fala. go razbrav pointot![]()
Нема смајли-гушка да ти пратам, ама еве ти едно цвеќенце:smir:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
fala. go razbrav pointot![]()
Имам кратка книга за тебе: научете бизнис за 21 ден.
Друже, Светото Писмо се чита цел живот.
Запознај се малку со догматот за Света Троица за да ти станат работите малку појасни. Таму е „фино-лепо„ разјаснето „кој е кој„ во Троичниот Бог.
Што се однесува во римските имератори, тие, речиси без исклучок, ги касапеле раните христијани, кои одбивале да се приклонат кон римските идоли/богови. Тогаш, која е логиката и потребата од тие императори да творат учење за Света Троица, кога им било многу полесно да ги збришат поддржувачите на таквото учење?
Хммм, а како може тебе да ти се верува?
а кога сум го поставил прашањето дека мене треба -мора некој слепо и за било што да ми верува ?
тоа нее мој метод туку ваш............
автоккритичноста (совесноста ) но и критиката се дозволени според библијата
нели самите апостоли кажуваат- преповторуваат тоа што и самиот бог го дал како право на секој поединец........."се испитај се истражи".......па ако по лично видување се увериш можеш да веруваш ако не никому ништо ..забрането е насилно (не)-аргументирано присилување некој да верува оти тоа и нее верување....Па дури и некој да дојде до сознание дека постои такво битие бог воопшто нее обврзан кон него ....еноставно се бара како велат апостолите .."не станувај борец против Бог" ...нооооооооооооо тоа не забранува да се разобличуваат другите измамници кој лажно се претставуваат како наводни божји луѓе
и најголемата ваша лага е дека треба слепо да се верува
на многу места апостоли кажуваат дека баш обратно Бог е тој што логично треба да се потруди да заслужи наше доверие за ние да му поклониме наше доверба..........провери и сам ......"Верен ( доверлив ) е Бог".........
Епадруже Мики 1 ..........де изјасни се со што точно Бог ја заслужил твоја доверба кога веќе си дошол до такво сознание дека такво битие постои ?
истово прашање му го поставив на еден форумџија ..види на тема ..може ли човек да го надитри бог ...........па незнаеше баш да одговори ...ама тоа беше уз муабет па ај нее ни за замерање ....а сега ти имаш време и да размислиш
Атеист, постот ти е збирка од прозиволности. Какво слепо верување, каков бакрач. Се работи за (до)ве(р)ба во конкретно битите, а не во апстрактен поим. За да може некој да верува, прво треба да се преуми, да го промени својот ментален скоп па после да се впушти во проучување на Божјата вистина. Таа вистина може да се опреционалзира, па стекнувајќи искуства, верникот не верува „на слепо„ туку во многу конкретни нешта.
Една работа со ја имам забелезено кај атеистите е то со толку гордо ја следите вашата суета и его сосема сте убедени дека сте 100% во право тргнувајки од логиката на вашиот мозок зошо еднаш не сватите дека бог е нешто големо за да мозе го свати во целото негово битие и големина твојот премал мозок. Со мозок не веруваш туку со душа...
Ако си бог создади цел еден свет и видлив и невидлив, раздели го морето на две страни, распни се на крст во името на сите луге и нивните гревови. Немора да видам јас други нека видат и нека ми раскажуваат, мојата душа е подготвена да ти поверува дали ти си подготвен да бидиш бог?имам напишано цела тема .."мозок сум'.....прочитај ја ќе научиш нешто стварно е добра
Е за Бог.........добро вели пријателчето Raziel...ќе го бараме под дрво под камен од тука до крајот на вселената ..............ееее ако го нема ......боже мој ( хаха) ...ние ќе бидеме боговите (да не звучи нескромно )