докаже бесмисленоста на спорот (како на судски процес) со документи и факти или преговорите треба тотално да се прекинат!

Во ваков вид какви се денес (ни риба ни девојка) тотално е сеедно кој ќе биде преговарач, ефектите секогаш ќе бидат ости.

Ако те прочита Груевски што си напишал веднаш ќе ти даде некоја функција во владата.

По се изгледа на Груевски му е иста традицијата што и на Љубчо,Јолевски е уште еден од пробугарската ложа на ДПМНЕ.

си го утнал човекот, никола нема ниту намера ниту потреба да се меша во политика.

Леле бре и тој ли е бугарофил????!!!!!:vozbud:Колку ги има бреееее....

Па искрено со идиотскиве партиски карачки изгледа дека најмалку има макдонци, бидејќи едните за другите бургари а обратно се срби.
Наместо да фатат да се борат портив пропагандите, тие сите се обвинуваат себе си бугараши и србомани...
идиотизам на ниво.

хм а може ли и бранко да станал бугарофил да не сто врти накај исток .несто ми е сомнителен овој бранеЧ(дане испадне како лјубцо .или тие двајца се секогас во брачна заедница.

Б.Ц. за пари и кинез ке стане ако треба. Ако платиле бугарите зашто да не? И така имаат заеднички интереси со грците а и србите. А бане знаеме си игра и на север и на југ... уште исток му фали и сите да ги има... овие од запад не се потресуваат многу за нас...

[acko]®;1938435 напиша:
Б.Ц. за пари и кинез ке стане ако треба. Ако платиле бугарите зашто да не? И така имаат заеднички интереси со грците а и србите. А бане знаеме си игра и на север и на југ... уште исток му фали и сите да ги има... овие од запад не се потресуваат многу за нас...

Знаев дека ти ќе се јавиш на тема за бугари и пробугари,потоа чуди се зошто викам дека си истиот од воденица.И не е кривицата на Бранко туку на Груевски и неспособноста негова.

Знаев дека ти ќе се јавиш на тема за бугари и пробугари,потоа чуди се зошто викам дека си истиот од воденица.И не е кривицата на Бранко туку на Груевски и неспособноста негова.

Бранко не бил крив.
Брат готово е со тебе,ти или имаш 5 годинки или нешто ти фали.
Зошто сме сега до ова дојдени,поради нашиот Премиер или поради лицето Б.Ц.
Абе брани го Б.Ц ама имај исав.

Бранко не бил крив.
Брат готово е со тебе,ти или имаш 5 годинки или нешто ти фали.
Зошто сме сега до ова дојдени,поради нашиот Премиер или поради лицето Б.Ц.
Абе брани го Б.Ц ама имај исав.

Ајде наведи една причина за која Бранко е крив во овој случај, пошо ако зборуваме за минатото ќе треба далеку и оф топик да забегаме.

:( mene mie cudno kako toa branko da prifati bugarofil ili se soglasil joleski da pregovara.stom odobril znaci i toj nee daleku od bugarstinata.negledam druga pricina:(

Ништо не гледаш,Бранко кажа кога го повлекуваше Димитров дека кој и да го предложи Груевски, Бранко ќе прифати ама да го тргне Протугер за да не се заебат преговорите,а сега пак глеам спрема 3 преговарачи,Димитров,Јолески и шпиунот партиски Протугер,е ај сеа човек нека му види ум и нека му крои капа на Груевски.

Ништо не гледаш,Бранко кажа кога го повлекуваше Димитров дека кој и да го предложи Груевски, Бранко ќе прифати ама да го тргне Протугер за да не се заебат преговорите,а сега пак глеам спрема 3 преговарачи,Димитров,Јолески и шпиунот партиски Протугер,е ај сеа човек нека му види ум и нека му крои капа на Груевски.

Абе советници,што да ти кажувам,токму затоа не доведоа до ова дереџе при досегашните преговори,ако така можат да се наречат оти ова досега ми личеше само како примање ултиматуми.Значи штом се избираат овие двајца за советници и овој преговарач е доста добар “примач на ултиматуми“.

го повлекол димитров, за да уствари го тргне протугер? бре
и тоа за да не се заебеле преговорите? бре бре!

заебување на преговорите од аспект на бранко, во превод би значело: зачувување на уставното име.
т.е. успешни преговори: исполнување музички желби на циганите

на крај, каква врска има кој е преговарач? кога он и онака е англиска кралица. не оти он решава, он само пренесува. као демек од него зависи, дали он ќе пресече, па сега ќе цепидлачиме кој бил боље.

најсмешен ми е андов. како кутриот од пети запиња да смениме име. со рејтинг кој теженее кон нулата во бесконечност, а пишува колумни по сите весници колку е мудро да си смениме име. и упорен..упорен..

на крај, каква врска има кој е преговарач?

Tochno, nema vrska koj e pregovarach ama zatoa se bara eden a ne 3 kako shto sega pravi G'uevski..Plus jasno ti e deka postavuvanje 3 pregovarachi ili 2 znachi krajno neseriozna nadvoreshna politika i kraj na pregovorite?I odlukata na Branko ne beshe poradi negova inicijativa tuku poradi toa shto G'uevski prv sakashe smena na Dimitrov pa ete dobi,shto saka sega?Neli G'uevski beshe prviot shto sakashe smena na Dimitrov?Pak Branko kriv?Abre cirkuzi ste vi vikam jas vie ne mi veruvate.

Tochno, nema vrska koj e pregovarach ama zatoa se bara eden a ne 3 kako shto sega pravi G'uevski..Plus jasno ti e deka postavuvanje 3 pregovarachi ili 2 znachi krajno neseriozna nadvoreshna politika i kraj na pregovorite?I odlukata na Branko ne beshe poradi negova inicijativa tuku poradi toa shto G'uevski prv sakashe smena na Dimitrov pa ete dobi,shto saka sega?Neli G'uevski beshe prviot shto sakashe smena na Dimitrov?Pak Branko kriv?Abre cirkuzi ste vi vikam jas vie ne mi veruvate.

точно е дека имаше некави замерки према димитров, но тоа се реши. сето тоа беше јавно. немаше тука скриена политика

скриена политика има откога бранко го повлече, па одпосле.. дека наводно така сакал никола г.
што е дискутабилно.
ама ајде да речеме дека било така, ама немој да ме убедуваш дека бранко од почит кон никола г. му ја исполнил желбата
тоа е чист виц

бранко да знаел навистина дека никола не бил среќен со димитров, немаше да го смени 100 години
затоа приказни на друг

скриена политика има откога бранко го повлече

Ne ja izvrtuvaj togashnata situacija vo nechija korist,skriena politika e toa shto G'uevski baral smena na Dimitrov a mnogu malku znaeja za toa a javna i odgovorna politika e ona javno povlekuvanje na Dimitrov od strana na Branko,za toa nema muda G'uevski.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom