Oldtimers

• Креатор на темата Креатор на темата Alek_Sk
  • Време на започнување Време на започнување
Чекам понуда од нив. За комплетна лимарија да ми ја средат. Работев нешто...ама ако се испескари, мојата работа паѓа во вода.

А закрпен е цел или и то требаа шо боја ке го фарбаш

Единствено од Србија ако ме огрее некоја среќа за крила и преден везен лим долен дел и заден везен лим горен дел.
Ако не - крпење.
Важно имам нова задна десна врата :)

Еден стрико имше порано 1300 има некој делој заостанати мислам дека има и крила

Мислам дека беа сите 4 ми ги даваше порано за да сечам парчиња ама не ги зедоф и незнам шо напрај. Ке го прашам ке го го видам

Peskarenje ne e voopseto eftina rabota ako se zavrsi kako treba :salut:

U susitna mozes preskiranje i sam da rabotis na pomali delovi da receme na bandazi da improviziras pistol za preskraenje so kofa siten pesok, a za cenite neznam tocna cifra zavisi od majstor do majstor medjutoa znam deka ne e bas eftino taka da ne sum se ni potrudil da ja memoriram cenata :D .Sepak treba celosno da se trgne bojata pa korozijata iseto toa dobro da se zastiti da ne pocne pak da korodira

Како со кофа и ситен песок јас колку шо знам мојата излегва со глицерин

Vakumski pistol cini nekade 15-50evra, malku pojak kompresor i sto e mozno positen kvarcen pesok. Pritoa obavezno zastita na oci i lice...

Za peskarenje treba dobar kompresor so soliden kapacitet..drugoto e relativno eftino...bitno e sto treba mnogu prostor , negde po na strana, ako se nema specijalna komora.....ova koga zboruvame za peskarenje na karoserii.................
Vo Ochsenfurt znam servis so bazen vo koj se potopuva karoserijata i izleguva sjajen cist metal... nema gram r'gja...slusam toa e voobicaen metod na cistenje na oldtajmer karoserii...

Inaku ovie SATRA ili kako bea...spored web sajtot i ne se taka losi...

Kako mozel ovoj serko da si ja zapusti kolata?!

nice-car.jpg

P.S. Sto kola e ovaa?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom