Зоран Јолески, нов преговарач за името

• Креатор на темата Креатор на темата DimceY
  • Време на започнување Време на започнување
Сите велат дека Јолевски бил добар човек и професионалец. Си ја знаел работата човекот. И, како да ви кажам ми се разгали душата кога чув дека е на таа висока функција. А и, фотогеничен е. :baeh:

Владата треба појако да ги форсира овие форографии и пријателства со МПО....чисто да знаеме, да бидеме информирани...како за штрајкот...фермани бате на А1

п.с. секој кој се сликал со Лембов по правило се разфотогеничува

Government of Macedonia Thanks the MPO

The newly appointed Macedonian Ambassador Dr. Zoran Jolevski requested help from the MPO and other North American Macedonian organizations to prevent this from becoming the new policy in Washington. The Honorable Ambassador Dr. Zoran Jolevski informed the MPO yesterday that the Policy of the US Administration remains unchanged and they will continue to use the constitutional name of the Republic of Macedonia.

The Honorable Ambassador Zoran thanked the MPO for its support and guidance, and for the Macedonia cause, The Ambassador wrote, "I would like to thank you on behalf of the Government of Macedonia for your help".

Штом Христо го поддржува Јолевски, т.е штом Канзур застанува зад ликот и делото на Јолевски, јасно треба да ни е за што се работи.

МНОГУ бреееееее, ДЕФИНИТИВНО :) Сепак мислам дека се само Власи-платеници... :)...како и секогаш порано....

Бил пијан изгледа , а и ...како ми се гледа....има мерак да го зеза овој Гwуjo-бугаринот...:)
хм а може ли и бранко да станал бугарофил да не сто врти накај исток .несто ми е сомнителен овој бранеЧ(дане испадне како лјубцо .или тие двајца се секогас во брачна заедница.

Зоки и Лембов... Слика од Охрид на поклон..блгарскиот ерусалим..љубов е ова не панагур....

virginiapicture.jpg

и таман мислиш толку е..кога таму ташакот

Untitled-48.jpg

дај бе да пуштиме некој од форум да преговара?
:toe: до каде со нашата глупост ќе одиме.

Го имаме Ристо Никовски,ама тој не е толку “лесен“ како Зоки.:toe:

Го имаме Ристо Никовски,ама тој не е толку “лесен“ како Зоки.:toe:
хехехе барај некој со странско државјанство ако ја заебе работата да се куртули:smir:

АБЦ. Никовски имаше можност, не ја искористи бидејќи е полесно да дроби од страна отколку во огнот да биде фрлен и да увиди дека и тој камко и сите пред него само ќе потпадне под чмаилото и сивилото наречено убавина од позиција и тешпкотија од одговорност.

Во истата таа сала како икони една до друга Љубчо и експрецедателот на Бугарија Петар Стојанов...срцки двајцата

Untitled-59.jpg

на сликата КРАСИМИР Кутлев и коста димовски

Пишат ни:
Красимир Кутлев
[SIZE=-1]в-к "Македонија", број 27, 8 јули 1998 г.[/SIZE]
Драга редакција,
В един от последните броеве на в. "Македонија" на цјала страница е публикувана статија за владиката Кирил, којто е тук, в САшт. Посочено е, че тој е един достоен кандидат за б'дешт патриарх. Обадиха ми се наши хора от МПО в Детројт и ми предадоха тјахната тревога от едно такова развитие на нештата. Този Кирил е, меко казано, немит. С'дејствал е за разбиване на влијанието на МПО сред хората и нај-вече сред ц'рквите. Забранил е в ц'рквите да се води неделно училиште за децата на б'лгарски език. На практика е работил срешту б'лгарштината тук. Заменил е нашите свештеници с католически многоверници, т.е. католически попове, които искали да се женјат, сменили вјарата си и станали православни. Представјате ли си как'в авторитет са имали пред хората? Кирилчо, освен това е известен като "паричко", прикотквал само по-богатите б'лгари тук, ако може да завлече нешто. МПО изобшто не обштува с него и не го кани на конгресите си. Хората ште с'берат подписка срешту него. Евентуално ште ви изпратја доп'лнителна информација.
Това, което го казвам, е мнение на хора, които са изклјучително предани на Организацијата и делото. Хора, които са посветили целија си живот на каузата, като бај Коста Димевски от Прилеп, сега живеешт в Детројт.
Красимир КУТЛЕВ, САшт

АБЦ. Никовски имаше можност, не ја искористи бидејќи е полесно да дроби од страна отколку во огнот да биде фрлен и да увиди дека и тој камко и сите пред него само ќе потпадне под чмаилото и сивилото наречено убавина од позиција и тешпкотија од одговорност.

За малку ќе имаше,не е исто што и имаше.:helou:

ЈОЛЕВСКИ???? МОДА СТАНА БУГАРАШАИ ДА НИ ВОДАТ ДРЖАВА???

fom.jpg

ЈОЛЕВСКИ ДО ЛЕМБОВ...блиски пријатели и чести гости еден на друг...

ЛЕМБОВ - МПО...ние сме наследници на Михајлов, ние ја сакаме Македонија независна но без македонци..Швајцарија на Балканите

тргнало па нека иде до крај

Како е можно бранко дасе согласи за бугарофил :toe:

Има една поговорка-кога не можеш против матицата пливај со неа.

А бе Христооо... не се труди бе дете...од бугарин само шупелка бидува..:) за флејта...ај еве и кавал...не те бива...:)[/QUOTE]

знаеме за кој чини
virginiapicture.jpg

Усештате ли како сте обзети от това дали е бугарин или друг?Може преговарача да е србин,може да е албанец,грк?
Вие зборувате за преговори,па те неофициално приклучиха со иска,коjто РМ внесе во Хага.Преговорите замрзнаха.
Колкото и да ги сменате преговорачите нема да се намери решение на това прашане.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom