Опседнатост со идоли

• Креатор на темата Креатор на темата ani4
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 ноември 2008
Мислења
415
Поени од реакции
11
Epa vaka... mojata sestra, koja inaku ima 14 godini e opsednata so edna rok grupa! trosi poveke od platite na mama i tato za da kupuva spisanija so niv (koi btw, ne ni gi razbira bidejki ne se na makedonski), celata soba mi e iznalepena so posteri od niv(i toa uzasno me nervira), gi uramuva vo ramki vo koi stojat semejni sliki, kupuva alki, bedzovi, lancinja, privezoci so niv, vo tetratkite go pisuva nivnoto logo, koga sednuva pred pc, non stop prebaruva novi informacii za niv i sl. toa vo pocetokot bese razbirlivo no nekako pocna da zabeguva. se obidov da i pomognam i da i kazam da ne se treska tolku po eden od clenovite na grupata za koj veli deka e 'ljubovta na nejziniot zivot'! moite isto taka se obidele da razgovaraat so nea, no taa veli deka ednostavno ja saka nivnata muzika i nema nisto loso vo toa. taa sega se naogja vo eden mosne osetliv period, navleguva vo tinejdzerstvoto i ne sakam da trgne vo pogresen pravec!

so, what should I do? :uvo:

Не знам што лошо гледаш во тоа. Јас на мои 14 години го правев сличното и бев “заљубена“ во Еминем. Тоа е едноставно фаза во животот, кога расте едно дете и нормално да има свои музички идоли. Како што ќе расте, така ќе си се смее на сопствениот памет. Нормално е тоа што го прави, не е ништо лошо. Има деца кои забегуваат па и си сечат вени, а твојата сестра се однесува нормално за нејзини години.

Не знам што лошо гледаш во тоа. Јас на мои 14 години го правев сличното и бев “заљубена“ во Еминем. Тоа е едноставно фаза во животот, кога расте едно дете и нормално да има свои музички идоли. Како што ќе расте, така ќе си се смее на сопствениот памет. Нормално е тоа што го прави, не е ништо лошо. Има деца кои забегуваат па и си сечат вени, а твојата сестра се однесува нормално за нејзини години.

pa ne e bas normalno, bidejki cita sekakvi raboti za niv po netov! kako na primer deka devojce se samoubilo zosto ne mozela da go podnese faktot deka nema da gi vidi nikogas vo zivo. sestra mi pagja vo depresija koga ke vidi sliki od niv so nekoi devojki i sl. ova trae nekolku godini :nesum:

pa ne e bas normalno, bidejki cita sekakvi raboti za niv po netov! kako na primer deka devojce se samoubilo zosto ne mozela da go podnese faktot deka nema da gi vidi nikogas vo zivo. sestra mi pagja vo depresija koga ke vidi sliki od niv so nekoi devojki i sl. ova trae nekolku godini :nesum:

Ќе видиш дека после некое време ќе и се здосади тоа. Едноставно разбери ја дека такви и се годините.

Пубертетот ништо друго....почекајте некое време ке се смее сама на тоа што правела :)

Aна, да не е групава Токио Хотел и ти да не си таа што е заљубена во нив?

Да не се работи за групата Токио Хотел?! :tapp:
Ај ваљда ќе и` помине. Период е тоа.

Epa vaka... mojata sestra, koja inaku ima 14 godini e opsednata so edna rok grupa! trosi poveke od platite na mama i tato za da kupuva spisanija so niv (koi btw, ne ni gi razbira bidejki ne se na makedonski), celata soba mi e iznalepena so posteri od niv(i toa uzasno me nervira), gi uramuva vo ramki vo koi stojat semejni sliki, kupuva alki, bedzovi, lancinja, privezoci so niv, vo tetratkite go pisuva nivnoto logo, koga sednuva pred pc, non stop prebaruva novi informacii za niv i sl. toa vo pocetokot bese razbirlivo no nekako pocna da zabeguva. se obidov da i pomognam i da i kazam da ne se treska tolku po eden od clenovite na grupata za koj veli deka e 'ljubovta na nejziniot zivot'! moite isto taka se obidele da razgovaraat so nea, no taa veli deka ednostavno ja saka nivnata muzika i nema nisto loso vo toa. taa sega se naogja vo eden mosne osetliv period, navleguva vo tinejdzerstvoto i ne sakam da trgne vo pogresen pravec!

so, what should I do? :uvo:
..остави ја!! Сето ова...и една фаза која нема бргу да пројде..ама кога ќе пројде ќе се смее сама на себе...ја бев ваке опседната со еден глумец...кој да ти покажам само се шо имам..хих од постери па до книги...и сеа кога ќе ми текна за што сум трошела пари....се смеам! ама прошло и готово...се надевам така и со неа =)

Фаза што поминува :pos:
Многу ми се смешни девојчиња што пискаат по идолите, коа ја бев основно тоа беа бекстрит бојс...а бе солзи им се кинеа ник коа ќе го распееше солото свое.
Ужаси :pos:

Ех, одев јас со неа што беше манијачно спобудалена по бендот Garbage. Човече ме спобудалуваше со тие муабетите.

Иначе burn84 што со мојот потпис?:pos2::pos2::pos2:

Фаза што поминува :pos:
Многу ми се смешни девојчиња што пискаат по идолите, коа ја бев основно тоа беа бекстрит бојс...а бе солзи им се кинеа ник коа ќе го распееше солото свое.
Ужаси :pos:

:pos: Исто и кај мене... а овие другите шо беа андерграунд им се смееја, и после плачеа јавно дека Тупак го застрелале, а пред тоа знам повозрнсните на братучетка ми другарки вриштеа баш за момчето у твојот потпис, и сакаа и сами да се убијат. Некои од нив, навистина требаше да го сторат тоа. :)
Али ај, пораснаа после у здрави личности... колку толку.

се е тоа до пубертетот, секој од нас поминал низ тоа, со помало или поголемо затрескување. сигурно и ти коа си била на нејзина возраст си сакала некој бенд или пејач или глумец, ама можеби не толку изразено како таа.
остај ја, ќе и помине за отприлика година-две, па ќе видиш како после сама ќе си се смее на глупостите и што се попаметно можела да направи со тие пари. а секако, успат, кажи им на твоите родители да не и даваат пари секогаш кога ќе побара, ќе видиш дека бројот на списанија, слики и постери ќе остане ист како и досега:)

а инаку, кога имав 14 год хит беа Млади Бунтовници(ако добро се сеќавам):pos: колку машки се имаа офарбано како Мануел, колку девојчиња направија суканици ко Марица и колку девојки од тогаш влегоа во филмот(и некои сеуште не излегоа:uvo:) на Миа, односно daddy's girl, па никому ништо..ќе и помине, не се секирај:helou:

Затоа најдете си идол во Цртани што нема да умре:baeh::baeh::pos2::pos2: Како на пример Картман:pos2:

Затоа најдете си идол во Цртани што нема да умре:baeh::baeh::pos2::pos2: Како на пример Картман:pos2:

:pos: Спамирам на темата... ама... а замисли Кени ако го одбере некој, секоја ебана епизода треба да плаче...

:pos: Спамирам на темата... ама... а замисли Кени ако го одбере некој, секоја ебана епизода треба да плаче...

Ептен офтопик- Ке дехидрира од плачење. Греота. Знаеш кое е мотото на Кени?? Die hard over and over again:pos2::pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom