Кавга помеѓу брат и сестра (сестри или браќа)

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Дали доагате во конфликт често со вашите браќа и сестри?Јас имам само еден брат и никогаш се немаме скарано,дали лежи во годините(6 год. постар)или тоа е до воспитувањето незнам.Другарка ми додека не се мажи трпеше голем терор од нејзиниот брат,ја пратеше на секој чекор,за ситница се караа,ја испоценуваше пред друштво...:icon_mad:
Љубомора или загриженост???

Imam brat i sestra.
Brat mi e 26 pa zatoa i ne se karame nesto mnogu mnogu, plus ne ziveeme zaedno pa mozebi zatoa, ali so sestra mi:pop:
nema den a da ne se desi nekoja kavga pomala ili pogolema!
dali za sminka, obleka, parfemi, kompjuterot mora da se rcneme za nesto.
posledna kavga bese vo cetvrtokot koga nejkese do 3 saat da namali televizor za da spijam i si otidov u druga soba da spijam, a prethodno se ispleskavme malku:pos:
ali nema vrska, ova e normalno poso ako gi nema ovie kavgi, bi mi bilo dosadno da ja gledam celo vreme i se da bide isto.
i da dodadam...
za vreme na kavga mozam da i kazam 100000 stvari koi ne gi mislam, da ja navredam i se toa, no 5 minuti posle toa, mi ide da placam od so sum ljuta samata na sebesi zatoa sto sum napravila taka. Posle sekoja kavga, sfakam kolku ona mi znaci mene vo zivotot!:)

Секако дека годините играат голема улога.. јас и сестра ми сме 4 години разлика, па немаме исто друштво и слични работи.. порано се каравме за се' и сешто, ама веќе не :)

Јас имам помало братче, разлика сме скоро 14 години. Кога се роди бев во пубертет, но никогаш не сум се почувствувала со помалку внимание од него, никогаш немало потреба од љубоморни сцени. Кога беше помал мислам дека повеќе се каравме, сега веќе расправиите со него се само кога ќе заборави да тропне на врата пред да влезе во мојата соба или кога ќе собере 10 другари дома, кога ќе викаат и ме будат (а сум била трета смена на работа). Се расправам со него кога збеснува, а најмногу кога ми тера инат. Имам премногу трпение, но кога веќе на глава ќе ми се качеше, знаев и да го натепам, а после тоа доаѓаше да се извини и да се смириме. Сега е голем, страв ми е да го удрам:pos:
Најинтересен ми е кога подолго време нема да бидам дома (кога живеев во Скопје и во Софија) и кога нема да се видиме цела недела бидејќи сум на работа, па ми се умилкува (посебно кога ќе земам плата), ми кажува колку му пречи што не ме видел и колку сум му недостигала.
Колку повеќе расте, тоа помалку се расправаме. Пред неколку месеци му кажав нешто кое беше шок за него, тоа беше голем пресврт за него и од тогаш и тој како да не сака да се кара со мене. Малку време поминувам со него и најверојатно немаме ни време да се расправаме и тепаме:icon_lol:

Jas imam sestra 3 godini pomala od mene (16 god.) i se karame sekoj den za se i sesto, no sekogas posle toa prodolzuvame kako sto sme bile i prethodno :) Najcesto se karame koj da odi do prodavnica, koj da gi izmie sadovite, ili pak taa nesto mi zboruva a jas sum se zagledal televizija (a taa non-stop nesto raskazuva :) ). Inace OK sme si :wink:

Имам брат и сестра.
Со брат ми не се карам затоа што е 12 години помал од мене, дете е и му попуштам за се. Ама со сестра ми! Нема ден да не се искараме.. ма каков ден, нема минута да не се искараме. Таа е само една година помала од мене.. може да е љубомора во прашање, ама јас мислам дека пати од комплекс дека сум поубава од нејзе.:pos::pos::pos:
Шала на страна ама мразам кога измислува работи за мене само за да им се упикне на старите. Понекогаш дури и посакувам да ја нема.. ми се одмилува животот од нејзе. Кога го с`ска брат ми против мене.. како ми доаѓа да ја изнаплескам, ама не можам.
Јас како најстара треба да им попуштам на двајцата, понекогаш ни крива ни должна јас си го јадам стапот.:(
Ама што знам.. за годините мислам дека уште не е доволно созреана и дека е дете, може кога ќе порасне ќе сфати дека со постапките сега што сега ги прави повредила многу и ваљда ќе се поправи..:se_ molam
На никој не му пожелувам да има сестра како мојата.:icon_roll

Имам брат постар 4 години.. се каравне шо се каравне.. али толку беше сега е супер...

Од МК народни приказни: Брат брата не рани, али тешко кој го нема

The`bItCh напиша:
Шала на страна ама мразам кога измислува работи за мене само за да им се упикне на старите. Понекогаш дури и посакувам да ја нема.. ми се одмилува животот од нејзе.

На никој не му пожелувам да има сестра како мојата.:icon_roll

aman be....
ne zbori vaka:icon_eek:
do tolku li e...:icon_roll

ја имам две сестри, едната е 3 помала од мене, а другата е 6 години, и со двете се карам, и тоа највеќе за компјутерот, со помалата уште да се убиеме фали :))) ама искерно со неа и најблизок сум

The`bItCh напиша:
И повеќе од тоа..:(

so ne ja lupnes od zemja, odma kje i doe pamet.
ti kazuvam od iskustvo....
se dodeka dani ne me akna od zemja, praev gluposti i ja nervirav najveke na cel svet.
otkako me akna od zemja....valjda mi go razmrda mozoceto i mi go vrati na pravoto mesto.
Probaj i ti. So te kosta :pos:
+ ne za dzabe rekle.....kjutekot e izlezen od rajot!

Да, бе така е тоа..
Да беше некое ситно, мало, ниско ќе го лупав од земја ама, сестра ми е три пати покрупна од мене.. така да таа ме лупа мене од земја, јас нејзе не можам ни да ја подигнам.:icon_lol::(

The`bItCh напиша:
Да, бе така е тоа..
Да беше некое ситно, мало, ниско ќе го лупав од земја ама, сестра ми е три пати покрупна од мене.. така да таа ме лупа мене од земја, јас нејзе не можам ни да ја подигнам.:icon_lol::(

leeeeee me iznasmeaaaaaaaaaaaaaaaa:pos::pos::pos::pos:

Со тепање се постига само спротивното!Бич сестрати е сигурно во пубертет а тогаш децата „никогаш„ не се сватени и подржани.нема да трае долго,а и ти треба да се малку залагаш за подобрување на односот.Биди малку отворена спрема неа,разговарај ако успееш можи ке се промени.Кавгата е р`ѓа.Мора некаде и да се попушта.:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom