Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување
Вие шо го тестиравте Windows 7 неколку питања:
- го нема више оној side bar-от, шо го имаше на Vista?
- драјвери за хардверски компоненти, дали ги поддржува тие од Vista или допрва нови драјвери за 7-кава ќе искачаат?
- Анти-вируси, дали веќе постоечкиве анти-вируси се компатибилни со 7-ката, или ќе треба да чекаме нови верзии кои ќе ја поддржат 7-ката?

И кога е најавен фајналот да искочи?

Воа се со кажа се работи на Windows 7 драјвери истите од виста ,side bar-от си ги ставаш дирекно на десктоп не како на виста на десната страна
Антивирус kaspersky 2009 , Nod работат за другите незнам тие два сигурно проверено мислам ... а фајналот како што ми стои работава нај вераватно летоска би требало да биде готов али најавуваат почетокот на 2010 ја му давам рок до летоска дека ке биде готов

нема сајд бар значи widgets се ставаат директно на десктопот, драјвери кај мене не требаа но ако требаат исти се од виста(лично искуство кај брачед ми го инсталравме и фатија) авира анти вир работи и на 7ката (и ова кај брачед ми испробано) кај мене нема анти вирус на 7ката на хр имам и го скенирав цел систем преге но не најде ништо

Која е разликата помеѓу Win7 build 7000, И build 6959?

Нема некоја голема разлика 7000 ти е бета 6959 можеш со Update да го надоградиш да премине во 7000
Аха, епа јас тој ке го инсталирам билд 6959. само не можам да го решам ова проблемов со двд драјверов :jaj:

Eпа ако работи стај го CD рестарт и ботирај со него :wink:

Во седмицата исто како и Вистата драјвери за интегрирана ЛАН картица од тип Attansic (ASUS ги користи) нема вградено...што им е проблемот???
Да е комерцијален проблем не ми се верува бидејки истите ги има во Fedorata 10

Па пиши им на Send feedback може ке ти ги стават :wink: microsoft ги става драјверите нај често од dell , HP,Toshiba... по јаките компании а со asus незнам дали се во соработка ?!?

Drugari imam star PC ke fati li windows 7

intel na 850mhz
512mb 400
nforce 4 64bit
20gb HDD
MB nekoja si ECS

Oti na slikava pisuva

нека стави бе нека проба и после чекаме рапорт како се снајдува 7 со слабите компјутери моја препорака е да стави ако има време

intel na 850mhz
512mb 400
nforce 4 64bit
20gb HDD
MB nekoja si ECS

Oti na slikava pisuva
Стави го бе....со малку среќа и редуцирање на "непотребните" работи мислам дека ќе ти работи задоволувачки.

пс. Го изгубив линкот но неодамна на јутуб гледав видео на кое еден фраер имаше инсталирано Виста на Целерон 400 МХз (послаба верзија на пентиум 2, 400МХз)

intel na 850mhz
512mb 400
nforce 4 64bit
20gb HDD
MB nekoja si ECS

Oti na slikava pisuva

На ваа конвигурација не можеш XP да работиш како што треба не па Win 7
Eве од microsoft препорачана конфигурација

Minimum recommended specs call for:

• 1 GHz 32-bit or 64-bit processor
  • 1 GB of system memory
  • 16 GB of available disk space
  • Support for DirectX 9 graphics with 128 MB memory (to enable the Aero theme)
  • DVD-R/W Drive
  • Internet access (to download the Beta and get updates)
vone тој тип што си го гледал со Vista Сигурно му е Vlite верзија...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom