Зоран Јолески, нов преговарач за името

• Креатор на темата Креатор на темата DimceY
  • Време на започнување Време на започнување
Мене од партијата МК(македонска кауза) ми дадоа директива дека со испрани мозоци не се замарај многу.Јеби га знаеш како е мора да се почитува

Богами и не се замарај, ептен големи сколовранци има овде. Ќе наидеш на падобранци што напаѓаат се што е македонско(особено потенцирам тука источни падобранци) итн...ај со среќа Јолески.

Немам добро претчувство. Посебно што Б.Ц. и Н.Г. се сложиле околу “нешто“.

Македонскиот амбасадор во САД, е новиот преговарач за името.За него дале согласност и премиерот Никола Груески и претседателот БЦ.Во неговиот тим ќе бидат и Никола Димитров и Мартин Протуѓер, заради контиуитет
%7B4786AC73-EE05-11D4-B17A-000629572998%7D_JOLEVSKI-2.jpg

Podrzuvam.
Sekoj sto znae da zaraboti...pameten e.

Ovoj Joleski garant e nekoj ekspert neviden, sigurno e pretstavnik od lozhata na G'uevski.Sve moje do mojega! :uvo:

Ovoj Joleski garant e nekoj ekspert neviden, sigurno e pretstavnik od lozhata na G'uevski.Sve moje do mojega! :uvo:

Ами овој Груевски ко ноќна мора да ти е. Ами и председателот се согласил не се нервирај :helou:

Како што Сител дознава, нов преговарач во преговорите меѓу Македонија и Грција околу надминување на разликите со името е Зоран Јолевски, актуелен амбасадор на Македонија во САД.Од него се очекува значително да ја подобри македонската преговарачка позиција бидејќи за него се согласни и премиерот Груевски и претседателот Црвенковски. Tој најавил дека нема да работи сам туку со цел тим во кој ќе бидат и Димитров и Протуѓер поради континуитет на процесот, како и други експерти.Инаку, Јолевски извршувал повеќе значајни политички функции, прв човек на Кабинетот на претседателот Борис Трајковски во повеќе меѓународни мисии и институции, универзитетски професор на државниот универзитет и на Европскиот универзитет по економски и бизнис науки

извор

Требаше порано да ни кажеш за неговата биографија за да не се чудиме кој е. Па нека му е со среќа да ни го зачува нашето вековно име МАКЕДОНИЈА.

Кој е бе типов?

Тој ти е Б.Ц.-2ката,ако не си знаел,му беше потпарол едно време па го пратија во САД да научи како добро се живее подалеку од Македонија.:toe:

aaa zaednicko so bc im e viskito:):vozbud:tesko deka ke ga opravat.ako e do zoki bogami kondicija da nabivame ova ke trae do nedogled:) ili PROBLEMOT NEMA RESENIE.

aaa zaednicko so bc im e viskito:):vozbud:tesko deka ke ga opravat.ako e do zoki bogami kondicija da nabivame ova ke trae do nedogled:) ili PROBLEMOT NEMA RESENIE.

Очигледно Гвујовистите се приближуваат со ставовите со Црвенковистите по ставот за мала именска промена.:pos2:

Очигледно Гвујовистите се приближуваат со ставовите со Црвенковистите по ставот за мала именска промена.:pos2:
kade go gledas toa? vo viskito:) mozebi samo toa im ostana zaednicko:pos2:za toa da isti stavovi.

kade go gledas toa? vo viskito:) mozebi samo toa im ostana zaednicko:pos2:za toa da isti stavovi.

Прашај каде беше пред Борис да го стави како шеф на сопствениот кабинет.Па и одкако го стави ни “расцветаа розите“,од с-рамковен до преговори за име.Практично “се уби“ од лобирање одкако го пратија амбасадор во САД.Или мислиш дека постдипломските 6-месечни студии во Хаг ги доби на бинго?Единствено за што го бива е да одржи квалитетни комеморативни седници,ама за преговори треба маж со две рала мадиња,а може и некое женче ама поатрактивно од кое медијаторите нема да ги тргаат мислите.Впрочем за вакви “курвински“ преговори се дозволени и оправдани сите средства.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom