Оксиморон

• Креатор на темата Креатор на темата Nemiseverue
  • Време на започнување Време на започнување
Зависна од независноста сеуште ја барам оригиналната копија на вистинската приказна што ми ја раскажа пред 10 години.
Што? Зарем не се сеќаваш? Па,онаа...за студениот оган.Таа стана јавна тајна и сега сите ја бараат.Како течен воздух е распослана низ градот.За мене претставува трагична комедија,но за нив...ништо друго освен уште една насловна во жолтите весници за подоцна да ја сместат во рубриката “Стари новости“.
Господе,погледни ги како трчаат!Мора да е единствениот избор за овој месец инаку не би се однесувале вака.Морам да побрзам и да ја пронајдам пред тие да ги дочепаат нивните валкани рачишта до неа.
Само...нозеве како да ми се полни со олово.Немам воља сега за да си играм брканица.Потпрена со брадата на масата си играм со пластичните кристали што паднаа дента кога...кога за прв и последен пат се скаравме.

Рап Музика = оксиморон
Рап - начин на живот, она што се живее...
Хип-Хоп - стил на музика, значи би било Хип-Хоп Музика
(по 16ти пат, не е навреда ова или иронија или нешто слично од моја страна кон оние кои "слушаат" рап)
Колку само врска си нема ова со темата, али ај.
PS: Хип-Хопот е начин на живот, т.е. култура. Рап е музиката.

Во блиската далечина нешто црно се белееше. Еден млад старец седеше стоечки на дрвената маса од камен, чешајки ја бујната коса на неговата келава глава.

Колку може да биде ХУМАН куршумот? :)
исто онолку колку што може да биде некој чесен политичар:icon_lol:

oxymoron.jpg

--- надополнето: 24 февруари 2013 во 17:45 ---
images

--- надополнето: 24 февруари 2013 во 17:49 ---
Бескраен миг:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom