Поим за елеганција

• Креатор на темата Креатор на темата MC' Shmizli4Ka
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
28 ноември 2008
Мислења
92
Поени од реакции
1
Што за вас преставува елеганција?
Средена жена во поглед на облеката или стилот кај жената,или пак начинот на живеење,однесување и сл .....

Средена жена во поглед на облеката или стилот кај жената,или пак начинот на живеење,однесување и сл .....

Зарем само жените се елегантни? :)))

Стилот дефинира дали е некој елегантен или не. Не само стилот на облекување туку и однесувањето, на зборување, социјалната класа па дури и начинот на исхрана... Да, најверојатно може да се доживее како начин на живот....
А кога ќе кажам елеганција на ум ми доаѓа некоја стара Англичанка со два реда бисери на вратот, цветен фустан и шешир:)

Pa da moze elegancijata da se dozivee kako nacin na zivot.Ednostavno toa zavisi od nasiot stil t.e od nasiot stil na ziveenje.:smir:

Според мене и двете :)

па каде излегува... како излегува облечена...
со кој излегува....

а можи и да е само по едно од сите три... ако ги има некоја сите три епа тогаш е елита... ахахах:pos2:
ко мене :pos2:

Јас би го дефинирала како комбинација од сите наведени елементи, затоа што облеката не го прави човекот, но сепак дава некоја надворешна слика за него, иако некогаш може и да е погрешна. Но сепак кога зборуваме за елеганција, таа може да има пресудна улога за луѓе кои не ги познаваме, но во никој случај не смее да се занемари начинот на однесување и други сл. битни работи:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom