Hacky sack

• Креатор на темата Креатор на темата \m/arko
  • Време на започнување Време на започнување

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Локација
Behind you...
Веб-сајт
www.babati.gov.babala.mk
Таканаречено во наши простори хеки/хаке/хеке/хаки, ама најупотребувано е ХЕКИ. Ме интересира на кој му е хоби да жонглира со малово топче полно со ориз или нештко слично на тоа. Јас веќе играм 2 години но најинтензивно го играм во лето дека имам слободно време, се разбира сега за школска година паузирам.

Знам порано имаше манија за ова, секој втор стана жонглер на хеки. Во последно се подзаборави и ова, барем јас немам видено некој да практикува уште.

И да, не ме биваше за ова.:kesa:

Да да ѕверска работа...одлично е ама многу заморува...одвај чекам да дојде лето па да покажеме што знаеме :vozbud:

Да да ѕверска работа...одлично е ама многу заморува...одвај чекам да дојде лето па да покажеме што знаеме :vozbud:
Koј е за, од пролет па натаму можеме да се ставиме да пожонглираме некој саат :)

Ејј, може година дена барам вакво топче. Некој да не знае кај сигурно има? Имам пробано кај братучед ми, ко за почетник добар бев. :)

Го играв чудово пола година со другари. Но, не во Македонија.
Може некаде ова да се купи овде? И хеки е хобито, или топчето? Како да прашувам.

Иначе ѕверско е.

Кои се најдобри за "хакање"? :)

Бев во SEWA и имаше едни ептен стегнати, едни средно стегнати, и едни лабави хеки. Кое е најдобро да го земам?

средните xD

Бев во сева на плоштад немаше, па женската ми посочи да одам до таа после камени од десно и имаше таму. Има 3, се е во тоа колку се тврди меки, најмеките се најевтини, 60, после тие медиум 99 и најтврдите 150 мислам беа, јас медиум си земав и задоволен сум!
:)

Јака работа...на почетокот сам си напраив чорапа со ориз(:kesa:),и дур се научам ја користев после си земав едно јако,понекоаш го играм онака,ама порано бев Про шо сакав праев!

Тие тврдите што се со тек на време омекнуваат. Нема некоја разлика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom